Organiza
Organiza, verb
Sinonime: a aranja, a pune la punct, a structura, a orândui, a pune la cale.  
 
Organizabil
Organizabil, adjectiv
Sinonime: amenajabil, modelabil, modulabil, programabil.  
 
Organizăciune
Organizăciune, substantiv (învechit)
Sinonime: organizație, (învechit) organizațiune.  
 
Organizare
Organizare, substantiv
Sinonime: alcătuire, constituire, disciplină, înființare, întocmire, orânduire, ordine, ordonare, rânduială, rost, sistematizare, structurare, structură.  
 
Organizat
Organizat, adjectiv
Sinonime: aranjat, clasat, coordonat, disciplinat, ierarhizat, metodic, ordonat, organic, rânduit, sistematic, sistematizat, structurat, (desuet) însuflețit, (desuet) viu, (învechit) metodicesc.

Organizat, adverb
Sinonime: metodic, sistematic, (învechit) metodicește.  
 
Organizaţie
Organizaţie, substantiv
Sinonime: alcătuire, aranjament, aranjare, asociație, cartel, compoziție, comunitate, confrerie, congregație, corporație, dispoziție, economie, formație, grupare, ierarhie, logistică, orânduire, ordine, organism, organizare, plan, planning, rânduială, schemă, sindicat, societate, structură, (figurat) urzeală, (rar) substanță, (variantă) organizațiune.  
 
Organizațional
Organizațional, adjectiv
Sinonime: organizatoric.  
 
Organizațiune
Organizațiune, substantiv (învechit)
Sinonime: organizație.  
 
Organizator
Organizator, substantiv
Sinonime: animator, elaborator, ordonator, promotor, reorganizator, (figurat) creier, (figurat) suflet, (învechit) întocmitor, (învechit) orânduitor.  
 
Organizatoric
Organizatoric, adjectiv
Sinonime: structural.  
 

Alcătui
Alcătui, verb
Sinonime: a aduna, a aranja, a avea, a concepe, a consta (din), a constitui, a construi, a crea, a desemna, a dispune, a elabora, a face, a fi format din, a formula, a institui, a înființa, a înjgheba, a întocmi, a lua ființă, a numi, a organiza, a plăsmui, a realiza, a redacta, a scrie, a (se) compune, a (se) forma, a se preface, a se transforma, a stabili, a strânge, (figurat) a urzi, (învechit) a izvodi, (învechit) a înforma, (învechit) a redija, (învechit) a săvârși, (învechit) a tocmi.  
 
Amenaja
Amenaja, verb
Sinonime: a aranja, a orândui, a pune la punct, a pregăti, a organiza, a ordona.  
 
Aranja
Aranja, verb
Sinonime: a potrivi, a pune de acord, a sistematiza, a rândui, a rostui, a armoniza; (reflexiv) a se găti, a se pune la punct; a amenaja, a instala, a organiza.  
 
Aranjament
Aranjament, substantiv neutru
Sinonime: acord, înţelegere, învoială, concordanţă; plan, proiect, prospect; organizare, alcătuire.  
 
Autoritate
Autoritate, substantiv feminin
Sinonime: prestigiu, valoare morală, consideraţie; somitate, erudit, savant, specialist; instituţie, organizaţie, oficiu, administrație, comandament, guvern, putere.  
 
Banditism
Banditism, substantiv neutru
Sinonime: brigandaj, crimă organizată, criminalitate, gangsterism, hoție, jaf, nelegiuire, odiozitate, tâlhărie, (învechit și regional) tâlhărit, (învechit) tâlhărășug, (învechit) tâlhărire, (învechit) tâlhărșag, (învechit) tâlhușag, (regional) robălie.  
 
Breaslă
Breaslă, substantiv feminin (învechit)
Sinonime: asociaţie, organizație; tagmă, rang, cin; meserie, profesiune, ocupaţie, îndeletnicire, funcţie, slujbă; branșă.  
 
Chiverniseală
Chiverniseală, substantiv feminin
Sinonime: gospodărire, administrare, organizare, chibzuinţă; economie, avere, căpătuire, îmbogăţire, pricopseală.  
 
Chivernisi
Chivernisi, verb
Sinonime: a administra, a gospodări, a organiza, a conduce; a economisi, a agonisi, a strânge avere, (reflexiv) a se căpătui, a se pricopsi, a se îmbogăţi, a-şi face o situaţie, a se ajunge, a se realiza.  
 
Combina
Combina, verb
Sinonime: a amesteca, a aranja, a asambla, a asocia, a asorta, a calcula, a chibzui, a comasa, a dispune, a fuziona, a îmbina, a împreuna, a îngrămădi, a lega, a organiza, a plămădi, a plănui, a plăsmui, a potrivi, a prepara, a pune la cale, a pune la un loc, a reprezenta în minte, a reuni, a uni într-o anumită ordine, a urzi.  
 
Conspira
Conspira, verb
Sinonime: a complota, a conjura, a organiza o conspirație, a unelti, a urzi (o conspirație), (figurat) a concura spre un scop unic, (figurat) a lucra, (figurat) a țese, (învechit și figurat) a împleti, (învechit) a intriga, (învechit) a mașina, (învechit) a măiestri, (învechit) a mreji, (învechit) a zavistui.  
 
Constitui
Constitui, verb
Sinonime: a alcătui, a forma; a reprezenta, a fi; a (se) înfiinţa, a (se) întemeia, a lua fiinţă, a (se) organiza, a (se) forma.  
 
Dispune
Dispune, verb
Sinonime: a alege cu fermitate, a aranja, a așeza, a avea (la dispoziție), a bate, a birui, a clasa, a clasifica, a comanda, a da dispoziții, a decide, a decreta, a deveni vesel, a distribui, a fi în voie bună, a fixa, a grupa, a hotărî, a împărți, a întocmi, a întrece, a învinge, a orândui, a ordona, a organiza, a petrece, a porunci, a poseda, a potrivi, a pune, a râde, a rândui, a repartiza, a se amuza, a se bucura, a se desfăta, a se distra, a se folosi după bunul plac, a se înveseli, a se veseli, a sistematiza, a stabili, a statornici, a stipula, (învechit) a conduce, (învechit) a dispoza, (învechit) a dispozarisi, (învechit) a drege, (învechit) a învăța, (învechit) a judeca, (învechit) a lega, (învechit) a libovi, (învechit) a poveli, (învechit) a se distrage, (învechit) a se eglendisi, (învechit) a tocmi, (popular) a chiti, (popular) a soroci, (prin Banat și Transilvania) a priti, (rar) a prescrie.  
 
Economie
Economie, substantiv feminin
Sinonime: cumpătare, chibzuială, măsură, moderaţie, înfrânare, chibzuinţă; întocmire, orânduire, alcătuire, compoziţie, structură, compunere, constituţie, organizare, gestiune; agoniseală, agonisire, rezervă, (la plural) fonduri disponibile; gospodărire, administraţie, chiverniseală, agonisită, pricopseală, (regional) priştipeală, (prin Maramureș şi Transilvania) zoroboc, (învechit) strânsoare, strânsură.  
 
Face
Face, verb
Sinonime: a (se) produce, a lucra, a alcătui, a realiza, a construi, a zidi, a ridica, a genera, a procrea, a stabili, a institui, a întocmi, a elabora, a îndeplini, a efectua, a înfăptui, a crea, a izvorî, a da formă, a dura, a edifica, a plăsmui, a imagina, a scrie, a picta, a naște, a da viață, a aduce pe lume, a rodi, a da roade, a provoca, a transforma, a (se) preface, a deveni, a însuma, a valora, a petrece, a parcurge un interval de timp, a săvârși, a făptui, a comite, a executa, a practica, a exercita, a se ocupa cu ceva, a se afla, a se găsi, a pregăti, a aranja, a curăța, a aprinde, a găti, a împărți cărțile de joc, a proceda, a se comporta, a se descurca, a introduce, a ține, a organiza, a vorbi, a rosti, a vrăji, a fermeca, a pricinui, a cauza, a se îndrepta, a o lua spre, a ajunge, a se preschimba, a se ivi, a crește, a se forma, a se arăta, a părea, a da impresia, a se abate, a se îndepărta, a dobândi, a căpăta, a-și căuta, a i-o plăti cuiva, a se răzbuna.  
 
Formaţie
Formaţie, substantiv feminin
Sinonime: alcătuire, ansamblu, aranjament, aranjare, aşezare, brigadă, compunere, dispunere, echipă, formare, formaţiune, grupă, întocmire, nivel, orânduire, organizare, pregătire, structură.  
 
Grilă
Grilă, substantiv feminin
Sinonime: barieră, cadrilaj, gard, gărduleț, grătar, grilaj, închidere, obstacol, protecție, reţea, sită, (plural) zăbrele; organizare, planning.  
 
Grup
Grup, substantiv neutru
Sinonime: adunare, ansamblu, anturaj, asociație, asortiment, atrupament, bandă, castă, categorie, ceată, cenaclu, cerc, clan, clasă, clică, club, cohortă, colectiv, colecție, comitet, comunitate, confrerie, congregație, coterie, echipă, escuadă, etnie, facţiune, falanster, familie, fanfară, formație, formațiune, fracţiune, gamă, gang, gaşcă, gen, grupare, grupuscul, hoardă, ligă, mișcare, națiune, organizație, partid, pâlc, pluton, popor, populație, rang, reuniune, sectă, secțiune, serie, societate, specie, stol, tabără, tranșă, trib, trupă, uniune, varietate; (matematică) (grup abelian) grup comutativ.  
 
Grupa
Grupa, verb
Sinonime: a acumula, a aduna, a aglutina, a aranja, a asambla, a asocia, a centraliza, a clasa, a clasifica, a colecta, a colecționa, a comasa, a concentra, a cumula, a fuziona, a împărţi, a masa, a organiza, a regrupa, a reorganiza, a repartiza, a reuni, a se aglomera, a se alia, a se coaliza, a strânge, a tria, a uni (într-o singură unitate).

Grupă, substantiv feminin
Sinonime: unitate, grup, colectiv, ceată, bandă, cenaclu, clan, batalion, club, cohortă, comitet, şcoală, echipă, confrerie, escadrilă, escadron, formaţie, formaţiune, gaşcă, ansamblu; (rar) gang.  
 
Guverna
Guverna, verb
Sinonime: a conduce, a administra, a stăpâni, a îndruma, a orienta, a organiza.  
 
Ierarhie
Ierarhie, substantiv feminin
Sinonime: ordine crescândă, organizare, trepte sociale.  
 
Întocmi
Întocmi, verb
Sinonime: a alcătui, a elabora, a pregăti, a înjgheba, a face, a organiza, a aranja.  
 
Metodic
Metodic (metodică), adjectiv
Sinonime: chibzuit, cu metodă, de metodică, făcut după o normă, făcut după un plan, logic, metodologic, orânduit, ordonat, organizat, regulat, sistematic, (învechit) metodicesc.

Metodic, adverb
Sinonime: cu metodă, în mod regulat, organizat, sistematic, (învechit) metodicește.  
 
Orândui
Orândui, verb
Sinonime: a aşeza, a aranja, a organiza, a întocmi, a grupa; a pune la cale, a hotărî, a dispune, a porunci; a numi, a desemna, a fixa, a învesti, a însărcina.  
 
Planifica
Planifica, verb
Sinonime: a organiza, a orândui, a sistematiza, a repartiza.  
 
Programa
Programa, verb
Sinonime: a planifica, a eşalona; a organiza.  
 
Regim
Regim, substantiv neutru
Sinonime: mod de viaţă, fel, sistem, orânduire, mediu; organizare, formă de guvernământ; raport gramatical, relaţie; dietă.  
 
Regiza
Regiza, verb
Sinonime: a pune în scenă, a conduce, a organiza (un spectacol).  
 
Reţea
Reţea, substantiv feminin
Sinonime: împletitură, plasă, fileu, mreajă; (figurat) sistem, structură, organizare.  
 
Sistematic (sistematică)
Sistematic (sistematică), adjectiv
Sinonime: organizat, metodic, chibzuit.  
 
Sistematiza
Sistematiza, verb
Sinonime: a aranja, a așeza, a clasa, a clasifica, a conceptualiza, a corecta, a dispune, a distribui, a face sistematic, a grupa, a împărți, a întocmi, a moderniza, a normaliza, a orândui, a ordona, a organiza, a perfecţiona, a potrivi, a pune, a raționaliza, a rândui, a reglementa, a regula, a regulariza, a repartiza, a standardiza, a structura, (popular) a chiti, (popular) a drege, (popular) a tocmi.  
 
Structură
Structură, substantiv feminin
Sinonime: organizare, aranjare, aranjament, alcătuire, arhitectură, sistem, ierarhie, schemă; agenție, organizație, organism; cadru, armătură, conformație, constituție, construcție, osatură, schelet, textură.  
 
Substanţă
Substanţă, substantiv feminin
Sinonime: alcătuire, chintesență, compoziţie, conţinut, corp, economie, element, esenţă, materie, miez, natură, obiect, organizare, organizaţie, structură, subiect, substrat, (biologie) (substanţă de creştere) stimulator de creştere, (învechit) trup, (lingvistică) semnificant, (termen militar) (substanțe toxice de luptă) gaze de luptă.  
 
Tocmeală
Tocmeală, substantiv feminin
Sinonime: tranzacţie, tratative, târguială; învoială, acord, convenţie, pact; organizare, orânduire, constituire; chibzuială, socoteală, iscusinţă.  
 
Tocmi
Tocmi, verb
Sinonime: a se târgui, a duce tratative, a face tranzacţii, a se învoi, a se angaja; a orândui, a aranja, a aşeza, a instala; (învechit) a pune la cale, a organiza, a constitui.  
 
Alcătuire
Alcătuire, substantiv
Sinonime: alcătuială, alcătuit, apariție, aranjament, așezare, colectare, compilație, componență, compoziție, compunere, concepere, constituire, construire, creare, culegere, desemnare, dispunere, distribuție, economie, elaborare, facere, formare, formație, instituire, înființare, întocmire, numire, organizare, organizație, prefacere, punere, rânduială, realizare, redactare, scriere, scris, stabilire, strângere, structură, transformare, (figurat) plămadă, (figurat) urzeală, (învechit și popular) dispoziție, (învechit) alcătuință, (învechit) combinație, (învechit) izvodire, (învechit) redacție, (învechit) redijare, (rar) substanță.  
 
Aranjat
Aranjat, adjectiv
Sinonime: clasat, ordonat, organizat, rânduit, sistematizat; pregătit; gătit.  
 
Arhitectură
Arhitectură, substantiv
Sinonime: (învechit) arhitectonie, maimărie.

Arhitectura, verb
Sinonime: a construi, a ridica, a organiza, a planifica, a structura.  
 
Așezământ
Așezământ,
Sinonime: acord, aranjament, astâmpăr, așezare, așezătură, calm, combinație, contract, convenție, dispoziție, fundație, hotărâre, instituție (publică), întocmire, înțelegere, învoială, învoire, legământ, liniște, loc, logodnă, odihnă, orânduială, orânduire, ordin, organizare, pace, pact, poruncă, poziție, rânduială, repaus, temperatură, tihnă, tranzacție, unitate, (desuet) stabiliment, (învechit) amplasament, (învechit) colonizare, (învechit) descălecare, (învechit) stare de odihnă, (învechit) tocmeală, (învechit) tranzacție politică, (regional) așezălaș.  
 
Prioritizare
Prioritizare, substantiv
Sinonime: ierarhizare, clasificare, ordonare, organizare, structurare.  
 
Prioritiza
Prioritiza, verb
Sinonime: a avantaja, a privilegia, a pune pe primul plan; a clasifica, a clasa, a organiza, a reglementa, a ordona, a structura.  
 
Constituire
Constituire, substantiv
Sinonime: alcătuire, creare, desemnare, formare, instituire, înfiinţare, numire, organizare, stabilire.  
 
Corporaţie
Corporaţie, substantiv
Sinonime: întreprindere mare, societate pe acțiuni; asociație, breaslă, colectivitate, colegiu, comunitate, fraternitate, ghildă, grup, isnaf, organism, organizație, rufet.  
 
Mafie
Mafie, substantiv
Sinonime: clan, gașcă, bandă, organizație criminală.  
 
Dezorganizare
Dezorganizare, substantiv
Sinonime: debandadă, lipsă de organizare, neorânduială, dezordine.  
 
Drege
Drege, verb
Sinonime: a cârpi, a repara, a aranja, a aşeza, a călăuzi, a clasa, a clasifica, a conduce, a contraface, a depana, a dichisi, a dirija, a dispune, a distribui, a falsifica, a fortifica, a ghida, a grupa, a împărţi, a îndruma, a înfiripa, a însănătoşi, a întări, a întocmi, a înzdrăveni, a lecui, a ordona, a organiza, a orândui, a potrivi, a povăţui, a pune, a reconforta, a reface, a repartiza, a restabili, a ridica, a rândui, a sfătui, a sistematiza, a spilcui, a tămădui, a ticlui, a tonifica, a vindeca, a (se) întrema, a (se) îndrepta, a pune ceva la cale, a plănui; a (se) farda, a (se) sulimeni, a ferchezui, a găti, a împodobi, a machia, a vopsi; a repune în funcțiune, a tocmi, a modifica în bine, a corecta, a corija, a învăța minte; a pune la punct; a turna în pahare, a umple paharele.  
 
Economisire
Economisire, substantiv
Sinonime: agonisire, economizare, strângere, (învechit) administrare, (învechit) aranjare, (învechit) organizare.  
 
Edificare
Edificare, substantiv
Sinonime: clarificare, clădire, construcţie, construire, dumerire, durare, informare, înălţare, lămurire, ridicare, zidire, (figurat) creație, (figurat) organizare, (învechit) edificație, (învechit) moralizare.  
 
Coordonare
Coordonare, substantiv
Sinonime: coordinare, organizare, planificare, sincronizare.  
 
Gangsterism
Gangsterism, substantiv
Sinonime: banditism, brigandaj, crimă organizată, hoție, jaf, tâlhărie, (învechit și regional) tâlhărit, (învechit) tâlhărășug, (învechit) tâlhărire, (învechit) tâlhărșag, (învechit) tâlhușag, (regional) robălie.  
 
Statori
Statori, verb
Sinonime: a constitui, a crea, a ctitori, a determina, a fixa, a funda, a hotărî, a institui, a înfiinţa, a întemeia, a organiza, a preciza, a stabili, a statornici.  
 
Manager
Manager, substantiv
Sinonime: administrator, antrenor, bos, caid, cap, chestor, conducător, director, dirigent, econom, exponent, gerant, gestionar, gospodar, impresar, intendant, lider, organizator, patron, regizor, responsabil, superior, șef, (figurat) creier.  
 
Metodicesc
Metodicesc, adjectiv (învechit)
Sinonime: metodic, organizat, sistematic.  
 
Metodiceşte
Metodiceşte, adverb (învechit)
Sinonime: metodic, organizat, sistematic.  
 
Showman
Showman, substantiv
Sinonime: (anglicism) artist, impresar, manager, muzician, om de spectacol, organizator.  
 
Planning
Planning, substantiv
Sinonime: organizare, plan (de lucru), planificare, program, strategie, tactică.  
 
Amenajare
Amenajare, substantiv
Sinonime: ameliorare, aranjare, întocmire rațională, organizare, renovație, restructurare, structură.  
 
Orânduitor
Orânduitor, substantiv (învechit)
Sinonime: organizator, (variantă) orânduitoriu.  
 
Lider
Lider, substantiv
Sinonime: animator, boss, caid, campion, cap, conducător, creier, director, dirijor, echipă campioană, fruntaş, ghid, guru, inspirator, maestru, manager, mentor, organizator, patron, responsabil, stăpân, superior, șef.  
 
Comisie
Comisie, substantiv
Sinonime: adunare, colectiv organizat, comisiune, comitet, delegație, grup de lucru, juriu, organ, (învechit) secție de poliție.  
 
Reorganiza
Reorganiza, verb
Sinonime: a organiza pe baze noi, a reamenaja, a rearanja, a remania, a remodela, a reprofila, a restructura.  
 
Falangă
Falangă, substantiv
Sinonime: deget, falangetă, falangină, (popular) deșt; bătaie, (învechit) falagă; batalion, bloc, camarilă, clan, coaliție, cohortă, coloană, facțiune, falanster, grupare, legiune, ligă, organizație, partid, pleiadă, sectă, secțiune, trupă, uniune.  
 
Orânduire
Orânduire, substantiv
Sinonime: aranjare, clasare, decizie, dispoziție, formațiune (socială), hotărâre, întocmire, învestire, ordin, organizare, poruncă, regim, reglementare, regulare, repartizare, sistem, societate, stabilire, (învechit) regularisire, (orânduire economică) bază economică; (orânduire feudală) feudalism, feudalitate, societate feudală.  
 
Tocmire
Tocmire, substantiv
Sinonime: acord, angajare, aranjament, combinație, contract, convenție, înțelegere, învoială, învoire, legământ, orânduială, ordine, organizare, pact, rânduială, regulă, târguială, tocmeală, tranzacție, țigăneală.  
 
Sistematizat
Sistematizat, adjectiv
Sinonime: aranjat, clasat, modernizat, normalizat, ordonat, organizat, perfecționat, rânduit, reglementat, standardizat.  
 
Sistematizare
Sistematizare, substantiv
Sinonime: aranjare, clasare, conceptualizare, corectare, modernizare, normalizare, ordonare, organizare, perfecționare, raționalizare, regulare, regularizare, standardizare, structurare.  
 
Elaborator
Elaborator, substantiv
Sinonime: creator, organizator, producător.  
 
Coordonator
Coordonator, substantiv
Sinonime: îndrumător, organizator.  
 
Economizare
Economizare, substantiv
Sinonime: administrare, agonisire, aranjare, economisire, organizare.  
 
Sovietiza
Sovietiza, verb
Sinonime: a organiza după modelul sovietic, a supune regimului sovietic; a rusifica.  
 
Întemeiere
Întemeiere, substantiv
Sinonime: binecuvântare (a tinerilor căsătoriți), constituire, creare, făurire, fundare, instituire, înfăptuire, înființare, înrădăcinare, întărire, întemeiat, organizare, realizare, (figurat) consolidare, (învechit) apărare, (învechit) împuternicire, (rar) statornicire, (rar) zidire.  
 
Ierarhizare
Ierarhizare, substantiv
Sinonime: clasament, clasificare, organizare, punere în ordine, structurare.  
 
Transversalitate
Transversalitate, substantiv
Sinonime: organizație orizontală.  
 
Imposta
Imposta, verb
Sinonime: a organiza bazele unei lucrări, a pregăti bazele unei construcții.  
 
Întocmitor
Întocmitor, substantiv (învechit)
Sinonime: organizator.  
 
Numire
Numire, substantiv
Sinonime: alcătuire, angajare, calificare, constituire, creare, denumire, desemnare, formare, instituire, încadrare, înființare, nume, organizare, primire, stabilire, (figurat) etichetare, (figurat) taxare, (învechit) provivasire, (învechit) titlu, (învechit) titulatură, (livresc) denominație, (rar) intitulare.  
 
Mafia
Mafia, substantiv
Sinonime: bandă, camarilă, camorra, clan, clică, coterie, gang, gașcă, organizație criminală secretă, yakuza, (variantă) mafie.  
 
Amenajat
Amenajat, adjectiv
Sinonime: aranjat, echipat, organizat.

Amenajat, substantiv
Sinonime: amenajare.  
 
Edificație
Edificație, substantiv (învechit)
Sinonime: construire, edificare, erecție, lămurire, ridicare, (figurat) creație, (figurat) organizare, (învechit) edificațiune.  
 
Sastisare
Sastisare, substantiv (învechit)
Sinonime: mod de organizare, organizare.  
 
Instituire
Instituire, substantiv
Sinonime: alcătuire, constituire, creare, desemnare, formare, fundare, introducere, înființare, întemeiere, numire, organizare, proclamare, stabilire, (rar) statornicire.  
 
Creat
Creat, adjectiv
Sinonime: compus, conceput, construit, elaborat, fabricat, imaginat, instituit, interpretat, inventat, înființat, născocit, organizat, plăsmuit, pregătit, produs, provocat, realizat, scris, zidit.

Creat, substantiv
Sinonime: creare, creație.  
 
Structurat
Structurat, adjectiv
Sinonime: alcătuit, compus, delimitat, ierarhic, ordonat, organizat, vertical, (rar) urzit.  
 
Amenajament
Amenajament, substantiv
Sinonime: întocmire, orânduire, organizare, (silvicultură) punere în valoare.  
 
Întocmire
Întocmire, substantiv
Sinonime: alcătuire, aranjament, așezare, compunere, concepere, construire, creare, dispunere, distribuție, dresare, elaborare, formare, formație, formulare, înfăptuire, măiestrie, orânduială, orânduire, organizare, potrivire, rânduială, realizare, redactare, regim, scriere, scris, structură, (ieșit din uz) instituție, (învechit) așezământ, (învechit) izvodire, (învechit) redacție, (învechit) redijare, (neobișnuit) netezire, (variantă) întogmire.  
 
Structural
Structural, adjectiv
Sinonime: adânc, alcătuitor, capital, cardinal, component, considerabil, constituent, constitutiv, crucial, de esență, de profunzime, de structuralism, de structură, decisiv, esențial, formativ, fundamental, hotărâtor, important, însemnat, major, nodal, organic, organizatoric, primordial, profund, radical, serios, structuralist, substanțial, vital, (rar) sistematic, (rar) specific, (rar) temeinic.  
 
Planificator
Planificator, substantiv
Sinonime: organizator.  
 
Neorganizat
Neorganizat, adjectiv
Sinonime: anomic, dezorganizat, fără organizare, haotic, spontan, stihinic, (învechit) fără rânduială.  
 
Ierarhic
Ierarhic, adjectiv
Sinonime: eșalonat, ordonat, organizat, structurat, subordonat, vertical.  
 
Sistisi
Sistisi, verb (grecism învechit)
Sinonime: a constitui, a crea, a ctitori, a funda, a institui, a înființa, a întemeia, a organiza, a prezenta, a recomanda, a sfătui.  
 
Întocmit
Întocmit, adjectiv
Sinonime: alcătuit, aranjat, compus, elaborat, format, măiestrit, orânduit, organizat, potrivit, proiectat, ticluit, (învechit) slimuit, (neobișnuit) abil, (variantă) întogmit.  
 
Alcătuit
Alcătuit, adjectiv
Sinonime: apărut, colectat, combinat, compilat, conceput, condiționat, constituit, construit, creat, cules, făcut, întocmit, organizat, prefăcut, pus, redactat, strâns, structurat, transformat.  
 
Alcătuitor
Alcătuitor, substantiv
Sinonime: organizator, (învechit) întocmitor.  
 
 


Copyright © din 2011 Dictoo.eu | Toate drepturile rezervate
Folosirea acestui site implică acceptul d-voastră pentru utilizarea
cookie-urilor furnizate de terțe părți (AdSense, Statcounter, Facebook, etc).
Despre cookie

Reduceri online!
RSS


Meniu
Dictoo.eu
Dictoo.eu
Reduceri
Dicționar