Clat, adjectiv (învechit)
Sinonime:
blestemat. Clat, substantiv (regional)
Sinonime:
clebeu.
Clătări, verb
Sinonime:
a agita, a clăti, a clătina, a limpezi, a zgudui, a scutura.
Clăteală, substantiv
Sinonime:
clătire, clătit, limpezeală, limpezire.
Clăti, verb Sinonime:
a clătina, a mişca, a legăna, a urni, a pune în mişcare, a clinti, a zgudui, a cutremura, a zdruncina; a limpezi rufele.
Clătina, verb Sinonime:
a clăti, a mişca, a legăna, a face să oscileze; a şovăi, a se împletici, a se împiedica.
Clătinare, substantiv
Sinonime:
balans, balansare, bălăbănire, clătinat, clătinătură, clintire, cutremurare, cutremurat, cutremurătură, deplasare, hurducare, hurducat, hurducătură, împleticire, legănare, mişcare, mutare, oscilare, oscilație, pendulare, scuturare, scuturat, scuturătură, situație nesigură (sau critică), urnire, zdruncinare, zdruncinat, zdruncinătură, zgâlțâială, zgâlțâire, zgâlțâit, zgâlțâitură, zguduială, zguduire, zguduit, zguduitură, (figurat) șovăire, (învechit și regional) clătire, (învechit) cletinare, (popular) zdruncin.
Clătinat, adjectiv
Sinonime:
împleticit. Clătinat, substantiv
Sinonime:
cutremurătură, hurducătură.
Clătinătoare, substantiv (învechit și popular)
Sinonime:
leagăn.
Clătinător, adjectiv
Sinonime:
clătinat, împiedicat, împleticit, legănător, nesigur, poticnit, şovăielnic, şovăitor, tremurător. Clătinător, substantiv (învechit și popular)
Sinonime:
leagăn.
Clătinătură, substantiv
Sinonime:
clătinare, clătinat, cutremurare, cutremurat, cutremurătură, hurducare, hurducat, hurducătură, scuturare, scuturat, scuturătură, zdruncinare, zdruncinat, zdruncinătură, zgâlțâială, zgâlțâire, zgâlțâit, zgâlțâitură, zguduială, zguduire, zguduit, zguduitură, (învechit) cletinătură, (Moldova) zbihuială, (popular) zdruncin.
Clătinici, substantiv (învechit)
Sinonime:
clătinătură.
Clătire, substantiv
Sinonime:
clăteală, clătit, limpezire, limpezit; clătinare, clintire, deplasare, mişcare, mutare, urnire.
Clătit, substantiv
Sinonime:
clătire.
Clătită, substantiv
Sinonime:
(popular) scovardă.
Bălăbăneală, adjectiv Sinonime:
legănare, balansare, pendulare, clătinare, oscilare, bălăngăială, bălăngăneală, bălălăială, bănănăială.
Bălăbăni, verb Sinonime:
a (se) clătina, a (se) bălăngăni, a pendula, a balansa, a oscila; a hurduca, a zgâlţâi, a scutura.
Bănănăi, verb
Sinonime:
a se bălăbăni, a se clătina, a se legăna, a se mișca într-o parte și într-alta, a umbla șovăind.
Clinti, verb Sinonime:
a urni, a mişca din loc, a deplasa, a clăti.
Cumpăni, verb Sinonime:
a cântări, a echilibra; a se clătina, a se legăna, a-şi găsi echilibrul; (figurat) a chibzui, a judeca, a analiza, a socoti; (figurat) a şovăi, a oscila, a ezita.
Cutremura, verb
Sinonime:
a tresări, a înspăimânta, a înfricoşa, a (se) clătina, a (se) scutura, a (se) zdruncina, a (se) zgâlţâi, a (se) zgudui, (învechit şi regional) a (se) clăti, (învechit) a (se) smăcina, a dârdâi, a dudui, a tremura, (Moldova şi Transilvania) a durdui, (învechit) a se ridica; a (se) înfiora; a se îngrozi.
Deplasa, verb
Sinonime:
a disloca, a luxa; a se duce, a pleca, a merge, a se da, a (se) clătina, a (se) clinti, a (se) mişca, a (se) muta, a (se) urni, (învechit şi popular) a (se) sminti, (învechit şi regional) a (se) clăti, (Moldova şi Transilvania) a (se) vâşca, a plimba, a circula, a trece, a împinge, a mâna, a aluneca, a acţiona, a schimba.
Dudui, verb
Sinonime:
a bubui, a cutremura, a zgudui, a clătina, a vui, (rar) a vâjâi, a alunga, a depărta, a goni, a izgoni, a îmboldi, a îndemna, a îndepărta.
Fâlfâi, verb
Sinonime:
a flutura, (rar) a pâlpâi, a sfârâi, (Bucovina) a păbâi, a agita, a clătina, (învechit şi regional) a pălăi, a pălălăi, (regional) a mătăhăi, a mătălăi.
Flutura, verb
Sinonime:
a (se) mişca, a se legăna în vânt; a scutura, a agita, a clătina, a fâlfâi, (învechit şi regional) a pălăi, a pălălăi, (regional) a mătăhăi, a mătălăi.
Hăbăuc (hăbăucă), adjectiv
Sinonime:
aiurit, amețit, bleg, bramburit, buimac, buimăcit, candriu, clătit, inabil, împrăştiat, nătăfleț, nătărău, nătâng, nătântoc, năuc, năucit, neghiob, nerod, netot, prost, prostănac, redus, smintit, stupid, sucit, tâmpit, tont, tontălău, ţicnit, zănatic, zăpăcit, (regional) nebun.
Legăna, verb Sinonime:
a se balansa, a se clătina, a oscila; (reflexiv) a se amăgi, a se lăsa dus.
Limpezi, verb Sinonime:
a clăti, a spăla, a curăţi; a se însenina, a se lumina; a clarifica, a desluşi, a lămuri, a explica.
Locma, substantiv feminin (învechit)
Sinonime:
afacere, avantaj, câştig, chilipir, îndestulare; clătită, mâncare bună, plăcintă (turcească), prăjitură (orientală), sinecură.
Scuturătură, substantiv feminin
Sinonime:
admonestare, ceartă, certare, clătinare, clătinat, clătinătură, curățenie, cutremur, cutremurare, cutremurat, cutremurătură, dereticare, dojană, dojenire, fior, hurducare, hurducat, hurducătură, imputare, morală, mustrare, observație, reproș, scuturare, scuturat, seism, tremur, tremurătură, tremurici, zdruncinare, zdruncinat, zdruncinătură, zgâlțâială, zgâlțâire, zgâlțâit, zgâlțâitură, zguduială, zguduire, zguduit, zguduitură, (Moldova) zbihuială, (plural) friguri, (plural) frisoane, (popular) zdruncin, (prin Transilvania) tăgășire, (prin Transilvania) tistușag, (rar) scutur, (regional) scutureală, (regional) scuturiș.
Şovăi, verb Sinonime:
a se împletici, a se clătina, a oscila, (figurat) a fi nehotărât, a sta la îndoială, a ezita, a se codi, a pregeta, a fi nesigur, a avea rezerve, a sta în cumpănă.
Şovăielnic (şovăielnică), adjectiv
Sinonime:
clătinat, clătinător, ezitant, fluctuant, indecis, împiedicat, împleticit, lipsit de convingere, lipsit de fermitate, lipsit de hotărâre, nedecis, nehotărât, nesigur, nestatornic, poticnit, schimbător, șovăind, șovăit, șovăitor, (figurat) oscilant, (învechit) înclinător, (învechit) îndoielnic, (învechit) pregetător, (învechit) târzielnic, (prin Muntenia) pregetos, (regional) codelnic.
Tremur, substantiv neutru Sinonime:
frison, tremurătură; mişcare, clătinare, zguduitură; vibrare, trepidaţie.
Tremura, verb Sinonime:
a se clătina, a se mişca; a se încreţi, a se undui; a se zgudui, a se cutremura; a vibra, a trepida; (figurat) a se înfiora, a se cutremura, a se tulbura, a tresări, a se speria, a se înfricoşa, a şovăi.
Zdruncin, substantiv neutru
Sinonime:
agitaţie, clătinare, clătinat, clătinătură, hurducare, hurducat, hurducătură, nelinişte, scuturare, scuturat, scuturătură, tulburare, zdruncinare, zdruncinat, zdruncinătură, zgâlţâială, zgâlţâire, zgâlţâit, zgâlţâitură, zguduială, zguduire, zguduit, zguduitură.
Zdruncina, verb Sinonime:
a scutura, a zgâlţâi, a zgudui, a clătina, a hurduca; a slăbi, a submina, a şubrezi; a tulbura, a dezechilibra, a agita, a zbuciuma.
Zgâlţâi, verb
Sinonime:
a agita, a (se) clătina (cu putere), a (se) cutremura, a (se) scutura, a (se) zgâlțâna, a (se) zgudui, a hâţâi, a hâţâna, a hodorogi, a hurduca, a hurducăi, a hurui, a mişca, a smuci, a zblendui, a zdroncăni, a zdruncina, a zgâcina, (Banat) a zducni, (Moldova) a drâgâi, (Moldova) a zbihui, (regional) a bălăbăni, (regional) a zbiciula.
Zgudui, verb Sinonime:
a cutremura, a clătina, a zgâlţâi, a zdruncina; a răscoli, a frământa; a emoţiona, a înfiora, a agita, a impresiona.
Balansa, verb
Sinonime:
a (se) clătina, a (se) legăna, a oscila, a pendula, (rar) a bascula, (învechit) a (se) clăti, (regional) a (se) dăina, a (se) hâţâna, a (se) hlobăna.
Balansare, substantiv
Sinonime:
balans, clătinare, legănare, oscilare, oscilaţie, pendulare.
Bălăbănire, substantiv
Sinonime:
bălăbăneală, bălăbănit, bălăngănire, clătinare, legănare, (regional) bănănăeală, (regional) bănănăire, (regional) bănănăit.
Clintire, substantiv
Sinonime:
clătinare, deplasare, mişcare, mutare, urnire, (învechit şi regional) clătire.
Cobâlţâi, verb
Sinonime:
a agita, a clătina, a scutura, a zgudui.
Cumpănire, substantiv
Sinonime:
cântărire, cântărit, chibzuială, chibzuință, chibzuire, cumințenie, cumpănit, cumpăt, cumpătare, deliberare, echilibrare, echilibru, estimare, gândire, înțelepciune, judecare, judecată, măsură, minte, moderație, rațiune, socoteală, socotință, tact, (desuet) îndemn, (desuet) sfat, (figurat și regional) intenție, (figurat) examinare, (învechit și figurat) asemănare, (învechit și figurat) comparare, (învechit) agonizare, (învechit) apreciere, (învechit) clătinare, (învechit) dominare, (învechit) echivalare, (învechit) ezitare, (învechit) legănare, (învechit) temperare, (regional) hotărâre, (variantă) cumpenire.
Cutremurătură, substantiv
Sinonime:
clătinare, clătinat, clătinătură, cutremurare, cutremurat, scuturare, scuturat, scuturătură, zdruncinare, zdruncinat, zdruncinătură, zgâlţâială, zgâlţâire, zgâlţâit, zgâlţâitură, zguduială, zguduire, zguduit, zguduitură.
Dăina, verb
Sinonime:
a balansa, a clătina, a legăna, a oscila, a pendula.
Dezechilibrare, substantiv
Sinonime:
clătinare, dezaxare.
Drâgâi, verb
Sinonime:
a clătina, a hâţâi, a hâţâna, a hodorogi, a hurduca, a hurducăi, a hurui, a scutura, a zdroncăni, a zdruncina, a zgâlţâi, a zgudui.
Durdui, verb
Sinonime:
a dudui, a hurui, a zgudui, a cutremura, a clătina, a dârdâi, a tremura.
Claudica, verb
Sinonime:
a șchiopăta, a călca nesigur, a se împletici; a șovăi; (la figurat) a nu fi cum trebuie, a se clătina.
Zguduială, substantiv
Sinonime:
clătinare, cutremur, hurducare, seism, zguduitură.
Zguduire, substantiv
Sinonime:
clătinare, cutremur, cutremurare, frământare, hâţânare, hurducare, înfiorare, scuturare, seism, zdruncinare, zgâlţâire, zguduitură.
Gargariza, verb
Sinonime:
a se gargarisi, a clăti gâtul.
Hurducare, substantiv
Sinonime:
clătinare, clătinat, clătinătură, hurducat, hurducăire, hurducăit, hurducătură, scuturare, scuturat, scuturătură, zdruncinare, zdruncinat, zdruncinătură, zgâlțâială, zgâlțâire, zgâlțâit, zgâlțâitură, zguduială, zguduire, zguduit, zguduitură, (figurat) schimbare bruscă, (popular) zdruncin.
Hurducat, substantiv
Sinonime:
hurducătură, zdruncinătură, zgâlțâitură. Hurducat, adjectiv
Sinonime:
clătinat, hurducăit, scuturat, zdruncinat, zgâlțâit, zgomotos.
Hurducătură, substantiv
Sinonime:
clătinare, clătinat, clătinătură, hurducare, hurducat, hurducăială, scuturare, scuturat, scuturătură, zdruncinare, zdruncinat, zdruncinătură, zgâlţâială, zgâlţâire, zgâlţâit, zgâlţâitură, zguduială, zguduire, zguduit, zguduitură, (popular) zdruncin.
Zguduitură, substantiv
Sinonime:
clătinare, cutremur, cutremurare, hurducare, (figurat) înfiorare, scuturătură puternică, seism, tulburare (sufletească), zdruncinătură, zguduială.
Legănare, substantiv
Sinonime:
balansare, bălăbănire, clătinare, legănătură.
Zbihuială, substantiv
Sinonime:
(regional) clătinătură, scuturătură, zgâlțâială, zgâlțâire, zgâlțâit, zgâlțâitură.
Zbihui, verb
Sinonime:
(regional) a clătina, a fi neastâmpărat, a scutura, a se juca (sărind și alergând), a se zbânțui, a se zbengui, a zburda, a zdruncina, a zgâlțâi, a zgudui.
Zgâcina, verb
Sinonime:
a (se) clătina, a (se) scutura, a (se) zgâlțâi, a (se) zgudui.
Pancovă, substantiv
Sinonime:
(regional) clătită, gogoașă, minciună, minciunea, minciunică, ochi, omletă, scovardă, uscățea, uscățică, (la plural) colțunași, (la plural) ouă ochiuri, (la plural) uscățele; (variante) pancoș, pancov.
Smăcina, verb
Sinonime:
(învechit) a (se) clătina, a (se) cutremura, a (se) scutura, a (se) sfâșia, a (se) strivi, a (se) zdrobi, a (se) zdruncina, a (se) zgâlțâi, a (se) zgudui.
Sbate, verb
Sinonime:
a agita, a amesteca, a clătina, a lovi mereu, a se chinui, a se forța, a se lupta, a se preocupa, a se strădui, (variantă) a (se) zbate.
Agitațiune, substantiv
Sinonime:
(învechit) agitație, animație, clătinare, clocot, delir, efervescență, febrilitate, fierbere, foc, forfotă, frământare, freamăt, frenezie, (livresc) impaciență, înfrigurare, învolburare, mișcare prelungită, neastâmpăr, neliniște, nervozitate, răscoală, sedițiune, stare de enervare, stare de neliniște, stare de tulburare, tălăzuire, tohu-bohu, tulburare, tumult, turbulență, vâlvă, vuiet, zarvă, zbatere, zbucium, zbuciumare, zbuciumeală.
Hlobăna, verb
Sinonime:
(învechit) a balansa, a clătina, a hâțâi, a legăna, a oscila, a pendula, a scutura, a se mișca încolo și încoace.
Zducni, verb
Sinonime:
(regional) a clătina, a hâțâi, a hâțâna, a hodorogi, a hurduca, a hurducăi, a hurui, a scutura, a zdroncăni, a zdruncina, a zgâlțâi, a zgudui.
Stropoli, verb (regional)
Sinonime:
a admonesta, a certa, a dăscăli, a dojeni, a moraliza, a mustra; a clăti, a limpezi, a roboti, a se porăi, a stroboli, a trebălui.
Pălălăi, verb
Sinonime:
a agita, a arde cu flacără mare, a clătina, a fâlfâi, a flutura, a se extinde, a se întinde, a se lăți, a se propaga, a se răspândi.
Clebeu, substantiv (regional)
Sinonime:
lemn noduros, (regional) clat.
Scrâncioba, verb (învechit și regional)
Sinonime:
a se balansa, a se clătina, a se da în scrânciob.
Legănător, adjectiv
Sinonime:
adormitor, clătinător, odihnitor, (figurat) liniștitor.
Șovăind, adjectiv
Sinonime:
clătinat, ezitant, fluctuant, indecis, împiedicat, împleticit, nedecis, nehotărât, nesigur, poticnit, șovăielnic, șovăitor.
Șovăit, adjectiv
Sinonime:
clătinat, cotit, ezitant, fluctuant, indecis, împiedicat, împleticit, întortocheat, nedecis, nehotărât, neprecis, nesigur, plin de ezitări, poticnit, sinuos, sucit, șerpuit, șerpuitor, șovăielnic, șovăitor, (învechit) șuvăit, (regional) șovoit.
Zbiciula, verb (regional)
Sinonime:
a biciui, a clătina, a scutura, a sfichiui, a zgâlțâi, a zgudui, (variantă) a smiciula.
Mătăhăli, verb (regional)
Sinonime:
a se clătina, a se împletici, a șovăi.
Mătăhăi, verb (regional)
Sinonime:
a (se) agita, a (se) bălăbăni, a (se) clătina, a (se) împletici, a (se) mișca greoi de colo până colo, a fâlfâi, a flutura, a mișca încoace și încolo, a șovăi.
Pălăi, verb (învechit și regional)
Sinonime:
a agita, a arde cu flacără, a clătina, a extinde, a fâlfâi, a flutura, a întinde, a lăți, a propaga, a răspândi, (variantă) a pălui.
Bleotocărire, substantiv (regional)
Sinonime:
bălăceală, clătinare (a apei într-un vas); (figurat) flecăreală.
Mătănăi, verb (regional)
Sinonime:
a face mătănii, a se apleca, a se bălăbăni, a se bănănăi, a se clătina, a se împletici, a se înclina, (figurat) a ezita, (figurat) a fi nehotărât, (figurat) a șovăi, (variantă) a metănăi.
Hâţâi, verb (regional)
Sinonime:
a clătina, a hâțâna, a hodorogi, a hurduca, a hurducăi, a hurui, a scutura, a se agita, a se îmbrânci, a (se) legăna, a (se) zgâlțâi, a zdroncăni, a zdruncina, a zgudui, (Banat) a zducni, (Moldova) a drâgâi, (regional) a bălăbăni, (variantă) a hâlțâi.
Hâţânare, substantiv
Sinonime:
clătinare (cu scârțâit), hâțâire, hâțâit, hâțânat, legănare, scuturare, zgâlțâire, zguduire.
Hâţâna, verb
Sinonime:
a balansa, a clătina, a hâțâi, a hodorogi, a hurduca, a hurducăi, a hurui, a legăna, a mișca încoace și încolo, a oscila, a pendula, a scutura, a zdroncăni, a zdruncina, a zgâlțâi, a zgudui, (Banat) a zducni, (Moldova) a drâgâi, (regional) a bălăbăni, (regional) a hănțăni, (regional) a hățăna, (regional) a hățăni, (regional) a hâlțăni, (regional) a hâlțâna, (regional) a hâlțina, (regional) a hânțăni, (regional) a hâțina.
Mătălăi, verb (regional)
Sinonime:
a agita, a clătina, a fâlfâi, a flutura, a împletici, a șovăi, (regional) a mătăhăi.
Pendulare, substantiv
Sinonime:
balans, balansare, clătinare, legănare, oscilare, oscilație, (figurat) fluctuație.
Tremurător, adjectiv
Sinonime:
clătinător, fâșâitor, fremătător, licăritor, nesigur, pâlpâitor, sclipitor, șovăielnic, șovăitor, titubant, tremurat, tremurând, trepidant, unduitor, vibrant, vibrator, (figurat) cutremurat, (figurat) înfiorat, (învechit) tremuratic, (învechit) tremurăcios, (învechit) tremuros, (rar) palpitător, (regional) mișcător.
Oscilare, substantiv
Sinonime:
balans, balansare, clătinare, clătinat, clătinătură, codeală, codire, ezitare, fâlfâire, fâlfâit, fâlfâitură, fluctuare, fluctuație, fluturare, fluturat, hurducare, hurducăială, hurducătură, îndoială, legănare, legănat, legănătură, mișcare alternativă în sensuri opuse, mișcare vibratorie, nehotărâre, ondulare, ondulație, oscilație, pâlpâială, pâlpâire, pâlpâit, pâlpâitură, pendulare, pregetare, scuturare, scuturat, scuturătură, șovăială, șovăire, tangaj, tremur, tremurare, tremurat, tremurici, tremuriș, trepidație, unduire, variație, vibrare, vibrație, zdruncin, zdruncinare, zdruncinătură, zgâlțâială, zgâlțâit, zgâlțâitură, zguduială, zguduire, zguduitură.
Hâlțâna, verb (regional)
Sinonime:
a (se) clătina, a (se) mișca încoace și încolo, a hâțâna, a hurducăi, a oscila, (variantă) a hâlțâni.
Cletinare, substantiv (învechit)
Sinonime:
clătinare.
Mutare, substantiv
Sinonime:
abatere, așezare, casă, cămin, clătinare, clintire, demenajare, deplasare, deviație, deviere, domiciliu, îndepărtare, înlocuire, metamorfozare, metamorfoză, mișcare, modificare, mutat, mutație, pășune, permutare, permutație, pornire, prefacere, preschimbare, sălaș, schimb, schimbare, strămutare, strămutat, târlă, transfer, transferare, urnire, (învechit și regional) clătire, (învechit) adăpost, (învechit) emigrare, (învechit) exil, (învechit) locuință, (învechit) mutațiune, (învechit) ridicare, (învechit) schimbătură, (învechit) transformare, (învechit; la figurat) moarte, (regional) arșiță, (regional) imaș, (regional) mutătură, (regional) stână, (regional) suhat.
Hurducăială, substantiv (popular)
Sinonime:
clătinătură, hurducătură, zdruncinătură, zgâlțâitură.
Hurducăit, substantiv
Sinonime:
clătinare, zdruncinare, zgâlțâire, (regional) hurducare. Hurducăit, adjectiv
Sinonime:
clătinat, hurducat, zdruncinat, zgâlțâit.
Hurducăire, substantiv
Sinonime:
clătinare, hurducăit, zdruncinare, zgâlțâire, (regional) hurducare.
Limpezit, adjectiv
Sinonime:
clarificat, clătit, curățat, edificat, înseninat, lămurit, transparent, (prin extensiune) mântuit, (prin extensiune) purificat, (regional) liștăvit. Limpezit, substantiv
Sinonime:
claritate, clătire, clătit, limpezire, luminozitate, transparență, (prin extensiune) mântuire, (prin extensiune) purificare.
Limpezire, substantiv
Sinonime:
clarificare, claritate, clătire, clătit, curățire, deslușire, dezlegare, elucidare, explicare, explicație, înseninare, lămurire, limpezeală, limpeziciune, limpezie, limpezit, limpezitură, luminare, luminozitate, precizare, rezolvare, soluție, soluționare, transparență, (figurat) cheie, (figurat) descâlcire, (învechit și regional) netezire, (învechit) pliroforie, (învechit) răspicare, (prin extensiune) mântuire, (prin extensiune) purificare, (regional) liștăvire; (expresie; limpezire la minte) calmare.
Jucat (jucată), adjectiv
Sinonime:
asumat, cheltuit, clătinat, dansat, escrocat, interpretat, jonglat, mișcat, păcălit, pus în joc, riscat, schimbător, sclipitor, scuturat, speculat, tremurat, zbătut, zvâcnit. Jucat, substantiv
Sinonime:
batjocorire, dansare, desfătare, glumire, interpretare, joc, jucare, scuturare, șicanare, tremurare, (figurat) înșelare, (regional) batere.
Zdruncinătură, substantiv
Sinonime:
clătinare, clătinat, clătinătură, cutremurare, cutremurat, cutremurătură, hurducare, hurducat, hurducătură, scuturare, scuturat, scuturătură, zdruncinare, zdruncinat, zgâlțâială, zgâlțâire, zgâlțâit, zgâlțâitură, zguduială, zguduire, zguduit, zguduitură, (figurat) dezechilibru, (figurat) tulburare, (învechit) cicatrice, (învechit) rană, (învechit) zbuciumătură, (popular) zdruncin.
Cocovardă, substantiv (regional)
Sinonime:
clătită.
Smiciula, verb
Sinonime:
a agita, a biciui, a clătina cu putere, a face bucăți, a mișca repede, a rupe, a sparge, a zdruncina, a zgudui, (variantă) a sbiciula, (variantă) a zbiciula.
Cărărat, adjectiv
Sinonime:
clătinat, dungat, plin de cărări, striat, vărgat.
Dănănăi, verb (regional)
Sinonime:
a agita, a clătina, a legăna, (regional) a dăina, (regional) a dăinăi. Dănănăi, substantiv la plural (regional)
Sinonime:
catrafuse.