Transforma
Transforma, verb
Sinonime: a schimba, a preface, a modifica, a transfigura, a înnoi.  
 
Transformabil
Transformabil, adjectiv
Sinonime: amovibil, convertibil, metamorfozabil, modificabil, mutabil, schimbabil, șanjabil, transmutabil, transpozabil.  
 
Transformabilitate
Transformabilitate, substantiv
Sinonime: convertibilitate, modificabilitate, mutabilitate, transmutabilitate.  
 
Transformare
Transformare, substantiv
Sinonime: devenire, dezvoltare, evoluție, metamorfozare, metamorfoză, modificare, mutație, prefacere, prelucrare, preschimbare, refacere, schimbare, transmutare, transmutație, tratament, trecere, (figurat) răsturnare, (învechit și popular) mutare, (învechit) modificație, (învechit) prefăcătură, (învechit) preobrajenie, (învechit) schimbătură, (învechit) strămutătură, (învechit) transformație, (învechit) transformațiune, (rar) strămutare, (regional) străformare.  
 
Transformaţie
Transformaţie, substantiv
Sinonime: adaptare, adaptație, alterare, avatar, conversie, conversiune, deghizare, digestie, evoluție, metamorfism, metamorfozare, metamorfoză, metempsihoză, modificare, modificație, mutație, parafrază, prefacere, preschimbare, reconversie, renovare, renovație, restructurare, revoluție, schimbare, transfigurare, transfigurație, transformare, transmutare, transmutație, transsubstanțiație, transsubstanțiere, tranziție, variație, (variantă) transformațiune.  
 
Transformațiune
Transformațiune, substantiv
Sinonime: transformație.  
 
Transformator
Transformator, adjectiv
Sinonime: înnoitor, modificator.

Transformator, substantiv
Sinonime: (tehnică) convertizor.  
 

Alcătui
Alcătui, verb
Sinonime: a aduna, a aranja, a avea, a concepe, a consta (din), a constitui, a construi, a crea, a desemna, a dispune, a elabora, a face, a fi format din, a formula, a institui, a înființa, a înjgheba, a întocmi, a lua ființă, a numi, a organiza, a plăsmui, a realiza, a redacta, a scrie, a (se) compune, a (se) forma, a se preface, a se transforma, a stabili, a strânge, (figurat) a urzi, (învechit) a izvodi, (învechit) a înforma, (învechit) a redija, (învechit) a săvârși, (învechit) a tocmi.  
 
Bătuci
Bătuci, verb
Sinonime: a bate bine, a bătători, a face se bătucească, a îndesa, a pilona, a presa, a se acoperi cu bătături, a se îngroșa, a tăpși, a transforma în bătătură; (despre fructe) a se înmuia, a se lovi, a se vătăma, a se zdrobi.  
 
Capitaliza
Capitaliza, verb
Sinonime: a transforma ceva în capital, a acumula capital; a aduna, a strânge, a concentra (resurse), a tezauriza.  
 
Coagula
Coagula, verb
Sinonime: a se închega, a se prinde; a se slei; a (se) transforma în gel, a se conglutina.  
 
Deveni
Deveni, verb
Sinonime: a se face, a se preface, a se transforma, a ajunge, (prin Transilvania) a apuca, a ieşi.  
 
Face
Face, verb
Sinonime: a (se) produce, a lucra, a alcătui, a realiza, a construi, a zidi, a ridica, a genera, a procrea, a stabili, a institui, a întocmi, a elabora, a îndeplini, a efectua, a înfăptui, a crea, a izvorî, a da formă, a dura, a edifica, a plăsmui, a imagina, a scrie, a picta, a naște, a da viață, a aduce pe lume, a rodi, a da roade, a provoca, a transforma, a (se) preface, a deveni, a însuma, a valora, a petrece, a parcurge un interval de timp, a săvârși, a făptui, a comite, a executa, a practica, a exercita, a se ocupa cu ceva, a se afla, a se găsi, a pregăti, a aranja, a curăța, a aprinde, a găti, a împărți cărțile de joc, a proceda, a se comporta, a se descurca, a introduce, a ține, a organiza, a vorbi, a rosti, a vrăji, a fermeca, a pricinui, a cauza, a se îndrepta, a o lua spre, a ajunge, a se preschimba, a se ivi, a crește, a se forma, a se arăta, a părea, a da impresia, a se abate, a se îndepărta, a dobândi, a căpăta, a-și căuta, a i-o plăti cuiva, a se răzbuna.  
 
Fasona
Fasona, verb
Sinonime: a elabora, a modela, a finisa, a forma, a pregăti, a transforma; a răscroi, a tăia, a croi; (învechit şi popular) a tipări; a civiliza, a cultiva, a educa.  
 
Flexiune
Flexiune, substantiv feminin
Sinonime: arcuire, curbare, încovoiere, îndoire, mlădiere, modificare, schimbare, transformare; (gramatică) (flexiune nominală) declinare, declinaţie, (învechit) plecare.  
 
Informa
Informa, verb
Sinonime: a înştiinţa, a încunoştinţa, a relata, a comunica, a raporta; a se interesa, a se documenta, a investiga.

Înforma, verb (învechit)
Sinonime: a (se) constitui, a alcătui, a compune, a forma, a se găti, a se transforma, (variantă) a (se) înfurma.  
 
Metamorfoză
Metamorfoză, substantiv feminin
Sinonime: avatar, conversiune, evoluție, metamorfozare, modificare, mutație, prefacere, preschimbare, schimbare, transformare, transmutație, (figurat) răsturnare, (învechit și popular) mutare, (învechit și popular) prefăcătură, (învechit și popular) schimbătură, (învechit) metamorfosi, (învechit) modificație, (învechit) preobrajenie, (învechit) strămutătură, (învechit) transformație, (rar) strămutare, (regional) străformare.

Metamorfoza, verb
Sinonime: a (se) modifica, a (se) preface, a (se) preschimba, a (se) schimba, a (se) transforma, a (se) transmuta, a evolua, (învechit și popular) a (se) întoarce, (învechit și popular) a (se) muta, (învechit și regional) a (se) închipui, (învechit) a (se) metamorfosi, (învechit) a (se) strămuta, (învechit) a (se) suci, (învechit) a (se) șanja, (regional) a (se) străforma.  
 
Metempsihoză
Metempsihoză, substantiv feminin
Sinonime: brahmanism, metasomatoză, metensomatoză, reincarnare, reincarnație, reîncarnare, renaștere, transformație, transmigrație.  
 
Modifica
Modifica, verb
Sinonime: a schimba, a preface, a transforma, a metamorfoza.  
 
Preface
Preface, verb
Sinonime: a (se) face, a (se) modifica, a (se) schimba, a (se) transforma, a ascunde, a contraface, a deghiza, a deveni, a falsifica, a găti, a metamorfoza, a pregăti, a prepara, a preschimba, a renova, a se altera, a simula, a tălmăci, a traduce, a transpune, a travesti, a trece, (învechit) a veni, (regional) a (se) veli, a (se) velnici.  
 
Prefacere
Prefacere, substantiv feminin
Sinonime: evoluţie, inovație, înnoire, metamorfoză, modificare, renovare, schimbare, tălmăcire, traducere, transformare, transpunere, tratament, trecere.  
 
Prefăcut (prefăcută)
Prefăcut (prefăcută), adjectiv
Sinonime: făţarnic, viclean, nesincer, ipocrit; falsificat, contrafăcut, imitat; transformat, modificat, schimbat, înnoit.  
 
Preschimba
Preschimba, verb
Sinonime: a da în schimb, a schimba, a face schimb; a transforma, a face altfel, a modifica.  
 
Proces
Proces, substantiv neutru
Sinonime: prefacere, transformare, desfăşurare; judecată, acţiune judiciară.  
 
Remania
Remania, verb
Sinonime: a ameliora, a corecta, a îmbunătăți, a modifica, a rectifica, a reface, a reforma, a reînnoi, a remedia, a repara, a restructura, a retușa, a revizui, a schimba (compoziția unui guvern), a transforma.  
 
Restructura
Restructura, verb
Sinonime: a reorganiza, a transforma, a înnoi.  
 
Revoluţie
Revoluţie, substantiv feminin
Sinonime: răscoală, revoltă, răzvrătire, răzmeriţă; (figurat) schimbare, transformare, răsturnare; rotaţie, reînturnare, întoarcere.  
 
Schimba
Schimba, verb
Sinonime: a înlocui, a face schimb, a substitui, a inversa; a modifica, a preface, a primeni, a converti, a evolua, a fluctua, a oscila, a varia, a (se) metamorfoza, a transforma; a comuta, a permuta; a deforma, a reforma, a remania, a remodela, a reînnoi; a (se) deghiza, a reboteza; a revoluționa.  
 
Transfigura
Transfigura, verb
Sinonime: a transforma, a preface, a schimba, a înnobila, a înnoi.  
 
Tratament
Tratament, substantiv neutru
Sinonime: atitudine, manieră, comportament; îngrijire, medicaţie, panacee, remediu, terapie, terapeutică; evoluţie fonetică, schimbare, modificare, mutaţie, prefacere, transformare.  
 
Variaţie
Variaţie, substantiv feminin
Sinonime: alterație, alternanță, diversificare, diversitate, felurime, fluctuație, înnoire, modificare, modificație, mutație, oscilație, restructurare, reviriment, schimbare, transformare, transpoziție, (variantă) variațiune.  
 
Deghiza
Deghiza, verb
Sinonime: a camufla, a schimba, a contraface, a disimula, a masca, a transforma, a travesti.  
 
Adenopetalie
Adenopetalie, substantiv feminin
Sinonime: (botanică) transformarea nectarinelor în petale neproducătoare de nectar.  
 
Abrutiza
Abrutiza, verb
Sinonime: a se transforma în brută; a (se) animaliza, a (se) dezumaniza, a se îndobitoci.  
 
Alcătuire
Alcătuire, substantiv
Sinonime: alcătuială, alcătuit, apariție, aranjament, așezare, colectare, compilație, componență, compoziție, compunere, concepere, constituire, construire, creare, culegere, desemnare, dispunere, distribuție, economie, elaborare, facere, formare, formație, instituire, înființare, întocmire, numire, organizare, organizație, prefacere, punere, rânduială, realizare, redactare, scriere, scris, stabilire, strângere, structură, transformare, (figurat) plămadă, (figurat) urzeală, (învechit și popular) dispoziție, (învechit) alcătuință, (învechit) combinație, (învechit) izvodire, (învechit) redacție, (învechit) redijare, (rar) substanță.  
 
Mutaţie
Mutaţie, substantiv
Sinonime: evoluție, metamorfoză, modificare, permutație, schimbare, transformare, transmutare; deplasare, concediere.  
 
Transpozabil
Transpozabil, adjectiv
Sinonime: convertibil, intervertit, modificabil, transformabil, transmutabil; deplasabil, mobil; generalizabil.  
 
Nitrifica
Nitrifica, verb
Sinonime: a se transforma în nitrați, a produce o nitrificare.  
 
Devenire
Devenire, substantiv
Sinonime: evoluţie, schimbare, transformare.  
 
Diferenţiere
Diferenţiere, substantiv
Sinonime: catalogare, deosebire, distincție, diversificație, diviziune, fracționare, individuație, modificație, segmentație, segregaţie, separare, separaţie, transformație, transformare.  
 
Dramatiza
Dramatiza, verb
Sinonime: a lua în tragic, a transforma în dramă, a amplifica.  
 
Permutare
Permutare, substantiv
Sinonime: mutare, transfer, permutaţie, interversiune, transformație, schimbare.  
 
Evoluţie
Evoluţie, substantiv
Sinonime: devenire, dezvoltare, modificare, prefacere, schimbare, transformare, progres, curs, desfăşurare, mers, (Muntenia) şiretenie.  
 
Capitalizat
Capitalizat, adjectiv
Sinonime: transformat în capital.  
 
Schimbabil
Schimbabil, adjectiv
Sinonime: amovibil, comutabil, convertibil, interschimbabil, înlocuibil, metamorfozabil, modificabil, mutabil, ramplasabil, reversibil, substituibil, transformabil, transpozabil.  
 
Grafita
Grafita, verb
Sinonime: a acoperi cu grafit, a adăuga grafit; a transforma în grafit.  
 
Convertizor
Convertizor, substantiv
Sinonime: codor, devoltor, invertor, ondulor, survoltor, transcodor, transformator.  
 
Gelatiniza
Gelatiniza, verb
Sinonime: a (se) gelifica, a (se) îmbiba cu gelatină, a (se) transforma în gelatină.  
 
Prefăcătură
Prefăcătură, substantiv
Sinonime: duplicitate, falsitate, făţărnicie, ipocrizie, metamorfozare, metamorfoză, minciună, modificare, perfidie, prefacere, prefăcătorie, preschimbare, schimbare, transformare, viclenie, vicleşug.  
 
Gelifica
Gelifica, verb
Sinonime: a (se) gelatiniza, a (se) transforma în gel.  
 
Avatar
Avatar, substantiv
Sinonime: încarnare, reîncarnare; (figurat) transformare, metamorfoză, schimbare.  
 
Metamorfozabil
Metamorfozabil, adjectiv
Sinonime: comutabil, modificabil, mutabil, schimbabil, transformabil, transmutabil.  
 
Mutabil
Mutabil, adjectiv
Sinonime: labil, metamorfozabil, modificabil, schimbabil, transformabil, transpozabil, variabil.  
 
Convertibil
Convertibil, adjectiv
Sinonime: schimbabil, transformabil, transpozabil; (locuţiune) (avion convertibil) convertiplan, convertoplan; (locuţiune) (automobil convertibil) automobil decapotabil.  
 
Saponifica
Saponifica, verb
Sinonime: a (se) transforma în săpun.  
 
Mulă
Mulă, substantiv
Sinonime: cal (urât și greoi), catâr, catârcă; om bleg, om prost; formă, mulaj, tipar; (variantă) mul.

Mula, verb
Sinonime: a contura, a da forma dorită, a fasona, a lua forma corpului, a modela, a scoate în relief, a se conforma, a se lipi de corp, a transforma.  
 
Substantiva
Substantiva, verb
Sinonime: a (se) substantiviza, a deveni substantiv, a nominaliza, a se transforma în substantiv.  
 
Lignifica
Lignifica, verb
Sinonime: a (se) transforma în lemn; a (se) impregna cu lignină.  
 
Invertire
Invertire, substantiv
Sinonime: schimbare, transformare; (invertire sexuală) homosexualitate.  
 
Inverti
Inverti, verb
Sinonime: a face o inversiune (simetrică), a face se transforme, a inversa, a modifica, a preface, a preschimba, a produce o inversie, a schimba, a transforma.  
 
Strămutătură
Strămutătură, substantiv
Sinonime: metamorfozare, metamorfoză, modificare, prefacere, preschimbare, schimbare, transformare.  
 
Anamorfoză
Anamorfoză, substantiv
Sinonime: deformație, metamorfoză, transformație.  
 
Conversie
Conversie, substantiv
Sinonime: conversiune, recalificare, schimbare, transformare, transmutare, transmutație (genetică).  
 
Conversiune
Conversiune, substantiv
Sinonime: apostazie, avatar, hipotaxă, metamorfoză, modificație, mutație, permutație, raliere, reconversiune, reversiune, schimbare, somatizare, transformație, transmutație (genetică), (variantă) conversie.  
 
Schimbătură
Schimbătură, substantiv
Sinonime: alterație, metamorfozare, metamorfoză, modificare, mutare, prefacere, preschimbare, schimbare, transformare, variație.  
 
Remaniere
Remaniere, substantiv
Sinonime: corecție, înlăturare, modificare, rectificație, restructurare, retuș, schimbare, transformare.  
 
Novator
Novator, adjectiv
Sinonime: creator, inițiator, inovator, înnoitor, precursor, primenitor, reformator, regenerator, transformator.  
 
Ozoniza
Ozoniza, verb
Sinonime: a ozona, a ozonifica, a steriliza un mediu cu ozon, a transforma oxigenul în ozon.  
 
Digestiune
Digestiune, substantiv
Sinonime: absorbție, absorbțiune, asimilație, cocțiune, deglutiție, deglutițiune, degluțiune, digerare, digestie, eupepsie, ingestie, ingestiune, mistuire, (rar) mistuială, nutriție, nutrițiune, ruminație, ruminațiune, transformație.  
 
Reconversie
Reconversie, substantiv
Sinonime: adaptare, conversie, conversiune, modificare, reciclare, reconversiune, reinserție, schimbare, transformație.  
 
Neantiza
Neantiza, verb
Sinonime: a (se) pierde, a (se) transforma în neant, a dispărea.  
 
Birocratiza
Birocratiza, verb
Sinonime: a (se) transforma în birocrat, a transforma în birocrație, a trata birocratic.  
 
Străformare
Străformare, substantiv
Sinonime: metamorfozare, metamorfoză, modificare, prefacere, preschimbare, schimbare, transformare.  
 
Străforma
Străforma, verb
Sinonime: a metamorfoza, a modifica, a preface, a preschimba, a schimba, a transforma.  
 
Modificator
Modificator, adjectiv
Sinonime: modificativ, transformator, (învechit) modificător.  
 
Transformism
Transformism, substantiv
Sinonime: darwinism, evoluție, evoluționism, lamarckism, mutaționism, transformație.  
 
Revoluțiune
Revoluțiune, substantiv
Sinonime: agitație, bulversare, cataclism, insurecție, răscoală, răsculare, răzmeriță, răzvrătire, rebeliune, revoltă, revoluție, schimbare, sedițiune, subversiune, transformare; cerc, ciclu, circuit, curbă, girație, înconjur, orbită, perioadă, rotație, tur.  
 
Defibra
Defibra, verb
Sinonime: a desface în fibre, a transforma în fibre.  
 
Modificaţie
Modificaţie, substantiv
Sinonime: adaptare, adaptație, adăugare, alterare, alterație, amendament, avenant, codicil, corecție, deviere, falsificare, falsificație, fluctuație, interversiune, metamorfozare, metamorfoză, modificare, mutație, prefacere, preschimbare, rectificare, rectificație, remaniere, retuș, revizie, schimbare, transformare, transmutare, transmutație, variantă, variație, (variantă) modificațiune.  
 
Modificabil
Modificabil, adjectiv
Sinonime: amenajabil, amovibil, convertibil, corigibil, deformabil, metamorfozabil, modulabil, mutabil, reversibil, revocabil, schimbabil, transformabil, transmutabil, transpozabil.  
 
Modificat
Modificat, adjectiv
Sinonime: alterat, ameliorat, corijat, îmbunătățit, metamorfozat, prefăcut, prelucrat, preschimbat, rectificat, refăcut, remaniat, revizuit, schimbat, transformat, (învechit) strămutat.  
 
Modificare
Modificare, substantiv
Sinonime: adaptare, adăugare, adiție, alterare, ameliorare, amendament, amendare, codicil, contrafacere, corectare, corecție, evoluție, falsificare, interversiune, îngroșare, mărire, metamorfoză, micșorare, modificație, modificațiune, prefacere, prelucrare, rectificare, refacere, reformare, remaniere, revizie, schimbare, subțiere, transformare, transmutație, tratament, variație.  
 
Securiza
Securiza, verb
Sinonime: a ameliora, a asigura securitatea, a face sigur, a insufla încredere, (tehnică) a transforma în securit.  
 
Mobilitate
Mobilitate, substantiv
Sinonime: agilitate, degajare, dinamism, fluctuație, fluiditate, inconstanță, instabilitate, mișcare, motilitate, motricitate, naturalețe, nestabilitate, nestatornicie, nomadism, schimbare, suplețe, transformare, ușurință în mișcări, variabilitate, versatilitate, vioiciune, (învechit) mişcăciune, (mobilitate funcţională) labilitate.  
 
Converti
Converti, verb
Sinonime: a catehiza, a catoliciza, a creștina, a face se convertească, a îndoctrina, a jidovi, a schimba opinia, a schimba religia, a trece de bună voie la o altă convingere (religioasă); a preface, a schimba în bani, a schimba o valoare în alta, a transforma.  
 
Convertire
Convertire, substantiv
Sinonime: catehizare, catolicizare, creștinare; conversiune, prefacere, schimbare, transformare.  
 
Șanjabil
Șanjabil, adjectiv
Sinonime: amovibil, comutabil, convertibil, interschimbabil, înlocuibil, metamorfozabil, modificabil, mutabil, ramplasabil, reversibil, schimbabil, substituibil, transformabil, transpozabil.  
 
Survoltor
Survoltor, substantiv
Sinonime: supravoltor, transformator.  
 
Devoltor
Devoltor, substantiv
Sinonime: reductor de tensiune, transformator.  
 
Metamorfism
Metamorfism, substantiv
Sinonime: (geologie) endomorfism, exomorfism, modificare, transformare; (metamorfism retrograd) diaftoreză, retrometamorfism.  
 
Şoselui
Şoselui, verb (rar)
Sinonime: a asfalta, a înzestra cu șosele, a pava, a pietrui, a şosela, a transforma în șosea.  
 
Adjectivat
Adjectivat, adjectiv
Sinonime: adjectivizat, transformat în adjectiv.  
 
Deformant
Deformant, adjectiv
Sinonime: alterant, deformator, degradant, denaturant, desfigurator, diformant, distorsionant, mutilant, transformator.  
 
Preobrajenie
Preobrajenie, substantiv (popular)
Sinonime: metamorfozare, metamorfoză, modificare, prefacere, preschimbare, schimbare, transformare; (biserică) Schimbarea la față, Transfigurarea Domnului.  
 
Preobrăzi
Preobrăzi, verb (învechit)
Sinonime: a admonesta, a certa (aspru), a dăscăli, a dojeni, a moraliza, a mustra, a se schimba, a se transfigura, a se transforma (la față).  
 
Instabilitate
Instabilitate, substantiv
Sinonime: existență efemeră, ezitare, fluctuare, fluctuație, inconsecvență, inconstanță, interimat, mobilitate, modificare, neconsecvență, neconstanță, nestabilitate, nestatornicie, oscilare, oscilație, perindare, precaritate, provizorat, schimbare, schimbat, succesiune, șovăire, transformare, transformație, variabilitate, variație, vremelnicie, (figurat) desfășurare, (figurat) scurgere, (învechit) modificație, (învechit) neconsecință, (învechit) nestare, (livresc) labilitate, (rar) transformabilitate.  
 
Prefăcător
Prefăcător, adjectiv
Sinonime: fățarnic, înnoitor, prefăcut, schimbător, transformator.  
 
Generativ
Generativ, adjectiv
Sinonime: generator, procreator, reproducător; (gramatică generativă) gramatică transformațională.  
 
Revoluționa
Revoluționa, verb
Sinonime: a bulversa, a preface, a pregăti la luptă revoluționară, a schimba (radical), a transforma din temelie, a zgudui.  
 
Refacere
Refacere, substantiv
Sinonime: creștere, fortificare, îndreptare, înfiripare, însănătoșire, întărire, întregire, întremare, înviorare, înzdrăvenire, lecuire, modificare, normalizare, prefacere, prelucrare, recompunere, reconfortare, reconstituire, reconstrucție, redresare, regenerare, regenerescență, reparare, reparat, reparație, restabilire, restaurare, ridicare, schimbare, tămăduire, tonificare, transformare, vindecare, (figurat) remontare, (învechit și figurat) sculătoare, (învechit și popular) împuternicire, (învechit și regional) meremet, (învechit și regional) meremetiseală, (învechit și regional) meremetisire, (învechit și regional) preînnoire, (învechit) meremetisit, (învechit) regenerație, (învechit) sănătoșare, (învechit) tămăduință, (învechit) vracevanie, (popular) dregere, (popular) dres, (popular) sculare, (popular) tămăduială, (prin Moldova) prefai, (rar) reconfort, (rar) reconstituție, (rar) reconstruire, (rar) redresament, (regional) răpăluit.  
 
Judeci
Judeci, verb
Sinonime: (în evul mediu, în Țara Românească și în Moldova) a (se) elibera din rumânie, a (se) transforma în țăran liber.  
 
Primenitor
Primenitor, adjectiv
Sinonime: înnoitor, reformator, regenerator, transformator, (livresc) novator.  
 
Reformator
Reformator, adjectiv
Sinonime: ameliorator, inovator, înnoitor, primenitor, regenerator, renovator, transformator, (livresc) novator.  
 
Schimbare
Schimbare, substantiv
Sinonime: bulversare, deplasare, deviere, evoluție, fluctuație, inovație, interversiune, împărtășire, înlocuire, metamorfoză, modificare, mutare, mutație, permutare, prefacere, preschimbare, primenire, ranversare, reformare, remaniere, reviriment, revoluție, schimbat, transformare, transmutație, tratament, variație, (învechit) schimbătură, (religie; Schimbarea la față) preobrajenie.  
 
Vaporiza
Vaporiza, verb
Sinonime: a atomiza, a gazifica, a pulveriza, a transforma în vapori, a trece din stare lichidă în stare gazoasă, a volatiliza.  
 
Panifica
Panifica, verb
Sinonime: a transforma în pâine.  
 
Mitiza
Mitiza, verb
Sinonime: a mitifica, a mitologiza, a transforma în mit.  
 
 


Copyright © din 2011 Dictoo.eu | Toate drepturile rezervate
Folosirea acestui site implică acceptul d-voastră pentru utilizarea
cookie-urilor furnizate de terțe părți (AdSense, Statcounter, Facebook, etc).
Despre cookie

Reduceri online!
RSS


Meniu
Dictoo.eu
Dictoo.eu
Reduceri
Dicționar