Reuni, verb Sinonime:
a întruni, a strânge, a aduna, a pune la un loc.
Reunifica, verb
Sinonime:
a conglomera, a ralia, a reîntregi, a reuni, (învechit) a federa.
Reunificator, adjectiv
Sinonime:
reîntregitor.
Reunire, substantiv
Sinonime:
adunare, aglutinare, alipire, asamblare, convocare, întrunire, lipire, regrupare, sudare, unificare, unire.
Reuniune, substantiv feminin Sinonime:
întrunire, adunare, grupare; societate, asociaţie; (figurat) petrecere, banchet, recepţie, ospăţ, masă.
Adiționa, verb (rar)
Sinonime:
a adăuga, a aduna, a complementa, a completa, a complini, a face o completare, a împlini, a întregi, a plusa, a pune în plus, a pune laolaltă, a reuni, a suma, a totaliza, (figurat) a strânge.
Aduna, verb Sinonime:
a strânge, a pune la un loc, a colecta, a îngrămădi, a culege, a concentra, a însuma, a reuni, a condensa.
Aglutina, verb Sinonime:
a (se) uni, a (se) contopi, a (se) reuni, a (se) amesteca.
Anexa, verb
Sinonime:
a acapara, a adăuga, a alătura, a alipi, a asocia, a ataşa, a confedera, a face un act de anexiune, a încorpora, a îngloba, a juxtapune, a lipi, a monopoliza, a pune, a racorda, a reuni, a uni, (învechit) a întrupa.
Asociaţie, substantiv feminin Sinonime:
societate, reuniune, grupare, întovărăşire; companie, agenție, cerc, clan, club, comitet, confederație, frăție, consorțiu, cooperativă, corporație.
Bal, substantiv neutru
Sinonime:
dans, petrecere, reuniune, serată; (învechit) bală, (învechit) balot.
Cartela, verb
Sinonime:
a face alianţă, a intra într-un cartel, a se asocia, a se grupa, a se reuni; a raționaliza un produs (pe bază de cartelă).
Ceai, substantiv neutru Sinonime:
reuniune, five o’clock, jur.
Cenaclu, substantiv neutru
Sinonime:
areopag, capelă, cerc, cinecenaclu, club, grup, pleiadă, reuniune, societate.
Chermesă, substantiv feminin Sinonime:
bal, petrecere, serată, reuniune.
Codifica, verb
Sinonime:
a coda, a face legi, a legifera, a legiui, a normaliza, a raționaliza, a reglementa, a reuni într-un cod, a sistematiza, a stabili legi.
Comasa, verb
Sinonime:
a amesteca, a combina, a concentra, a grupa, a împreuna, a îngrămădi, a pune la un loc, a reuni, (învechit și regional) a însorări.
Combina, verb
Sinonime:
a amesteca, a aranja, a asambla, a asocia, a asorta, a calcula, a chibzui, a comasa, a dispune, a fuziona, a îmbina, a împreuna, a îngrămădi, a lega, a organiza, a plămădi, a plănui, a plăsmui, a potrivi, a prepara, a pune la cale, a pune la un loc, a reprezenta în minte, a reuni, a uni într-o anumită ordine, a urzi.
Combinaţie, substantiv feminin
Sinonime:
acord, amalgam, amestec, aranjament, asociere, calcul, combinare, compus, contract, convenție, corp compus, gând, idee, intenție, îmbinare, împreunare, îngemănare, întâlnire de dragoste, înțelegere, învoială, învoire, legământ, manevră, melanj, mixtură, pact, plan, proiect, reunire, sinteză, socoteală, tranzacție, unire, (argou) șustă, (învechit și popular) legătură, (învechit) așezământ, (învechit) cuvânt, (învechit) simfonie, (învechit) sulf, (învechit) șart, (popular) târg, (popular) tocmeală, (popular) tocmire, (prin Muntenia) prinsoare, (variantă) combinațiune.
Companie, substantiv feminin
Sinonime:
tovărăşie, însoţire, grup; anturaj; (damă de companie) escortă; adunare, congres, miting, dumă, reuniune; cortegiu, echipaj; armată, batalion, trupă, unitate, (termen militar) (învechit şi popular) roată; asociație, societate, întreprindere; (expresie) (a ține companie) a acompania.
Conexa, verb Sinonime:
a uni, a reuni, a grupa, a alătura, a face legătura.
Conferinţă, substantiv feminin Sinonime:
cuvântare, expunere orală; reuniune, consfătuire, convorbire, întrunire, congres.
Confluenţă, substantiv feminin
Sinonime:
reunire, întâlnire, răscruce.
Congres, substantiv neutru Sinonime:
conferinţă, reuniune, adunare.
Consiliu, substantiv neutru
Sinonime:
sfat, povață, îndemn, îndrumare; consfătuire, reuniune, adunare; (consiliu de miniştri) cabinet, executiv, guvern, (învechit) minister; primărie, (învechit) vornicie; învăţătură, povaţă, povăţuire, vorbă.
Convoca, verb
Sinonime:
a reuni, a chema, a aduna, a ţine, a aduna, a întruni, a reuni, a strânge.
Cumula, verb Sinonime:
a strânge, a reuni, a însuma, a aduna.
Fuziune, substantiv feminin
Sinonime:
amestec, contopire, fuzionare, reunire, sinteză, topire.
Gală, substantiv feminin
Sinonime:
festivitate, paradă, sărbătoare, solemnitate; (sport) competiţie, întrecere, reuniune; (fitopatologie) cecidie, gogoaşă de ristic, gogoaşă de stejar, (rar) galoşă, (regional) moţochină, gogoaşă de cerneală.
Grup, substantiv neutru
Sinonime:
adunare, ansamblu, anturaj, asociație, asortiment, atrupament, bandă, castă, categorie, ceată, cenaclu, cerc, clan, clasă, clică, club, cohortă, colectiv, colecție, comitet, comunitate, confrerie, congregație, coterie, echipă, escuadă, etnie, facţiune, falanster, familie, fanfară, formație, formațiune, fracţiune, gamă, gang, gaşcă, gen, grupare, grupuscul, hoardă, ligă, mișcare, națiune, organizație, partid, pâlc, pluton, popor, populație, rang, reuniune, sectă, secțiune, serie, societate, specie, stol, tabără, tranșă, trib, trupă, uniune, varietate; (matematică) (grup abelian) grup comutativ.
Grupa, verb
Sinonime:
a acumula, a aduna, a aglutina, a aranja, a asambla, a asocia, a centraliza, a clasa, a clasifica, a colecta, a colecționa, a comasa, a concentra, a cumula, a fuziona, a împărţi, a masa, a organiza, a regrupa, a reorganiza, a repartiza, a reuni, a se aglomera, a se alia, a se coaliza, a strânge, a tria, a uni (într-o singură unitate).
Grupă, substantiv feminin
Sinonime:
unitate, grup, colectiv, ceată, bandă, cenaclu, clan, batalion, club, cohortă, comitet, şcoală, echipă, confrerie, escadrilă, escadron, formaţie, formaţiune, gaşcă, ansamblu; (rar) gang.
Împreuna, verb Sinonime:
a îmbina, a uni, a împerechea; a asocia, a reuni. Împreună, adverb Sinonime:
laolaltă, în comun, cu toţi, solidar.
Încheia, verb Sinonime:
a îmbumba, (regional) a încheptura; a îmbina, a uni, a monta, a reuni, a asocia; a sfârşi, a termina, a pune capăt, a închide.
Îngemăna, verb
Sinonime:
a aduna la un loc, a amesteca, a asocia, a combina, a ingemena, a îmbina, a împreuna, a reuni, a uni strâns, (învechit; despre rumegătoare) a avea copita spintecată în două, (variantă) a îngemâna.
Înmănunchea, verb Sinonime:
a face mănunchi, a strânge, a face snopi, a reuni.
Întruni, verb Sinonime:
a aduna, a strânge, a reuni; a conţine, a însuma.
Întrunire, substantiv feminin Sinonime:
reuniune, întâlnire, adunare, şedinţă.
Jur, substantiv neutru Sinonime:
înconjur, împrejurime; (rar) petrecere, reuniune.
Număra, verb
Sinonime:
a achita, a afla, a aprecia, a boteza, a calcula, a chema, a chibzui, a cifra, a considera, a conţine, a crede, a cuprinde, a da ceva cu număr (socotind), a denumi, a enumera, a face parte din, a găsi, a gândi, a include, a intitula, a intra în categoria, a îngloba, a înşira, a înşirui, a judeca, a lichida, a numi, a onora, a opina, a plăti, a porecli, a reuni un anumit număr, a se socoti printre, a socoti, a spune, a supranumi, a verifica, (prin Transilvania) a sămălui.
Petrecere, substantiv feminin
Sinonime:
amuzament, bairam, (familiar) beută, chiolhan, banchet, chef, chermeză, comportament, comportare, conduită, decedare, deces, desfătare, destindere, dispariţie, distracţie, existenţă, îngropare, îngropat, înhumare, înmormântare, însoţire, moarte, ospăţ, paranghelie, party, petrecanie, pieire, prăpădire, purtare, răposare, reuniune, sfârşit, stingere, sucombare, trai, trăire, veselie, viaţă, viețuire, (învechit) desfătăciune, (învechit) sărbătorie, (rar) desfăt, (rar) sărbătoare.
Recepţie, substantiv feminin Sinonime:
primire, luare în primire; captare, prindere, înregistrare; banchet, reuniune, ospăţ, masă, coctail.
Sincretism, substantiv neutru
Sinonime:
amalgam, amestec, asimilație, concentrare, confuzie, eclectism, ecumenism, integrație, nediferenţiere, reunire, sinteză, uniune.
Sindrofie, substantiv feminin Sinonime:
reuniune, petrecere, banchet.
Strânge, verb
Sinonime:
a (se) acumula, a (se) aduna, a (se) concentra, a (se) consolida, a (se) contracta, a (se) îngrămădi, a (se) înmagazina, a (se) înmănunchea, a (se) întări, a (se) întruni, a (se) retracta, a (se) reuni, a (se) strâmta, a (se) zgârci, a agonisi, a apăsa, a apropia, a așeza laolaltă, a canoni, a căzni, a chinui, a coagula, a colecta, a colecționa, a comprima, a constrânge, a convoca, a culege, a curăța, a depozita, a deretica, a economisi, a face clăi, a face, a forța, a intra, a îmbrățișa, a împături, a încasa, a închega, a închide, a încinge, a încleșta, a încuia, a îndesa, a îndoi, a înfăşura, a îngheța, a îngusta, a înșuruba, a lega, a lua în brațe, a munci, a obliga, a percepe, a plia, a presa, a prinde, a pune bine, a pune la loc, a recolta, a recupera, a ridica, a schingiui, a scurge, a scutura, a se chirci, a se ghemui, a se îmbulzi, a se închirci, a se micșora, a sili, a solidifica, a stoca, a tezauriza, a tortura, a trudi, (Banat și Transilvania) a orândui, (Banat) a stăci, (figurat) a (se) cimenta, (figurat) a prăsi, (învechit și popular) a păsa, (învechit și regional) a griji, (Oltenia și Muntenia) a (se) închelba, (Oltenia și Muntenia) a scofeli, (Oltenia, Banat și Transilvania) a se zguli, (popular) a chivernisi, (popular) a pături, (popular) a se ciuciuli, (popular) a se stârci, (popular) a șurubui, (prin Bucovina) a cioroboti, (prin Maramureș) a zorobi, (regional) a (se) închelbăra, (regional) a (se) întroloca, (regional) a (se) soborî, (regional) a priștipi, (regional) a răgădui, (regional) a rândui, (regional) a sclipui, (regional) a se tâmbuși, (regional) a șurubi, (Transilvania și Maramureș) a șporoli, (Transilvania și Maramureș) a ticăzui, (Transilvania) a câștiga, (Transilvania) a mirui, (Transilvania) a sureti, (Transilvania) a tăgăși, (Transilvania) a tistăli.
Strânsură, substantiv feminin
Sinonime:
adunare, agoniseală, agonisire, agonisită, apăsare, colică, crampă, economie, furaj, grămadă, greutate, îmbrățișare, îmbrățișat, înlănțuire, întrunire, maldăr, morman, movilă, mulțime (strânsă la un loc), nutreț, presare, presiune, purcoi, recoltă, reuniune, rod, spasm, strângere, strânsătură, strânsoare, tetanie, (Banat) zbor, (depreciativ) adunătură, (depreciativ) gloată, (depreciativ) scursură, (depreciativ) șleahtă.
Şedinţă, substantiv feminin Sinonime:
întrunire, adunare, consfătuire, reuniune.
Şezătoare, substantiv feminin Sinonime:
reuniune, adunare, întrunire, clacă.
Ţesătură, substantiv feminin
Sinonime:
aranjament, combinaţie, compoziție, intrigă, înlănțuire, reunire, structură, uneltire; aba, alpaca, ațică, barchet, batic, borangic, brocart, camgarn, canava, cașmir, catifea, covercot, crep satin, crep, crepon, creton, dejalen, diftină, dimie, doc, dril, eponj, etamină, fetru, finet, flanel, fresco, gabardină, gaz, gradel, grenadină, indian, împletire, împletitură, lastex, lână, lânică, lenaj, loden, lustrin, marchizet, material, mătase, mătăsică, milino, moar, mochetă, mohair, molton, muselină, nailon, nanchin, nansuc, olandă, olandină, organdi, panama, pânză, pânză-vatir, pânzică, pânzișoară, percal, pichet, pluș, poplin, porfiră, postav, postăvior, purpură, relon, rips, satin, satinadă, satinet, serj, sibir, stambă, stofă, șantung, șiac, șifon, tafta, tergal, textilă, textură, tifon, tobralco, tul, tulpan, tweed, țesut, urson, urzeală, vatir, vâlnic, velur, velutină, zăbranic, zefir, zenana, (ieșit din uz) americă, (învechit și popular) anglie, (învechit și popular) saia, (învechit și popular) sangulie, (învechit și regional) materie, (învechit și regional) pânzătură, (învechit) adamască, (învechit) canavață, (învechit) chembrică, (învechit) citarea, (învechit) croază, (învechit) cutnie, (învechit) felendreș, (învechit) filaliu, (învechit) ghermesut, (învechit) lastic, (învechit) lastră, (învechit) lastrică, (învechit) madipolon, (învechit) maltef, (învechit) maniță, (învechit) mătăsărie, (învechit) pambriu, (învechit) percalină, (învechit) pitinet, (învechit) plisă, (învechit) sandal, (învechit) selimie, (învechit) serasir, (învechit) tibet, (învechit) zarpă, (învechit) zuf, (popular) țol, (popular) zarafir, (regional) alestâncă, (regional) barșon, (regional) păioară, (regional) pănură, (regional) pânzucă, (regional) pânzuță, (regional) pistră, (regional) pocladă, (turcism învechit) hataia.
Uni, verb Sinonime:
a împreuna, a îmbina, a lipi, a lega, a aduna, a reuni, a cupla, a conexa, a conecta, a ralia; a cădea de acord, a se pune de acord; a se căsători; a se alipi, a se întovărăşi.
Adelfic (adelfică), sufix
Sinonime:
(botanică) concrescut cu, reunit în fascicul.
Împreunat (împreunată), adjectiv
Sinonime:
îmbinat; încheiat; unit, reunit.
Etaliu, substantiv neutru
Sinonime:
(botanică) masă de sporangi agregaţi sau reuniţi printr-o membrană comună.
Aglutinare, substantiv
Sinonime:
aglutinație, aglutinațiune, alipire, lipire, reunire, sudare, unire.
Aglutinat, adjectiv
Sinonime:
alipit, lipit, reunit, sudat, unit.
Alipire, substantiv
Sinonime:
aderare, aglutinare, alăturare, alipit, anexare, atașare, încorporare, lipire, reunire, sudare, unire, (învechit) concubinaj.
Alipit, adjectiv
Sinonime:
aglutinat, lipit, reunit, sudat, unit.
Amestecat, adjectiv
Sinonime:
adunat laolaltă, amalgamat, angrenat, bariolat, combinat, compozit, corcit, diferit, eteroclit, eterogen, felurit, heteroclit, hibrid, împestrițat, încâlcit, încrucișat, încurcat, mestecat, mixat, mixt, panașat, pestriț, reunit, variat, (figurat) confuz, (figurat) nehotărât, (învechit) nedelimitat, (Oltenia) mistrițat, (popular) mistreț, (prin Banat) mistricioi. Amestecat, adverb
Sinonime:
adunat laolaltă, angrenat, combinat, împestrițat, încurcat, pus în legătură, reunit, (învechit) incestuos. Amestecat, substantiv
Sinonime:
amestecare, mestecat.
Asambla, verb
Sinonime:
a fixa, a îmbina, a împreuna, a monta, a reuni, a uni.
Asamblaj, substantiv
Sinonime:
acuplaj, asamblare, broșaj, încastrare, joncțiune, montaj, racord, reunire, sudură, unire.
Asamblare, substantiv
Sinonime:
asamblaj, fixare, îmbinare, împreunare, montaj, montare, reunire, unire.
Conciliu, substantiv
Sinonime:
sinod, adunare, reuniune, întâlnire; (conciliu ecumenic) conciliu care reunește toți episcopii din biserica catolică.
Colecţie, substantiv
Sinonime:
adunare, grupare, reuniune; album, antologie, arhivă, arsenal, asortiment, bandotecă, bibliotecă, cantitate, cartotecă, casetotecă, catalog, cinematecă, cochilier, compilație, culegere, diatecă, discotecă, filmotecă, florilegiu, fonotecă, fototecă, galerie, gliptotecă, iconografie, iconotecă, ierbar, ludotecă, medalier, mediatecă, menajerie, mulțime, nomenclatură, panoplie, pinacotecă, pletoră, programatecă, serie, sonotecă, sumă, teletecă, tiraj, videotecă, vinotecă; (variantă) colecțiune.
Conectiv, adjectiv
Sinonime:
conjunctiv, reunificator, unificator. Conectiv, substantiv
Sinonime:
conector, functor, operator; conjuncție, cuvânt, prepoziție; (botanică) țesut celular.
Conjunctiv, adjectiv
Sinonime:
conectiv, reunificator, unificator, care leagă, care unește; (gramatică) subjonctiv, (învechit) plecător, supuitor. Conjunctiv, substantiv
Sinonime:
(gramatică) subjonctiv, (învechit) plecător, supuitor.
Convocare, substantiv
Sinonime:
convocațiune, chemare; adunare, întrunire, înștiințare, reunire, strângere.
Întroloca, verb
Sinonime:
a acompania, a aduna, a conduce, a duce, a însoți, a întorloca, a întovărăși, a întruni, a petrece, a reuni, a strânge, a (se) forma, a (se) închega, a (se) înjgheba; a uni, a împerechea.
Federativ, adjectiv
Sinonime:
comunitar, federal, integrator, reunificator, unificator.
Panel, substantiv
Sinonime:
anchetă, sondaj; reuniune-dezbatere.
Unit, adjectiv
Sinonime:
acolat, aglutinat, anexat, asociat, coalescent, contopit, fuzionat, îmbinat, împreunat, înfrăţit, îngemănat, legat, reunit, unificat, (figurat) conjugat; (și substantivat) (biserică) greco-catolic, (rar) uniat.
Areopag, substantiv
Sinonime:
adunare de magistrați, reuniune de savanți, (în Atena antică) tribunal suprem.
Club, substantiv
Sinonime:
academie, areopag, asociație, cenaclu, cerc, clan, colectivitate, congregație, grup, partid, pleiadă, reuniune, societate, școală, uniune.
Grupat, adjectiv
Sinonime:
adunat, asamblat, comasat, legat, reunit, strâns (la un loc).
Stobor, substantiv
Sinonime:
cimitir, colac, gard, ghizd, împrejmuire, îngrăditură, margine, ocol, par, scândură de gard, zăplaz, ulucă; (Oltenia) adunare, reuniune.
Sinalefă, substantiv
Sinonime:
(lingvistică) contracție (de silabe), crază, eliziune, reunire (de silabe), sinereză.
Simpozion, substantiv
Sinonime:
banchet, conferință, congres, forum, întâlnire, întrunire, miting, reuniune, seanță, seminar, sesiune, summit, ședință.
Cocteil, substantiv
Sinonime:
aperitiv, băutură, cocktail, long drink, melanj, mixtură; bal, gală, party, recepție, reuniune, serată; (cocteil Molotov) proiectil incendiar.
Manifestațiune, substantiv
Sinonime:
adunare, afirmare, afirmație, arătare, cortegiu, defilare, demonstrație, expresie, exprimare, indicație, insurecție, manifestare, manifestație, miting, procesiune, protestație, reuniune, revoltă.
Combinațiune, substantiv
Sinonime:
alianță, amalgam, amestec, aranjament, artificiu, asociație, calcul, combinare, combinație, gând, idee, intenție, îmbinare, înțelegere, manevră, mașinație, melanj, plan, proiect, reunire, sistem, socoteală, stratagemă, tactică; (chimie) compus, corp compus.
Centralizație, substantiv
Sinonime:
asamblare, centralizare, concentrare, convergență, grupare, regrupare, reunificare, reunire.
Readuna, verb
Sinonime:
a (se) aduna din nou, a (se) reuni, a (se) strânge iarăși la un loc.
Sudare, substantiv
Sinonime:
aglutinare, alipire, brazură, lipire, reunire, sudaj, sudat, sudură, unire.
Rendez-vous, substantiv
Sinonime:
adunare, întâlnire, întrunire, miting, raliere, reuniune.
Încorporare, substantiv
Sinonime:
incarnare, incarnaţie, întrupare, personificare; absorbţie, accesiune, aculturație, afiliație, afiliere, alipire, anexare, asimilare, asimilație, inserare, inserție, integrare, încorporație, înglobare, înregimentare, înrolare, recrutare, reunire, (învechit şi popular) scriere, (Transilvania şi Maramureș) şorozaş, (Transilvania şi Moldova) conscripţie, (variantă) incorporare.
Briefing, substantiv
Sinonime:
conferință, întrunire, reuniune (informativă).
Adjoncțiune, substantiv
Sinonime:
adăugare, adițiune, adunare, alipire, alonjă, anexare, anexă, anexiune, avenant, reuniune, unire.
Coalescență, substantiv
Sinonime:
asamblare, conglutinare, fuziune, reunire, sudare.
Regrupa, verb
Sinonime:
a concentra, a grupa, a mobiliza, a readuna, a reasambla, a reforma, a reuni.
Regrupare, substantiv
Sinonime:
atrupament, concentrare, grupare, mobilizare, raliere, reajustare, reasamblare, reorganizare, restructurare, reunire.
Reîntregi, verb
Sinonime:
a completa un întreg, a reunifica.
Reîntregire, substantiv
Sinonime:
reunificare.
Asociat (asociată), adjectiv
Sinonime:
adjunct, atașat, auxiliar, cointeresat, conjunct, reunit, solidar, unit.
Îngemănat, adjectiv
Sinonime:
amestecat, bifurcat, îmbinat, împerecheat, împreunat, îngenat, reunit, unit, (învechit) îngemănărat, (învechit; despre copita unui animal) despicată, (livresc) geminat, (popular) geamăn.
Centralizare, substantiv
Sinonime:
centralism, centralitate, centralizat, centrare, centrat, concentrare, reunificare, reuniune, (învechit) centralizație, (învechit) centralizațiune.
Şedere, substantiv
Sinonime:
adăpost, adunare, așezare, casă, cămin, demnitate, domiciliu, inactivitate, inacțiune, inerție, întrunire, lenevie, lipsă de activitate, locuință, locuire, neactivitate, oprire, pasivitate, poziție, rang, reședință, reuniune, sălaș, sediu, stat, ședință, treaptă, (învechit) catismă.
Comasat, substantiv
Sinonime:
comasare. Comasat, adjectiv
Sinonime:
reunit.
Summit, substantiv
Sinonime:
adunare, conferință, întâlnire, reuniune.
Societate, substantiv
Sinonime:
ambianță, anturaj, asociație, cadru, cartel, castă, cerc, clan, club, coaliție, colectiv, colectivitate, companie, comunitate, confrerie, congregație, consorțiu, cooperativă, corp, corporație, familie, federație, firmă, fraternitate, gentry, hansă, holding, ligă, lume, mediu, națiune, obște, orânduire, pool, populație, regim, sferă, sindicat, sistem, tovărășie, trib, trust, umanitate, uniune, (figurat) atmosferă, (figurat) climat, (grecism învechit) sinanstrofie, (învechit) mijloc, (învechit) obștime, (învechit) reuniune; (societate feudală) feudalism, feudalitate, orânduire feudală.
Împreunare, substantiv
Sinonime:
adunare la un loc, asamblare, căsătorie, combinare, combinație, fixare, goană, gonire, îmbinare, împerechere, îngemănare, întâlnire, joncțiune, montaj, montă, reunire, unire, (biologie) bătaie, (învechit) contact sexual, (învechit) împreunăciune, (învechit) împreunătură, (învechit) întâmpinare, (învechit) întrunire, (popular) însoțire, (regional) montare, (regional) sărit.
Strângere, substantiv
Sinonime:
acumulare, adunare, adunat, agonisire, chircire, colectare, colecționare, concentrare, consolidare, contractare, contracție, convocare, culegere, cules, economisire, ghemuire, îmbrățișare, îmbrățișat, împăturire, încasare, închircire, încingere, încins, încleștare, îndoire, înfășurare, înfășurat, înlănțuire, înmagazinare, înșurubare, întărire, întrunire, legare, legat, percepere, pliere, recoltare, recoltat, recoltă, reunire, ridicare, ridicat, strâns, strânsătură, strânsură, tezaurizare, zgârcire, (figurat) cimentare, (învechit) recrutare, (învechit) strânsoare, (învechit) zgârcitură, (popular) păturire, (rar) pliaj, (regional) suretiu.
Întrolocat, adjectiv (regional)
Sinonime:
amestecat, format, îngăimat, înglobat, însoțit, întrunit, reunit, strâns la un loc, unit, (variantă) întorlocat, (variantă) întrulocat.
Soborî, verb (regional)
Sinonime:
a se aduna, a se întruni, a se reuni, a se strânge, a ține sobor; a se îmbolnăvi de hernie, (popular) a se surpa, (regional) a se surupa.
Unificator, adjectiv
Sinonime:
aglutinant, coagulant, coeziv, consolidant, consolidator, fixativ, integrator, împreunător, închegător, întregitor, reunificator.
Montare, substantiv
Sinonime:
artă regizorală, asamblare, fixare, goană, gonire, instalare, îmbinare, împreunare, înscenare, montaj, montă, punere în scenă, regie, reunire, unire, (figurat) ațâțare, (figurat) întărâtare, (figurat) pornire, (învechit) scenariu, (rar) regizorat.
Dvoreală, substantiv (învechit și regional)
Sinonime:
adunare, reuniune, (învechit și regional) zvoreală.
Unificat, adjectiv
Sinonime:
îmbinat, împreunat, reunit, unit.