Sistem
Sistem, substantiv neutru
Sinonime: structură, totalitate; normă, uz, obicei; model, tip, tipar, marcă.  
 
Sistemă
Sistemă, substantiv
Sinonime: sistem.  
 
Sistematic (sistematică)
Sistematic (sistematică), adjectiv
Sinonime: organizat, metodic, chibzuit.  
 
Sistematică
Sistematică, substantiv
Sinonime: clasificație, taxinomie, taxonomie, tipologie.  
 
Sistematicește
Sistematicește, adverb (învechit)
Sinonime: cu regularitate, în mod permanent, în mod sistematic, logicamente, metodicește, (învechit) automaticește, (învechit) dogmaticamente, (învechit) dogmaticește.  
 
Sistematician
Sistematician, substantiv
Sinonime: clasificator, taxolog, taxonomist, terminolog.  
 
Sistematiza
Sistematiza, verb
Sinonime: a aranja, a așeza, a clasa, a clasifica, a conceptualiza, a corecta, a dispune, a distribui, a face sistematic, a grupa, a împărți, a întocmi, a moderniza, a normaliza, a orândui, a ordona, a organiza, a perfecţiona, a potrivi, a pune, a raționaliza, a rândui, a reglementa, a regula, a regulariza, a repartiza, a standardiza, a structura, (popular) a chiti, (popular) a drege, (popular) a tocmi.  
 
Sistematizare
Sistematizare, substantiv
Sinonime: aranjare, clasare, conceptualizare, corectare, modernizare, normalizare, ordonare, organizare, perfecționare, raționalizare, regulare, regularizare, standardizare, structurare.  
 
Sistematizat
Sistematizat, adjectiv
Sinonime: aranjat, clasat, modernizat, normalizat, ordonat, organizat, perfecționat, rânduit, reglementat, standardizat.  
 
Sistematizator
Sistematizator, adjectiv
Sinonime: clasificator, ordonator.  
 

Aranja
Aranja, verb
Sinonime: a potrivi, a pune de acord, a sistematiza, a rândui, a rostui, a armoniza; (reflexiv) a se găti, a se pune la punct; a amenaja, a instala, a organiza.  
 
Ax
Ax, substantiv
Sinonime: (tehnică) fus, osie; (anatomie) (ax cerebrospinal) sistem nervos central.  
 
Codifica
Codifica, verb
Sinonime: a coda, a face legi, a legifera, a legiui, a normaliza, a raționaliza, a reglementa, a reuni într-un cod, a sistematiza, a stabili legi.  
 
Complex
Complex, substantiv neutru
Sinonime: sistem, structură, ansamblu.  
 
Dabilă
Dabilă, substantiv feminin (învechit)
Sinonime: impozit, dare, contribuţie, bir, dajdie; belea, bucluc, cadavru, corp, dandana, gloabă, hoit, încurcătură, leş, mârţoagă, mortăciune, năpastă, neajuns, necaz, nemulţumire, nenorocire, neplăcere, nevoie, osatură, pacoste, pocinog, rău, schelet, sistem osos, stârv, supărare, trup.  
 
Dispune
Dispune, verb
Sinonime: a alege cu fermitate, a aranja, a așeza, a avea (la dispoziție), a bate, a birui, a clasa, a clasifica, a comanda, a da dispoziții, a decide, a decreta, a deveni vesel, a distribui, a fi în voie bună, a fixa, a grupa, a hotărî, a împărți, a întocmi, a întrece, a învinge, a orândui, a ordona, a organiza, a petrece, a porunci, a poseda, a potrivi, a pune, a râde, a rândui, a repartiza, a se amuza, a se bucura, a se desfăta, a se distra, a se folosi după bunul plac, a se înveseli, a se veseli, a sistematiza, a stabili, a statornici, a stipula, (învechit) a conduce, (învechit) a dispoza, (învechit) a dispozarisi, (învechit) a drege, (învechit) a învăța, (învechit) a judeca, (învechit) a lega, (învechit) a libovi, (învechit) a poveli, (învechit) a se distrage, (învechit) a se eglendisi, (învechit) a tocmi, (popular) a chiti, (popular) a soroci, (prin Banat și Transilvania) a priti, (rar) a prescrie.  
 
Filozofie
Filozofie, substantiv feminin
Sinonime: agnosticism, antropocentrism, antropomorfism, antropopatism, asociaționism, ataraxie, atomism, averroism, bergsonism, cartezianism, cazualism, conceptualism, confucianism, constructivism, convenționalism, creaționism, daoism, deism, determinism, dialectică, doctrină, dualism, emanatism, emanaționism, empiriocriticism, empiriomonism, energetism, epicurism, epifenomenalism, epistemologie, estetică, etică, existențialism, fatalism, fenomenalism, fenomenism, fenomenologie, ficționalism, fideism, filozofem, finalism, fizicalism, formalism, gândire (profundă), gândirism, gimnozofie, gnoseologie, gnosticism, hegelianism, hilozoism, holism, idealism, ideologie, iluminism, indeterminism, infinitism, instrumentalism, intelectualism, intuiționism, iraționalism, înţelepciune, kantianism, kantism, luminism, machism, marxism-leninism, materialism, mecanicism, metafizică, moderație, monadism, monism, morală, nativism, naturalism, neoconfucianism, neohegelianism, neokantianism, neoplatonism, neopozitivism, neoraționalism, neorealism, neotomism, ocazionalism, operaționalism, panpsihism, panteism, peripatetism, personalism, pironism, pitagorism, platonism, pozitivism, pragmatism, predeterminism, priticism, raționalism, relativism, scientism, scolastică, semanticism, senzualism, sistem, solipsism, speculație, spinozism, spiritualism, stoicism, structuralism, subiectivism, știință, teism, teleologie, teologie, teorie, teozofie, teză, tomism, utilitarism, vitalism, voluntarism.  
 
Mecanism
Mecanism, substantiv neutru
Sinonime: resort, maşinărie, sistem.  
 
Metodă
Metodă, substantiv feminin
Sinonime: procedeu, mod, mijloc, fel, cale, modalitate, meşteşug, manieră, sistem.  
 
Metodic
Metodic (metodică), adjectiv
Sinonime: chibzuit, cu metodă, de metodică, făcut după o normă, făcut după un plan, logic, metodologic, orânduit, ordonat, organizat, regulat, sistematic, (învechit) metodicesc.

Metodic, adverb
Sinonime: cu metodă, în mod regulat, organizat, sistematic, (învechit) metodicește.  
 
Patenta
Patenta, verb
Sinonime: a breveta.

Patentă, substantiv feminin
Sinonime: act, diplomă, brevet, certificat, dovadă; (figurat) sistem, procedeu, metodă, modalitate, manieră.  
 
Perfecţiona
Perfecţiona, verb
Sinonime: a (se) corecta, a (se) desăvârși, a (se) face mai bun, a (se) îmbunătăți (calitativ), a (se) îndrepta, a (se) perfectiza, a (se) specializa, a moderniza, a retuşa, a se autoperfecționa, a sistematiza, a(-și) corecta defectele, (învechit) a (se) perfecsiona.  
 
Periodic
Periodic, substantiv neutru
Sinonime: buletin, cotidian, gazetă, hebdomadar, jurnal, magazin, mensual, organ, publicaţie, revistă, săptămânal, (învechit) foaie, (învechit) publicare.

Periodic (periodică), adjectiv
Sinonime: alternativ, ciclic, frecvent, igienic, intermitent, recurent, regulat, repetat, repetitiv, ritmic, sistematic, succesiv, (învechit) periodicesc.  
 
Planifica
Planifica, verb
Sinonime: a organiza, a orândui, a sistematiza, a repartiza.  
 
Principiu
Principiu, substantiv neutru
Sinonime: bază, cauză, concepţie, convingere, credinţă, criteriu, doctrină, dogmă, fundament, ipoteză, lege, normă, noțiune, origine, părere, postulat, precept, premisă, punct de vedere, rânduială, regulă, sistem, sursă, teorie, tocmeală, (învechit) pravilă, (plural) rudimente; (variante) (învechit) princip, prințip, principie.  
 
Regim
Regim, substantiv neutru
Sinonime: mod de viaţă, fel, sistem, orânduire, mediu; organizare, formă de guvernământ; raport gramatical, relaţie; dietă.  
 
Regulat (regulată)
Regulat (regulată), adjectiv
Sinonime: ordonat, uniform, sistematizat, ritmic, cadențat, (figurat) armonios, echilibrat.  
 
Reţea
Reţea, substantiv feminin
Sinonime: împletitură, plasă, fileu, mreajă; (figurat) sistem, structură, organizare.  
 
Simplifica
Simplifica, verb
Sinonime: a reduce, a sistematiza, a concentra, a uşura.  
 
Standardiza
Standardiza, verb
Sinonime: a conforma, a face stereotip, a limita la un standard, a norma, a normaliza, a raționaliza, a regulariza, a sistematiza, a șabloniza, a tipiza, a uniformiza.  
 
Strâns (strânsă)
Strâns (strânsă), adjectiv
Sinonime: acumulat, adunat (la un loc), adunător, agonisit, ajustat (pe talie), apăsat, apropiat (tare), apucat, aspru, așezat la loc sigur, chircit, compact, comprimat, concentrat, contractat, cruțător, cuprins cu putere (în mâini), des, econom, economisit, ghemuit, intim, împăturit, închircit, încleștat, încordat, îndoit, înfășurat (bine), înghesuit, îngrămădit, îngust, înstrunat, întins, laconic, lapidar, legat, lipit, păstrător, pliat, presat, prins, pus bine, pus în ordine, restrâns, retractat, riguros, scurt, sever, sistematic, strașnic, strâmt, strângător, strict, strunit, succint, zgârcit, (figurat) coerent, (figurat) concis, (figurat) îndârjit, (figurat) precis, (figurat) puternic, (figurat) trainic, (franțuzism) colant, (Moldova) încinchit, (Oltenia, Banat și Transilvania) zgulit, (popular) ciuciulit, (popular) păturit, (popular) stârcit, (regional) tâmbușit.  
 
Structură
Structură, substantiv feminin
Sinonime: organizare, aranjare, aranjament, alcătuire, arhitectură, sistem, ierarhie, schemă; agenție, organizație, organism; cadru, armătură, conformație, constituție, construcție, osatură, schelet, textură.  
 
Şcolăresc (şcolărească)
Şcolăresc (şcolărească), adjectiv
Sinonime: după tipic, sistematic, progresiv; simplu, pe înţeles; (figurat) simplist.  
 
Teorie
Teorie, substantiv feminin
Sinonime: concepţie, doctrină, sistem.  
 
Unifica
Unifica, verb
Sinonime: a uni, a uniformiza, a strânge laolaltă, a face uniform, a deveni unitar, a sistematiza.  
 
Software
Software, substantiv neutru
Sinonime: (informatică) adware, aplicaţie, bibliotecă, cod mașină, documentație online, driver, firmware, joc video, logicial, malware, media digitală, microcod, microprogram, pachet de programe, program, sistem de operare, soft, spyware, virus, (plural) date.  
 
Taxinomie (taxinomii)
Taxinomie (taxinomii), substantiv feminin
Sinonime: taxonomie, știința clasificării, sistematică; terminologie.  
 
Ansamblu
Ansamblu, substantiv
Sinonime: întreg, tot, totalitate; sistem; colectiv, formaţie, trupă; (ansamblu statistic) colectivitate statistică.  
 
Aranjare
Aranjare, substantiv
Sinonime: aşezare, clasare, clasificare, distribuire, împărţire, ordonare, repartizare, rânduială, rânduire, sistematizare; pregătire, facere; reglare; reglementare; gătire.  
 
Aranjat
Aranjat, adjectiv
Sinonime: clasat, ordonat, organizat, rânduit, sistematizat; pregătit; gătit.  
 
Clasificaţie
Clasificație, substantiv
Sinonime: categorisire, clasare, clasat, clasificare, ierarhie, indexare, nosologie, sistematică, taxinomie, taxonomie, tipologie, zootaxie, (învechit) clasificațiune.  
 
Tiroliană
Tiroliană, substantiv
Sinonime: sistem de transport pe cablu.  
 
Dispozitiv
Dispozitiv, substantiv
Sinonime: (tehnică) aparat, mașină, mecanică, mecanism, (învechit şi regional) meşteşug; aranjament, dispunere, metodă, procedeu, sistem.  
 
Dentiţie
Dentiţie, substantiv
Sinonime: dantură, sistem dentar; (la plural) dinți.  
 
Neurologie
Neurologie, substantiv
Sinonime: (medicină) neuropsihiatrie, studiul sistemului nervos, (variantă) nevrologie.  
 
Aerotermă
Aerotermă, substantiv
Sinonime: radiator, aparat electric de încălzire, sistem de încălzire cu aer.  
 
Doctrină
Doctrină, substantiv
Sinonime: credință, dogmă, filozofie, învăţătură, mistică, misticism, religie, sistem, teologie, teorie, teză.  
 
Drege
Drege, verb
Sinonime: a cârpi, a repara, a aranja, a aşeza, a călăuzi, a clasa, a clasifica, a conduce, a contraface, a depana, a dichisi, a dirija, a dispune, a distribui, a falsifica, a fortifica, a ghida, a grupa, a împărţi, a îndruma, a înfiripa, a însănătoşi, a întări, a întocmi, a înzdrăveni, a lecui, a ordona, a organiza, a orândui, a potrivi, a povăţui, a pune, a reconforta, a reface, a repartiza, a restabili, a ridica, a rândui, a sfătui, a sistematiza, a spilcui, a tămădui, a ticlui, a tonifica, a vindeca, a (se) întrema, a (se) îndrepta, a pune ceva la cale, a plănui; a (se) farda, a (se) sulimeni, a ferchezui, a găti, a împodobi, a machia, a vopsi; a repune în funcțiune, a tocmi, a modifica în bine, a corecta, a corija, a învăța minte; a pune la punct; a turna în pahare, a umple paharele.  
 
Frenaj
Frenaj, substantiv
Sinonime: frenație, frânare, sistem de frânare.  
 
Fiscalitate
Fiscalitate, substantiv
Sinonime: fisc, impozitare, sistem de taxe și impozite, sistem fiscal.  
 
Ecosistem
Ecosistem, substantiv
Sinonime: biogeocenoză, biotop, habitat, sistem ecologic.  
 
Galaxie
Galaxie, substantiv
Sinonime: (astronomie) sistem stelar, Calea Lactee, (galaxie albastră) quasag, (galaxie cvasistelară) quasag.  
 
Pluripartism
Pluripartism, substantiv
Sinonime: democrație parlamentară, multipartitism, pluripartitism, sistem politic pluripartit.  
 
Heliocentrism
Heliocentrism, substantiv
Sinonime: (astronomie) sistem heliocentric.  
 
Conceptualiza
Conceptualiza, verb
Sinonime: a abstractiza, a elabora, a intelectualiza, a schematiza, a sistematiza, a transpune în concepție.  
 
Metodicesc
Metodicesc, adjectiv (învechit)
Sinonime: metodic, organizat, sistematic.  
 
Metodiceşte
Metodiceşte, adverb (învechit)
Sinonime: metodic, organizat, sistematic.  
 
Metrică
Metrică, substantiv
Sinonime: catastif, certificat de naștere, condică, registru; prosodie, sistem de versificație, versificație.  
 
Mijlocire
Mijlocire, substantiv
Sinonime: cale, chip, fel, formă, intermediere, intermediu, intervenție, manieră, mediaţie, mediere, metodă, mijloc, mod, modalitate, posibilitate, procedare, procedeu, procedură, putinţă, sistem.  
 
Ştiinţific
Ştiinţific, adjectiv
Sinonime: critic, exact, matematic, metodic, precis, rațional, riguros, savant, sistematic, strict, (învechit) ştiinţelnic, (învechit) ştiinţesc.  
 
Multipartidism
Multipartidism, substantiv
Sinonime: pluripartidism, sistem multipartid.  
 
Combinațiune
Combinațiune, substantiv
Sinonime: alianță, amalgam, amestec, aranjament, artificiu, asociație, calcul, combinare, combinație, gând, idee, intenție, îmbinare, înțelegere, manevră, mașinație, melanj, plan, proiect, reunire, sistem, socoteală, stratagemă, tactică; (chimie) compus, corp compus.  
 
Silabar
Silabar, substantiv
Sinonime: abecedar, hiragana, katakana, sistem de scriere silabic.  
 
Simbolism
Simbolism, substantiv
Sinonime: anagogie, simbolică, sistem de simboluri.  
 
Suprasistem
Suprasistem, substantiv
Sinonime: sistem superior, supersistem, (lingvistică) diasistem.  
 
Neurobiologie
Neurobiologie, substantiv
Sinonime: biologia sistemului nervos, neuropsihologie.  
 
Matematic
Matematic, adjectiv
Sinonime: algebric, algoritmic, analitic, aritmetic, deductiv, demonstrabil, demonstrat, explicit, formal, geometric, inductiv, just, logic, precis, probabilistic, rațional, riguros, sistematic, statistic, științific, topologic, (învechit) matematicesc.

Matematic, adverb
Sinonime: exact, fix, precis, punct, riguros.

Matematic, substantiv
Sinonime: astrolog, matematician.  
 
Orânduire
Orânduire, substantiv
Sinonime: aranjare, clasare, decizie, dispoziție, formațiune (socială), hotărâre, întocmire, învestire, ordin, organizare, poruncă, regim, reglementare, regulare, repartizare, sistem, societate, stabilire, (învechit) regularisire, (orânduire economică) bază economică; (orânduire feudală) feudalism, feudalitate, societate feudală.  
 
Problematiza
Problematiza, verb
Sinonime: a complica inutil lucrurile, a crea probleme, a face din orice lucru o problemă, a sistematiza pe probleme.  
 
Regulare
Regulare, substantiv
Sinonime: aranjare, corectare, orânduire, ordonare, punere în ordine, reglementare, regularizare, sistematizare, stabilire.  
 
Marşă
Marşă, substantiv
Sinonime: cale, chip, fel, formă, manieră, metodă, mijloc, mod, modalitate, posibilitate, procedare, procedeu, procedură, putință, sistem; (geologie) polder.

Marșa, verb
Sinonime: a accepta, a cădea de acord, a consimți, a fi de acord, a se lăsa antrenat într-o acțiune, a se lăsa corupt.  
 
Modru
Modru, substantiv (regional)
Sinonime: cale, chip, fel, formă, gen, manieră, metodă, mijloc, mod, modalitate, posibilitate, procedare, procedeu, procedură, putință, rânduială, sistem, soi, specie, specimen, tip, varietate.  
 
Neurochimie
Neurochimie, substantiv
Sinonime: biochimia sistemului nervos.  
 
Establishment
Establishment, substantiv
Sinonime: fundație, grup social oligarhic, regim, sistem, stabiliment.  
 
Cibernetic
Cibernetic, adjectiv
Sinonime: sistemic.  
 
Doctrinar (doctrinară)
Doctrinar (doctrinară), adjectiv
Sinonime: doctoral, doctrinal, dogmatic, intolerant, sectar, sistematic, (învechit) doctrinariu.  
 
Modernizat
Modernizat, adjectiv
Sinonime: actualizat, înnoit, perfecționat, prefăcut, reactualizat, refăcut, reformat, reîntinerit, remaniat, renovat, sistematizat.  
 
Modernizare
Modernizare, substantiv
Sinonime: actualizare, aggiornamento, ameliorare, înnoire, perfecționare, prefacere, progres, punere la zi, renovare, restructurare, revoluție, sistematizare, (învechit) preînnoire.  
 
Clasificator
Clasificator, substantiv
Sinonime: indice, sistematician, taxolog, taxonomist, terminolog.  
 
Geocentrism
Geocentrism, substantiv
Sinonime: sistem geocentric.  
 
Organizare
Organizare, substantiv
Sinonime: alcătuire, constituire, disciplină, înființare, întocmire, orânduire, ordine, ordonare, rânduială, rost, sistematizare, structurare, structură.  
 
Musculatură
Musculatură, substantiv
Sinonime: sistemul muscular, totalitatea mușchilor corpului, (variantă) mușchiulatură, (variantă) mușculatură.  
 
Monitorial
Monitorial, adjectiv
Sinonime: monitoriu; (sistem monitorial) sistem lancasterian.  
 
Închegat
Închegat, adjectiv
Sinonime: adunat, aglomerat, alcătuit, cimentat, coagulat, coerent, compus, consolidat, îngroșat, întărit, învârtoșat, legat, omogen, prins, sistematic, sleit, solidificat, strâns la un loc, unitar, (figurat) economisit, (figurat) întrupat, (figurat) palpabil, (popular) năclăit, (regional) constipat.

Închegat, substantiv
Sinonime: aglomerație, închegare, (figurat) întrupare, (rar) încetare.  
 
Repartizare
Repartizare, substantiv
Sinonime: aranjare, așezare, atribuire, clasare, clasificare, distribuire, distribuție, împărțire, ordonare, rânduială, rânduire, repartiție, sistematizare, trecere, vărsare, (învechit) repărțire.  
 
Decimaliza
Decimaliza, verb
Sinonime: a aplica sistemul decimal la (o măsură), a introduce sistemul decimal.  
 
Regular
Regular, adjectiv (învechit)
Sinonime: armonios, după regulament, după regulă, exact, liniștit, ordonat, proporționat, punctual, reglementar, regulamentar, regulat, simetric, sistematic; (adverbial) cu regularitate, punctual.  
 
Universalizare
Universalizare, substantiv
Sinonime: generalizare, globalizare, mondializare, planetarizare, sistematizare.  
 
Perfecţionare
Perfecţionare, substantiv
Sinonime: ameliorare, amendament, desăvârșire, îmbunătățire, modernizare, progres, sistematizare, specializare.  
 
Perfecţionat
Perfecţionat, adjectiv
Sinonime: ameliorat, desăvârșit, evoluat, îmbunătățit (calitativ), modernizat, nou, sistematizat, (rar) sistematic.  
 
Procedare
Procedare, substantiv
Sinonime: cale, chip, fel, formă, manieră, metodă, mijloc, mod, modalitate, posibilitate, procedeu, procedură, putință, sistem, (învechit) manoperă, (învechit) marșă, (învechit) mediu, (învechit) mijlocire, (învechit) procedere, (regional) cap, (regional) modru.  
 
Regulariza
Regulariza, verb
Sinonime: a corecta, a egaliza, a normaliza, a pune în ordine, a regla, a regula, a sistematiza, a supune unor norme, (ape curgătoare) a amenaja cursul, (obiecte) a da o formă geometrică regulată.  
 
Regularizare
Regularizare, substantiv
Sinonime: corectare, reglementare, regulare, sistematizare.  
 
Colagenoză
Colagenoză, substantiv
Sinonime: (medicină) boală de colagen, boală sistemică.  
 
Societate
Societate, substantiv
Sinonime: ambianță, anturaj, asociație, cadru, cartel, castă, cerc, clan, club, coaliție, colectiv, colectivitate, companie, comunitate, confrerie, congregație, consorțiu, cooperativă, corp, corporație, familie, federație, firmă, fraternitate, gentry, hansă, holding, ligă, lume, mediu, națiune, obște, orânduire, pool, populație, regim, sferă, sindicat, sistem, tovărășie, trib, trust, umanitate, uniune, (figurat) atmosferă, (figurat) climat, (grecism învechit) sinanstrofie, (învechit) mijloc, (învechit) obștime, (învechit) reuniune; (societate feudală) feudalism, feudalitate, orânduire feudală.  
 
Manoperă
Manoperă, substantiv
Sinonime: cale, chip, fel, formă, intrigă, manevră, manieră, mașinație, metodă, mijloc, mod, modalitate, posibilitate, procedare, procedeu, procedură, putință, sistem, uneltire; lucru de mână, muncă manuală.  
 
Submultiplu
Submultiplu, substantiv
Sinonime: divizor; (prefixe pentru submultiplii unităților de măsură din Sistemul Internațional) deci-, centi-, mili-, micro-, nano-, pico-, femto-, atto-, zepto-, yocto-.  
 
Multiplu
Multiplu, substantiv
Sinonime: număr întreg divizibil cu un alt număr întreg; (prefixe pentru multiplii unităților de măsură din Sistemul Internațional) yotta-, zetta-, exa-, peta-, tera-, giga-, mega-, kilo-, hecto-, deca-.  
 
Referenţial
Referenţial, substantiv
Sinonime: reper, sistem de referinţă.  
 
Bertillonaj
Bertillonaj, substantiv
Sinonime: antropometrie judiciară, sistemul Bertillon.  
 
Structural
Structural, adjectiv
Sinonime: adânc, alcătuitor, capital, cardinal, component, considerabil, constituent, constitutiv, crucial, de esență, de profunzime, de structuralism, de structură, decisiv, esențial, formativ, fundamental, hotărâtor, important, însemnat, major, nodal, organic, organizatoric, primordial, profund, radical, serios, structuralist, substanțial, vital, (rar) sistematic, (rar) specific, (rar) temeinic.  
 
Bimetalist
Bimetalist, adjectiv
Sinonime: (despre sisteme monetare) bimetalic.  
 
Newtonianism
Newtonianism, substantiv
Sinonime: (fizică) sistem newtonian.  
 
Federalism
Federalism, substantiv
Sinonime: sistem federativ.  
 
Sustem
Sustem, substantiv (regional)
Sinonime: sistem.  
 
Sistimă
Sistimă, substantiv (învechit)
Sinonime: sistem.  
 
Organizat
Organizat, adjectiv
Sinonime: aranjat, clasat, coordonat, disciplinat, ierarhizat, metodic, ordonat, organic, rânduit, sistematic, sistematizat, structurat, (desuet) însuflețit, (desuet) viu, (învechit) metodicesc.

Organizat, adverb
Sinonime: metodic, sistematic, (învechit) metodicește.  
 
 


Copyright © din 2011 Dictoo.eu | Toate drepturile rezervate
Folosirea acestui site implică acceptul d-voastră pentru utilizarea
cookie-urilor furnizate de terțe părți (AdSense, Statcounter, Facebook, etc).
Despre cookie

Reduceri online!
RSS


Meniu
Dictoo.eu
Dictoo.eu
Reduceri
Dicționar