Reprezenta
Reprezenta, verb
Sinonime: a constitui, a fi, a însemna; a înlocui, a ține locul; a înfăţişa, a reda, a reproduce, a exprima, a oglindi.  
 
Reprezentant (reprezentantă)
Reprezentant (reprezentantă), substantiv masculin şi feminin
Sinonime: agent, ales, ambasador, avocat, brocăr, comis-voiajor, consul, corespondent, curtier, delegat, deputat, diplomat, emisar, eșantion, exemplar, exemplu, exponent, intermediar, împuternicit, înalt funcționar, înfățișător, însărcinat, legat, mandatar, mediator, mesager, ministru, misionar, model, negociator, nunțiu, parlamentar, persona grata, plasator, plenipotențiar, purtător de cuvânt, reprezentator, rezident, senator, sindic, sol, specimen, trimis, voiajor, (figurat) interpret, (învechit) ispravnic, (învechit) mandator, (învechit) misit, (învechit) reprezentante, (învechit) rugător, (învechit) solitor.  
 
Reprezentanţă
Reprezentanţă, substantiv
Sinonime: agentură, agenție, filială, sucursală, (învechit) reprezentație, (învechit) reprezintanță.  
 
Reprezentante
Reprezentante, substantiv (învechit)
Sinonime: reprezentant.  
 
Reprezentare
Reprezentare, substantiv
Sinonime: alegorie, arătare, cartografie, delegație, descriere, desen, diagramă, efigie, figură, grafic, imagine, înfățișare, machetă, matineu, personificare, pictură, plan, portret, premieră, redare, reflectare, replică, reprezentație, reproducere, schemă, simbol, spectacol, tablou.  
 
Reprezentat
Reprezentat, adjectiv
Sinonime: înfățișat, întruchipat, redat, zugrăvit.  
 
Reprezentaţie
Reprezentaţie, substantiv feminin
Sinonime: spectacol.  
 
Reprezentațional
Reprezentațional, adjectiv
Sinonime: figurativ, naturalistic, realist.  
 
Reprezentațiune
Reprezentațiune, substantiv
Sinonime: reprezentație.  
 
Reprezentativ (reprezentativă)
Reprezentativ (reprezentativă), adjectiv
Sinonime: alegoric, caracteristic, clasic, emblematic, expresiv, grăitor, ilustrativ, intelectual, parlamentar, semnificativ, simbolic, specific, tipic, (livresc) exponenţial.  
 

Agenție
Agenție, substantiv feminin
Sinonime: birou, cabinet, oficiu, reprezentanţă, filială, sucursală, punct de lucru; agentură.  
 
Clasic (clasică)
Clasic (clasică), adjectiv
Sinonime: perfect, echilibrat, reprezentativ, ordinar, obișnuit, conform, convențional, tradițional.  
 
Combina
Combina, verb
Sinonime: a amesteca, a aranja, a asambla, a asocia, a asorta, a calcula, a chibzui, a comasa, a dispune, a fuziona, a îmbina, a împreuna, a îngrămădi, a lega, a organiza, a plămădi, a plănui, a plăsmui, a potrivi, a prepara, a pune la cale, a pune la un loc, a reprezenta în minte, a reuni, a uni într-o anumită ordine, a urzi.  
 
Constitui
Constitui, verb
Sinonime: a alcătui, a forma; a reprezenta, a fi; a (se) înfiinţa, a (se) întemeia, a lua fiinţă, a (se) organiza, a (se) forma.  
 
Da
Da, verb
Sinonime: a oferi, a dărui, a acorda, a preda, a înmâna, a întinde, a furniza, a procura, a împrumuta, a dona, a ceda, a transmite, a atribui, a conferi, a plăti, a restitui, a jertfi, a vinde, a deplasa, a ajunge, a abate, a nimeri, a aluneca, a întoarce, a arunca, a împrăştia, a izbi, a trage, a face, a produce, a rodi, a apărea, a scoate, a provoca, a hărăzi, a îngădui, a permite, a desfăşura, a susţine, a trasa, a fâţâi, a cerne, a vopsi, a unge, a cădea, a ura; a azvârli, a întâmpla, a juca, a năpusti, a năvăli, a pomeni, a precipita, a prezenta, a repezi, a reprezenta, a sări, a tăbărî, a tălmăci, a traduce, a transpune, a veni, a zvârli.

Da, adverb
Sinonime: desigur, fireşte, (învechit şi regional) dar, (turcism, în Moldova) helbet.  
 
Definitoriu (definitorie)
Definitoriu (definitorie), adjectiv
Sinonime: caracteristic, definitor, definițional, distinct, distinctiv, dominant, elocvent, particular, propriu, reprezentativ, specific, tipic, (învechit) însușit.  
 
Delegat (delegată)
Delegat (delegată), substantiv masculin și feminin
Sinonime: împuternicit, însărcinat, mandat, procurist, reprezentant, emisar, mesager, sol, trimis, (prin Transilvania) mânat, (învechit) misit, rugător, solitor.  
 
Desena
Desena, verb
Sinonime: a creiona, a grava, a picta, a reprezenta, a reproduce, a trasa; (reflexiv) a apărea, a ieşi în evidenţă, a accentua; a se profila, a se contura; (figurat, rar) a schiţa, a contura, a închipui.  
 
Exponent
Exponent, substantiv masculin
Sinonime: delegat, expozant, expunător, împuternicit, mandatar, reprezentant, (figurat) interpret; (matematică) indice, număr, putere, semn, simbol, (învechit) spunent.  
 
Exterioriza
Exterioriza, verb
Sinonime: a reprezenta, a comunica, a exprima, a (se) arăta, a (se) manifesta.  
 
Femeie
Femeie, substantiv feminin
Sinonime: duduie, egerie, femeiușcă, femelă, fiică a Evei, frumusețe, jumătate, megeră, muiere, muză, nană, neam, nevastă, reprezentantă a sexului frumos, tipesă, Venus, viţă, walkirie, (figurat) fustă, (figurat, despre un bărbat) mulă, (figurat) naiadă, (figurat) nimfă, (învechit și regional) fimeie, (învechit) familie, (învechit) fămeaie, (învechit) fomeie, (învechit) fumeie, (învechit) seminție (de popoare), (popular) săteancă, (popular) soție, (variantă) fămeie; (termeni afectivi) blondă, brunetă, căprioară, păpușă, porumbiță, roșcată, șatenă; (femeie de serviciu) cameristă, servantă, servitoare, subretă, (învechit) slujnică; (femeie de stradă, femeie publică) cocotă, curvă, damă, hetairă, prostituată, târfă.  
 
Figura
Figura, verb
Sinonime: a fi prezent, a nu lipsi, a apare, a se găsi, a se afla, a exista; a juca (teatru), a deţine un rol; a(-și) închipui, a(-și) imagina, a(-și) înfăţişa, a(-și) reprezenta, a vedea.

Figură, substantiv feminin
Sinonime: chip, faţă, obraz, mutră, persoană, om, ins, individ, tip, efigie, fizionomie, mină, portret, profil, siluetă; aparență, aspect, clișeu, conformație, formă, ilustrație, desen, schiţă, imagine, simbol, piesă, poziţie, reprezentare, schemă, tablou, vinietă; (figură de stil) trop, (învechit) shimă, alegorie, hipotipoză, litotă, metaforă.  
 
Forma
Forma, verb
Sinonime: (rar) a prezenta, a alcătui, a antrena, a civiliza, a concepe, a confecţiona, a constitui, a crea, a cultiva, a disciplina, a educa, a elabora, a elucubra, a exersa, a fabrica, a face, a fasona, a fi, a habitua, a imagina, a însemna, a întocmi, a lua fiinţă, a lua naştere, a modela, a mula, a perfecționa, a pregăti, a reprezenta, a sculpta, a se naşte, a se produce.

Formă, substantiv feminin
Sinonime: (figurat) relief, aspect, calapod, calup, chip, configuraţie, contur, expresie, fel, figură, forţă, înfăţişare, mod, modalitate, model, siluetă, tipar, variantă; (lingvistică) (formă hipercorectă) hipercorectitudine, hiperurbanism; brutărie.  
 
Grafic
Grafic, substantiv neutru
Sinonime: desen, diagramă, imagine, plan, reprezentare, schemă, tablou.

Grafic, adjectiv
Sinonime: optic, vizual.  
 
Ilustra
Ilustra, verb
Sinonime: a exemplifica, a reprezenta, a demonstra; a distinge, a remarca, a se face cunoscut.  
 
Ilustrativ (ilustrativă)
Ilustrativ (ilustrativă), adjectiv
Sinonime: exemplificator, edificator, reprezentativ, demonstrativ.  
 
Imagine
Imagine, substantiv feminin
Sinonime: reprezentare, reproducere, chip, înfăţişare; tablou, privelişte.  
 
Imita
Imita, verb
Sinonime: a copia, a reproduce, a reprezenta, a reda; a îngâna, a se strâmba, a se schimonosi, a se poci, a se scălâmba, a se maimuţări.  
 
Interpret
Interpret, substantiv masculin
Sinonime: translator, traducător, tălmaci; (figurat) reprezentant, exponent; actor, artist.  
 
Închipui
Închipui, verb
Sinonime: a imagina, a plăsmui, a proiecta, a alcătui, a inventa, a înjgheba, a scorni; a gândi, a crede; a reprezenta, a simboliza.  
 
Înfăţişa
Înfăţişa, verb
Sinonime: a prezenta, a arăta, a oferi; a descrie, a zugrăvi, a evoca, a reprezenta.  
 
Întruchipa
Întruchipa, verb
Sinonime: a înfățișa, a reprezenta, a întrupa, a încarna, a însuma, a prezenta; a înjgheba, a înfiripa, a alcătui, a plăzmui.  
 
Juca
Juca, verb
Sinonime: a dansa, a jongla; a se distra, a se amuza; a interpreta, a incarna, a reprezenta.  
 
Legaţie
Legaţie, substantiv feminin
Sinonime: reprezentanţă, oficiu diplomatic.  
 
Mandatar
Mandatar, substantiv masculin
Sinonime: împuternicit, reprezentant, delegat, procurist.  
 
Misit
Misit, substantiv masculin
Sinonime: agent de schimb, comisionar, delegat, emisar, intermediar, interpus, împuternicit, mesager, mijlocitor, reprezentant, samsar, sol, traficant, trimis, (învechit) sensal, (regional) mecler.  
 
Misiune
Misiune, substantiv feminin
Sinonime: ambasadă, apostolat, comisie, datorie, delegaţie, deputațiune, deputăție, evanghelizare, expediție, funcție, împuternicire, însărcinare, legaţie, mandat, menire, post, reprezentanță diplomatică, rol, rost, sacerdoțiu, sarcină, solie, vocație, (învechit) misie.  
 
Mister
Mister, substantiv neutru
Sinonime: taină, secret; dramă, piesă, reprezentaţie (religioasă).  
 
Panoramă
Panoramă, substantiv feminin
Sinonime: privelişte, peisaj, vedere; panoptic, expoziţie; spectacol, reprezentaţie, bâlci; (figurat) frescă, tablou.  
 
Parlamentar
Parlamentar, substantiv masculin
Sinonime: acreditat, ales, ambasador, congresman, delegat, deputat, emisar, mandatar, plenipotențiar, reprezentant, senator, sol, trimis, (învechit) solitor.  
 
Personificare
Personificare, substantiv feminin
Sinonime: alegorie, incarnare, încarnare, însufleţire, întruchipare, întrupare, personificaţie, prosopopee, reprezentare, simbolizare.  
 
Picta
Picta, verb
Sinonime: a zugrăvi; (figurat) a descrie, a înfăţişa, a prezenta, a schiţa, a figura, a reprezenta, a desena, a portretiza; a se farda, a se boi, a se sulemeni, a se vopsi.  
 
Prepus
Prepus, substantiv (învechit)
Sinonime: bănuială, îndoială, neîncredere, presupunere, suspectare, suspiciune; înlocuitor, reprezentant, suplinitor.

Prepus, adjectiv (învechit)
Sinonime: adăugat, artificial, bănuit, fals, presupus, pus înainte, pus mai mare peste, suspectat.

Prepus, substantiv (învechit)
Sinonime: (anatomie) prepuț.  
 
Reda
Reda, verb
Sinonime: a restitui, a înapoia, a da înapoi; a reproduce, a se reprezenta, a reflecta, a oglindi, a înfăţişa, a descrie, a exprima.  
 
Reflecta
Reflecta, verb
Sinonime: a (se) oglindi, a (se) răsfrânge, a chibzui, a contempla, a cugeta, a exprima, a gândi, a înfățișa, a judeca, a medita, a raționa, a reda, a reprezenta, a reveni, a se întoarce, a se proiecta, a se repercuta, a zugrăvi, a-și găsi expresia, a-și proiecta imaginea, (figurat) a se scălda, (învechit) a mândri, (învechit) a meditarisi, (învechit) a rezona, (învechit) a se mira, (învechit) a se refrânge, (învechit) a semui, (rar) a se prevedea, (rar) a se străvedea.  
 
Reproduce
Reproduce, verb
Sinonime: a relua, a repeta; a copia, a multiplica, a reda, a înfăţişa, a reprezenta, a zugrăvi.  
 
Sucursală
Sucursală, substantiv feminin
Sinonime: agentură, agenție, filială, reprezentanță; metoc.  
 
Vedenie
Vedenie, substantiv feminin
Sinonime: halucinaţie, nălucă, fantomă, miraj, arătare; imagine, reprezentare, vedere.  
 
Viziune
Viziune, substantiv feminin
Sinonime: imagine, reprezentare, concepţie, opinie; vedenie, nălucă, arătare, nălucire; fantasmagorie, închipuire.  
 
Desen
Desen, substantiv neutru
Sinonime: animație, caricatură, contur, crochiu, schiţă, formă, graffiti, gravură, imagine, reprezentare, schemă, sepia, topografie, vinietă, ilustraţie, fotografie, carte poştală ilustrată.  
 
Emblemă
Emblemă, substantiv feminin
Sinonime: atribut, blazon, stemă, (la plural) armoarii, insignă, cocardă, deviză, motto, ecuson, drapel, simbol, reprezentare, totem.  
 
Persona grata
Persona grata, locuțiune
Sinonime: agent diplomatic, reprezentant.  
 
Ambasador
Ambasador, substantiv
Sinonime: acreditat, agent diplomatic, atașat, diplomat, emisar, înalt comisar, însărcinat cu afaceri, negociator, plenipotențiar, reprezentant, responsabil de misiune, șef de ambasadă, trimis, (învechit) legat.  
 
Concert
Concert, substantiv
Sinonime: audiție, reprezentație, recital; compoziţie muzicală; acord, armonie, împăciuire, înţelegere, pace, unire.  
 
Comis-voiajor
Comis-voiajor, substantiv
Sinonime: reprezentant comercial, voiajor comercial, negustor ambulant.  
 
Supleant
Supleant, substantiv
Sinonime: adjunct, asistent, atașat, interimar, înlocuitor, locţiitor, reprezentant, substitut, succesor, suplinitor, titular.  
 
Congresman
Congresman, substantiv
Sinonime: (Statele Unite ale Americii) parlamentar, reprezentant, senator.  
 
Constituantă
Constituantă, substantiv
Sinonime: (adunare constituantă) adunare reprezentativă.  
 
Conştiinţă
Conştiinţă, substantiv
Sinonime: gândire, inimă, intuiție, înţelegere, onestitate, putere, reprezentare, sentiment, simț, suflet.  
 
Deputat
Deputat, substantiv
Sinonime: ambasador, emisar, împuternicit, delegat, mandatar, reprezentant, sol, trimis; ales, parlamentar; (politică) (prin Transilvania, ieşit din uz) ablegat.  
 
Descripţie
Descripţie, substantiv
Sinonime: clișeu, (învechit) descripțiune, descriere, expunere, înfăţişare, prezentare, redare, reprezentare, zugrăvire.  
 
Vânzător
Vânzător, substantiv
Sinonime: agent, angrosist, buticar, (rar) buticist, camelot, chioșcar, comerciant, comis-voiajor, detailist, distribuitor, exportator, importator, negociant, negustor, plasator, reprezentant, (învechit) vânzaș, (învechit) comersant, (învechit) proditor, (învechit) prodot; (figurat) iudă, trădător.  
 
Împuternicit
Împuternicit, substantiv
Sinonime: delegat, reprezentant, procurist, mandatar.  
 
Etnic
Etnic, adjectiv
Sinonime: distinct, etnicesc, rasial, reprezentativ, specific; (nume etnic) etnonim, nume de popor.  
 
Exemplar (exemplară)
Exemplar (exemplară), adjectiv
Sinonime: edifiant, ireproşabil, moral, onest, perfect, reprezentativ, tipic.  
 
Exponenţial
Exponenţial, adjectiv
Sinonime: reprezentativ, cu creștere rapidă și continuă.  
 
Girant
Girant, substantiv
Sinonime: (termen juridic) remitent; gerant, administrator, delegat, gestionar, mandatar, reprezentant.  
 
Varieteu
Varieteu, substantiv
Sinonime: divertisment, panoramă, reprezentație, revistă, show, spectacol, teatru de varietăți, (variantă) variete.  
 
Simbol
Simbol, substantiv
Sinonime: alegorie, caracter, emblemă, figură, imagine, insignă, însemn, logo, metaforă, personificație, reprezentare, semn, (învechit) chip, (învechit, figurat) pecete, (rar) atribut; (biserică) (simbolul credinței) credo, (articulat) crezul, (învechit) credință.  
 
Simbolic
Simbolic, adjectiv
Sinonime: alegoric, aluziv, caracteristic, emblematic, expresiv, metaforic, mistic, reprezentativ, spiritual, tipic.  
 
Depicta
Depicta, verb
Sinonime: a reprezenta prin discurs, a descrie.  
 
Parlamentar (parlamentară)
Parlamentar (parlamentară), adjectiv
Sinonime: ceremonios, constituțional, legislativ, legiuitor, protocolar, reprezentativ.  
 
Iconografie
Iconografie, substantiv
Sinonime: gravură, ilustrație, imagine, planșă, reprezentare, reproducere.  
 
Subroga
Subroga, verb
Sinonime: (termen juridic) a înlocui, a ramplasa, a reprezenta, a substitui.  
 
Sindic
Sindic, substantiv
Sinonime: administrator, delegat, gerant, gestionar, girant, mandatar, reprezentant.  
 
Hural
Hural, substantiv
Sinonime: (în Mongolia) organ reprezentativ al puterii de stat, (Marele hural) parlamentul mongol.  
 
Abstracție
Abstracție, substantiv
Sinonime: abstractizare, concept, conceptualizare, concepție, entitate, idealizare, idee, irealitate, lucru abstract, noțiune, numen, reprezentare, (variantă) abstracțiune.  
 
Paiaţărie
Paiaţărie, substantiv
Sinonime: bufonerie, caraghioslâc, clovnerie, comicărie, giumbuşluc; reprezentație lipsită de valoare; comportare ridicolă.  
 
Tutore
Tutore, substantiv
Sinonime: apărător, curator, epitrop, garant, gardian, împuternicit, mandatar, mecena, protector, reprezentant, responsabil, sindic, (învechit) ispravnic; (agricultură) proptea, suport; (variantă) tutor.  
 
Show
Show, substantiv (anglicism)
Sinonime: exhibiție, feerie, minishow, număr, one-man-show, panoramă, recital, reprezentație, scheci, spectacol, telenoapte, teleshow, varieteu, (familiar) scandal, (variantă) șou.  
 
Personifica
Personifica, verb
Sinonime: a figura, a incarna, a întruchipa, a întrupa, a înzestra cu însușiri omenești, a materializa, a personaliza, a reprezenta, a simboliza, a umaniza, (învechit) a închipa, (învechit) a personisi.  
 
Jucabil
Jucabil, adjectiv
Sinonime: executabil, interpretabil, permis, practicabil, realizabil, reprezentabil, ușor de jucat.  
 
Evocație
Evocație, substantiv
Sinonime: aducere-aminte, amintire, comemorație, reminiscență, suvenir; alegorie, caricatură, descripție, desen, imaginație, imagine, incantație, parodie, pictură, portret, reprezentație, simbolizație, tablou, transcripție; (variante) evocare, evocațiune.  
 
Evocare
Evocare, substantiv
Sinonime: aducere-aminte, amintire, comemorație, reminiscență, suvenir; alegorie, caricatură, descripție, desen, imaginație, imagine, incantație, parodie, pictură, portret, reprezentație, simbolizație, tablou, transcripție; (variante) evocație, evocațiune.  
 
Figurație
Figurație, substantiv
Sinonime: reprezentație, rol de figurant, rol secundar, (muzică) variație, (variantă) figurațiune.  
 
Namesnic
Namesnic, substantiv
Sinonime: (învechit) ajutor, locotenent, namestnic, nemesnic, nemestnic, reprezentant, substitut, vicar.  
 
Redare
Redare, substantiv
Sinonime: descriere, exprimare, înapoiere, reprezentare, reproducere, restituire.  
 
Anexă (anexe)
Anexă (anexe), substantiv
Sinonime: accesoriu, adaos, adaus, adăugare, addenda, addendă, aditiv, adiție, adjoncțiune, agenție, amendament, apendice, auxiliar, complement, comptuar, contoar, dependință, depozit, filială, reprezentanță, sacristie, sucursală, supliment, (învechit) adăugământ.  
 
Contoar
Contoar, substantiv
Sinonime: agenție, bancă, birou (de comerț), filială, reprezentanță, sucursală; bar, birou, bufet, consolă, gheridon, masă, tejghea, (regional) credenț; (variante) comptuar, contuar.  
 
Comisionar
Comisionar, substantiv
Sinonime: agent, comerciant, comersant, consignatar, curier, cursier, curtier, expeditor, intermediar, legat, mandatar, mediator, mesager, mijlocitor, misit, negociator, plasator, reprezentant, samsar, ștafetă.  
 
Prezentaţie
Prezentaţie, substantiv
Sinonime: exhibiție, expoziție, introducere, prefață, prezentare, recomandare, recomandație, reprezentație, (variantă) prezentațiune.  
 
Nunţiu
Nunţiu, substantiv
Sinonime: acreditat, agent diplomatic, ambasador, diplomat, însărcinat cu afaceri, legat, plenipotențiar, prelat, reprezentant, vicar apostolic, (variantă) nunciu.  
 
Emblematic
Emblematic, adjectiv
Sinonime: alegoric, reprezentativ, simbolic, tipic.  
 
Responsabil
Responsabil, adjectiv
Sinonime: condamnabil, culpabil, instigator, punisabil, răspunzător, reprehensibil; conștiincios, cumpănit, echilibrat, muncitor, ponderat, serios.

Responsabil, substantiv
Sinonime: administrator, animator, autor, boss, cadru, comandant, creator, decident, director, fidejusor, garant, gestionar, guvernant, instigator, împuternicit, lider, manager, mandatar, patron, promotor, reprezentant, stăpân, suflet, superior, șef, tutore, (învechit) dirigent.  
 
Oglindire
Oglindire, substantiv
Sinonime: înfățișare, proiectare, proiecție, răsfrângere, reflectare, reflex, reprezentare, (învechit) reflect.  
 
Unicitate
Unicitate, substantiv
Sinonime: anticonformism, exemplaritate, identitate, individualitate, originalitate, reprezentativitate, singularitate, specificitate, tipicitate, unitate.  
 
Exemplaritate
Exemplaritate, substantiv
Sinonime: originalitate, reprezentativitate, specificitate, tipicitate, unicitate.  
 
Bicameral
Bicameral, adjectiv
Sinonime: (despre un organ legislativ) cu două adunări reprezentative.  
 
Tricameral
Tricameral, adjectiv
Sinonime: (despre un organ legislativ) cu trei adunări reprezentative.  
 
Mânat
Mânat, substantiv
Sinonime: delegat, emisar, împuternicit, mesager, reprezentant, sol, trimis; mânare.  
 
Vechil
Vechil, substantiv (învechit)
Sinonime: administrator, apărător, avocat, curator, econom, intendent, împuternicit, locotenent, locţiitor, mandatar, procurator, regent, reprezentant, substitut; (învechit) epistat, ispravnic, logofăt, pristav, vătaf.  
 
Vechilâc
Vechilâc, substantiv (învechit)
Sinonime: delegație, împuternicire, mandat, procură, reprezentare, substituire.  
 
Releveu
Releveu, substantiv
Sinonime: copie, listă, reprezentare grafică, ridicare, schiță, tablou.  
 
Modeliza
Modeliza, verb
Sinonime: a modela, a reprezenta, a simula, a stabili un model.  
 
Privit
Privit, substantiv
Sinonime: privinţă, reprezentaţie, spectacol, (învechit şi regional) priveală, (învechit) privire.  
 
Emblematec
Emblematec, adjectiv (învechit)
Sinonime: alegoric, emblematic, reprezentativ, simbolic.  
 
Şerui
Şerui, verb
Sinonime: a cărnosi, a curăța de resturile de carne, a descărna, (regional) a cărnui; (învechit) a desena, a înfățișa în scris, a picta, a reprezenta, a zugrăvi.  
 
Reflectare
Reflectare, substantiv
Sinonime: cogitație, cugetare, gândire, imagine, înfățișare, întoarcere, meditare, meditație, oglindire, proiectare, proiecție, răsfrângere, redare, reflecție, reflex, reflexie, repercutare, reprezentare, (învechit) reflect, (învechit) schepsis.  
 
Plasator
Plasator, substantiv
Sinonime: curtier, reprezentant.  
 
Simbolizare
Simbolizare, substantiv
Sinonime: incarnare, întruchipare, întrupare, personificare, reprezentare, (învechit) personificație, (învechit) simbolizație.  
 
 


Copyright © din 2011 Dictoo.eu | Toate drepturile rezervate
Folosirea acestui site implică acceptul d-voastră pentru utilizarea
cookie-urilor furnizate de terțe părți (AdSense, Statcounter, Facebook, etc).
Despre cookie

Reduceri online!
RSS


Meniu
Dictoo.eu
Dictoo.eu
Reduceri
Dicționar