Micşora
Micşora, verb
Sinonime: a reduce, a diminua, a abrevia, a scădea, a restrânge, a limita, a mărgini, a îngusta, a strâmta.  
 
Micşorabil
Micşorabil, adjectiv
Sinonime: miniaturizabil, reductibil.  
 
Micșorare
Micșorare, substantiv
Sinonime: atenuare, calmare, compresiune, comprimare, contracție, descreștere, devalorizare, diminuare, domolire, ieftinire, împuținare, încetinire, potolire, prescurtare, reducere, restrângere, scădere, scăzământ, scurtare, slăbire, smerenie, temperare, ușurare, (învechit) înjosire, (învechit) puținare, (învechit) știrbire, (rar) micire, (rar) umilință; (micșorare sufletească) deprimare.  
 
Micșorător
Micșorător, adjectiv
Sinonime: diminutival, reductor, (învechit) micșurător.  
 

Abrevia
Abrevia, verb
Sinonime: a condensa, a tăia, a rezuma, a prescurta, a scurta, a reduce, a micşora, a simplifica.  
 
Atenua
Atenua, verb
Sinonime: a reduce, a diminua, a slăbi, a modera, a micşora, a scădea, a minimiza, a amortiza, a îndulci, a calma, a tempera.  
 
Atrofia
Atrofia, verb
Sinonime: a micşora, a scădea, a degenera, a se reduce, a se degrada, a se închirci; a slăbi.  
 
Bagateliza
Bagateliza, verb
Sinonime: a subaprecia, a subevalua, a minimaliza, a micșora, a desconsidera.  
 
Coborî
Coborî, verb
Sinonime: a (se) da jos, a descinde; a (se) lăsa jos; a reduce, a scădea, a micşora; (reflexiv) a proveni, a avea originea; (figurat, reflexiv) a se înjosi, a se umili.  
 
Cârci
Cârci, verb (regional)
Sinonime: a (se) chirci, a (se) contrage, a (se) pipernici, a (se) strânge, a (se) zgârci, a micșora, (regional) a prevesti; (variante) a (se) cârceia, a (se) cârcia, a (se) împierci, a (se) încârceia, a (se) încârci, a (se) încârcia, a (se) închirci, a (se) pierci.

Cârci, substantiv
Sinonime: (regional) cârcel, strugure mic, vârf de lăstar de vie.  
 
Comprima
Comprima, verb
Sinonime: a presa, a strânge, a apăsa; a concentra, a micşora, a restrânge, a tăia; (figurat) a da afară, a concedia, a elibera.  
 
Comprimat (comprimată)
Comprimat (comprimată), adjectiv
Sinonime: presat, apăsat; micşorat, restrâns; (figurat) concediat, dat afară.  
 
Degreva
Degreva, verb
Sinonime: a scădea, a uşura, a reduce, a scuti, a micşora.  
 
Descreşte
Descreşte, verb
Sinonime: a scădea, a se reduce, a se micşora, a se împuţina, a regresa.  
 
Diluat (diluată)
Diluat (diluată), adjectiv
Sinonime: atenuat, micşorat, slăbit; dezlânat, întins, prolix.  
 
Diminua
Diminua, verb
Sinonime: a împuțina, a scădea, a (se) micşora, a (se) reduce, a (se) uşura, a atenua.  
 
Gâtuitură
Gâtuitură, substantiv feminin
Sinonime: gâtuire, îngustare, micşorare, strâmtorare, sugrumătură.  
 
Grada
Grada, verb
Sinonime: a acorda un grad, a diviza, a doza, a echilibra, a eșalona, a gradua, a ierarhiza, a indica, a împărți în grade, a marca, a mări treptat, a micșora treptat, a nuanța.  
 
Împuţina
Împuţina, verb
Sinonime: a (se) diminua, a (se) micșora, a (se) reduce, a (se) restrânge, a descreşte, a scădea, a slăbi, a-i scădea forța fizică, (învechit și regional) a (se) strâmta, (învechit) a (se) puțina, (Transilvania) a scăpăta.  
 
Încetini
Încetini, verb
Sinonime: a reduce, a micșora, a domoli, a potoli, a calma, a linişti.  
 
Îndulci
Îndulci, verb
Sinonime: a se înfrupta, a profita de (ceva); a bucura, a încânta, a desfăta; a învălui, a estompa, a micşora, a reduce, a atenua, a domoli, a (se) îmblânzi, a (se) îmbuna.  
 
Îngusta
Îngusta, verb
Sinonime: a reduce, a micșora, a limita, a restrânge.  
 
Mărgini
Mărgini, verb
Sinonime: a se învecina, a se hotărnici, a se răzori; a limita, a îngrădi, a restrânge, a reduce, a scădea, a diminua, a micşora, a stăvili; a se rezuma, a se mulţumi, a rămâne la (ceva).  
 
Minimaliza
Minimaliza, verb
Sinonime: a bagateliza, a micşora, a minimiza, a reduce la minim, a subaprecia, a subestima, a subevalua, (rar) a deprecia.  
 
Modera
Modera, verb
Sinonime: a micşora, a reduce, a împuţina, a înfrâna, a potoli.  
 
Moderat (moderată)
Moderat (moderată), adjectiv
Sinonime: micşorat, redus, împuţinat; potolit, măsurat, chibzuit, raţional, echilibrat.  
 
Muia
Muia, verb
Sinonime: a atenua, a ceda, a descrește, a diminua, a domoli, a emoționa, a fi plin de, a înduioșa, a îndupleca, a înmuia, a lăsa, a mărunți, a micșora, a modera, a moleși, a pondera, a pune rufele în apă înainte de spălat, a reduce, a scădea, a se blegi, a se calma, a se crăpa, a se face mai moale, a se face zob, a se îmbăia, a se îmblânzi, a se încălzi, a se linişti, a se potoli, a se scălda, a se sparge, a se terciui, a se uda, a slăbi, a tempera, a umezi, a vlăgui, (familiar) a se bleojdi, (figurat) a (se) fleșcăi, (figurat) a se turti, (fonetică) a palataliza, (învechit) a se încări, (popular) a întinge, (popular) a se cofleși, (popular) a se coleși, (prin Muntenia și Oltenia) a se pricăli, (prin Transilvania) a se bălmăji.  
 
Pacifica
Pacifica, verb
Sinonime: a aduce împăcarea, a alina, a aplana, a armoniza, a atenua (durerea fizică), a calma, a concilia, a descrește, a diminua, a domoli, a împăca, a împăciui, a înlătura, a linişti, a micșora, a modera, a pondera, a potoli, a pune capăt, a readuce la pace, a reduce, a restabili liniștea sufletească, a restabili ordinea, a restabili pacea, a scădea, a slăbi, a tempera, a tranchiliza.  
 
Pişca
Pişca, verb
Sinonime: a ciupi, a piguli, a ciuguli; a înţepa, a ustura; a muşca, (figurat) a ironiza, a critica; a şfichiui, a pocni, a atinge; (familiar) a fura, a şterpeli, a lua; a descreşte, a micşora, a reduce, a scădea.  
 
Ploconi
Ploconi, verb
Sinonime: a face temenele, a se închina, a se înjosi, (familiar) a se căciuli, (figurat) a se coborî, (figurat) a se linguși, (figurat) a se prosterna, (figurat) a se umili, (învechit) a se micșora, (învechit) a se smeri, (rar) a se temeni, (variantă) (învechit și regional) a (se) pocloni.  
 
Prescurta
Prescurta, verb
Sinonime: a scurta, a reduce, a abrevia, a micşora, a restrânge, a concentra.  
 
Redus (redusă)
Redus (redusă), adjectiv
Sinonime: micşorat, scăzut, diminuat, restrâns, limitat; mărginit, prost, incapabil.  
 
Restrânge
Restrânge, verb
Sinonime: a circumscrie, a delimita, a diminua, a împuțina, a limita, a localiza, a mărgini, a micşora, a reduce, a scădea, a se mulțumi, a se rezuma, a trăi modest, (figurat) a îngrădi.  
 
Scădea
Scădea, verb
Sinonime: a reduce, a micşora, a diminua, a împuţina, a scurta, a pierde, a concentra; a reține, a opri; a detaşa, a defalca, a desprinde; (figurat) a se potoli, a descreşte, a se domoli; a scăpăta, a apune.  
 
Scădere
Scădere, substantiv feminin
Sinonime: reducere, micşorare, diminuare, împuţinare, coborâre, descreştere, slăbire; neajuns, defect, cusur, lipsă, deficiență.  
 
Scăzământ
Scăzământ, substantiv neutru
Sinonime: reducere, scădere, micşorare, lipsă, pierdere.  
 
Scăzut (scăzută)
Scăzut (scăzută), adjectiv
Sinonime: micşorat, diminuat, împuţinat; (despre voce) coborât, şoptit, slab.  
 
Scurta
Scurta, verb
Sinonime: a micşora, a reduce, a tăia, a reteza; (figurat) a omorî, a ucide.  
 
Slăbi
Slăbi, verb
Sinonime: a se usca, a se vlăgui, a se debilita; a diminua, a micşora; a se domoli, a se încetini.  
 
Smerenie
Smerenie, substantiv feminin
Sinonime: candoare, castitate, credință, cucernicie, cuvioșenie, cuvioșie, devoțiune, evlavie, feciorie, inocență, micșorare, modestie, neprihănire, nevinovăție, obsecviozitate, pietate, pioșenie, piozitate, pocăință, pudicitate, pudoare, religiozitate, sfială, smereală, umilință, virginitate, (familiar) spăseală, (familiar) spăsenie, (învechit și regional) milă, (învechit) blagocestie, (învechit) blagocestivie, (învechit) blagocestvie, (învechit) hristoitie, (învechit) minuniciune, (învechit) molcomire, (învechit) oviliciune, (învechit) plecare, (învechit) plecat, (învechit) râvnă, (învechit) râvnire, (învechit) smericiune, (învechit) smerință, (învechit) smerire, (învechit) smeritură, (învechit) smernicie, (învechit) supunere, (învechit) umiliațiune, (învechit) umilitate, (învechit) zmerenie.  
 
Strâmta
Strâmta, verb
Sinonime: a (se) îngusta, a (se) strânge, a deveni (mai) strâmt, a deveni mai puțin încăpător, a face (mai) strâmt, a face se strâmteze, a intra (la apă), a împuţina, a micşora, a reduce, a restrânge, a scădea, a se reduce în lățime.  
 
Strânge
Strânge, verb
Sinonime: a (se) acumula, a (se) aduna, a (se) concentra, a (se) consolida, a (se) contracta, a (se) îngrămădi, a (se) înmagazina, a (se) înmănunchea, a (se) întări, a (se) întruni, a (se) retracta, a (se) reuni, a (se) strâmta, a (se) zgârci, a agonisi, a apăsa, a apropia, a așeza laolaltă, a canoni, a căzni, a chinui, a coagula, a colecta, a colecționa, a comprima, a constrânge, a convoca, a culege, a curăța, a depozita, a deretica, a economisi, a face clăi, a face, a forța, a intra, a îmbrățișa, a împături, a încasa, a închega, a închide, a încinge, a încleșta, a încuia, a îndesa, a îndoi, a înfăşura, a îngheța, a îngusta, a înșuruba, a lega, a lua în brațe, a munci, a obliga, a percepe, a plia, a presa, a prinde, a pune bine, a pune la loc, a recolta, a recupera, a ridica, a schingiui, a scurge, a scutura, a se chirci, a se ghemui, a se îmbulzi, a se închirci, a se micșora, a sili, a solidifica, a stoca, a tezauriza, a tortura, a trudi, (Banat și Transilvania) a orândui, (Banat) a stăci, (figurat) a (se) cimenta, (figurat) a prăsi, (învechit și popular) a păsa, (învechit și regional) a griji, (Oltenia și Muntenia) a (se) închelba, (Oltenia și Muntenia) a scofeli, (Oltenia, Banat și Transilvania) a se zguli, (popular) a chivernisi, (popular) a pături, (popular) a se ciuciuli, (popular) a se stârci, (popular) a șurubui, (prin Bucovina) a cioroboti, (prin Maramureș) a zorobi, (regional) a (se) închelbăra, (regional) a (se) întroloca, (regional) a (se) soborî, (regional) a priștipi, (regional) a răgădui, (regional) a rândui, (regional) a sclipui, (regional) a se tâmbuși, (regional) a șurubi, (Transilvania și Maramureș) a șporoli, (Transilvania și Maramureș) a ticăzui, (Transilvania) a câștiga, (Transilvania) a mirui, (Transilvania) a sureti, (Transilvania) a tăgăși, (Transilvania) a tistăli.  
 
Subaprecia
Subaprecia, verb
Sinonime: a aprecia sub valoarea reală, a bagateliza, a deprecia, a micșora importanța, a minimaliza, a subestima, a subevalua.  
 
Subţia
Subţia, verb
Sinonime: a micşora, a slăbi, a reduce, a rări.  
 
Tăia
Tăia, verb
Sinonime: a despărţi, a separa, a împărţi; a despica; a suprima, a scoate, a elimina; a brăzda, a tatua, a vărga; a săpa, a sculpta; (figurat) a croi; a străbate, a traversa, a trece; (reflexiv) a se întretăia; (reflexiv) a se destrăma, a se rupe; (reflexiv) a se coagula, a se brânzi; (tranzitiv şi reflexiv) a (se) spinteca, a se omorî, a se ucide; a tunde, a micşora, a reteza, a scurta.  
 
Uşura
Uşura, verb
Sinonime: a alina, a ceda, a descărca, a deveni mai ușor, a elibera, a face mai lesne de realizat, a face se ușureze, a facilita, a favoriza, a feri prin scutire, a înlesni, a potoli, a salva, a scădea din greutate, a scăpa de o povară, a scuti, a slăbi, a (se) despovăra, a (se) diminua, a (se) micşora, a (se) reduce; a defeca, a se pișa, a se uda, a urina, a-și face nevoile.  
 
Uşurat (uşurată)
Uşurat (uşurată), adjectiv
Sinonime: descărcat, despovărat, micşorat, redus, scăzut; (figurat) fără grijă, împăcat, liniștit, mulţumit, scăpat de o grijă.  
 
Voala
Voala, verb
Sinonime: a masca, a umbri, a ascunde; (despre sunete) a estompa, a stinge, a micşora, a reduce.  
 
Moderaţie
Moderație, substantiv feminin
Sinonime: abstinență, atenuare, atitudine moderată, austeritate, chibzuială, chibzuință, chibzuire, circumspecție, circumspecțiune, continență, cumințenie, cuminție, cumpăt, cumpătare, cumpătat, diminuare, echilibru, economie, frugalitate, înțelepciune, judecată, măsură, micșorare, minte, moderantism, moderanță, parcimonie, ponderație, rațiune, reducere, reticență, reținere, rigorism, simplitate, sobrietate, socoteală, socotință, tact, temperanță, (familiar) schepsis, (figurat) cumpăneală, (figurat) cumpănire, (învechit și regional) sfat, (învechit) sămăluire, (învechit) socoată, (învechit) tocmeală, (popular) scumpătate, (variantă) moderațiune.  
 
Atenuare
Atenuare, substantiv
Sinonime: calmare, descreştere, diminuare, domolire, micşorare, potolire, reducere, scădere, slăbire, temperare.  
 
Atenuat
Atenuat, adjectiv
Sinonime: calmat, diminuat, domolit, liniștit, micșorat, moderat, potolit, redus, scăzut, slăbit, subțiat, ușurat.

Atenuat, substantiv
Sinonime: atenuare, subțiere.  
 
Contracţie
Contracţie, substantiv
Sinonime: angiospasm, angoasă, constricție, contorsiune, contractare, contractură, convulsie, crampă, crasă, crispare, crispație, fibrilație, încordare, micșorare, mioedem, reducere, retracție, rictus, sinereză, sistolă, spasm, stricţiune, tetanie, trismus, zgârcire, (învechit) strânsoare, (învechit) zgârcitură, (rar) contragere, (variantă) contracțiune.  
 
Decomprimare
Decomprimare, substantiv
Sinonime: decompresiune; (despre o stare de compresiune) reducere, micșorare.  
 
Descreştere
Descreştere, substantiv
Sinonime: micşorare, reducere, scădere, atenuare; decadenţă, decădere, declin, regres.  
 
Dilua
Dilua, verb
Sinonime: a îndoi, a lungi, a subţia; a (se) atenua, a (se) micșora, a slăbi, a (se) estompa, a (se) amortiza.  
 
Diminuare
Diminuare, substantiv
Sinonime: reducere, micşorare, uşurare, atenuare, scădere.  
 
Diminuat
Diminuat, adjectiv
Sinonime: redus, domolit, micşorat, potolit, scăzut, slăbit, atenuat.  
 
Gradua
Gradua, verb
Sinonime: a grada, a mări treptat, a micșora treptat, a eșalona, a ierarhiza.  
 
Subțirare
Subțirare, substantiv (învechit)
Sinonime: subțiere, micșorare.  
 
Uşurare
Uşurare, substantiv
Sinonime: alinare, despovărare, diminuare, facilitare, favorizare, înlesnire, micşorare, reducere, (învechit) răsuflare; (mai ales la plural) facilitate, înlesnire.  
 
Hipopnee
Hipopnee, substantiv
Sinonime: hipoventilație, (articulat) micşorarea respirației, ventilație pulmonară redusă.  
 
Miniaturizare
Miniaturizare, substantiv
Sinonime: micșorare, redare în proporții reduse, redimensionare.  
 
Miniaturiza
Miniaturiza, verb
Sinonime: a da (unui lucru) dimensiuni miniaturale, a diminua, a micșora, a reda în proporții reduse, a reduce.  
 
Redimensionare
Redimensionare, substantiv
Sinonime: mărire, micșorare, recalculare.  
 
Puţinare
Puţinare, substantiv
Sinonime: descreştere, diminuare, împuţinare, micşorare, reducere, scădere.  
 
Temperare
Temperare, substantiv
Sinonime: alinare, atenuare, calmare, descreștere, diminuare, domolire, liniștire, micșorare, moderare, potolire, reducere, scădere, slăbire, ușurare, (învechit) potolit, (rar) potoleală.  
 
Atrofic
Atrofic, adjectiv
Sinonime: atrofiat, micșorat, rahitic, redus, slăbit, uscat.  
 
Modificare
Modificare, substantiv
Sinonime: adaptare, adăugare, adiție, alterare, ameliorare, amendament, amendare, codicil, contrafacere, corectare, corecție, evoluție, falsificare, interversiune, îngroșare, mărire, metamorfoză, micșorare, modificație, modificațiune, prefacere, prelucrare, rectificare, refacere, reformare, remaniere, revizie, schimbare, subțiere, transformare, transmutație, tratament, variație.  
 
Reductibil
Reductibil, adjectiv
Sinonime: coercibil, compresibil, comprimabil, condensabil, degradabil, micşorabil, simplificabil.  
 
Reducere
Reducere, substantiv
Sinonime: atenuare, descreștere, diminuare, ieftinire, împuținare, limitare, micșorare, pierdere, prescurtare, rabat, readucere, reducție, restrângere, scădere, scurtare, simplificare, ușurare, (învechit) puținare.  
 
Reduce
Reduce, verb
Sinonime: a (se) atenua, a (se) calma, a (se) diminua, a (se) domoli, a (se) ieftini, a (se) împuțina, a (se) limita, a (se) liniști, a (se) mărgini, a (se) mici, a (se) micșora, a (se) modera, a (se) pondera, a (se) potoli, a (se) restrânge, a (se) rezuma, a (se) scurta, a (se) tempera, a (se) ușura, a concentra, a constrânge, a cotropi, a cuceri, a descrește, a face fie mai mic, a încetini, a lăsa, a obliga, a ocupa, a prescurta, a readuce, a scădea, a se mulțumi, a sili, a simplifica, a slăbi, a sta, a subjuga, a supune, (figurat) a (se) îmblânzi, (figurat) a (se) îndulci, (figurat) a (se) înmuia, (figurat) a (se) muia, (figurat) a comprima, (figurat) a condensa, (figurat) a piluliza, (învechit și figurat) a îngusta, (învechit și regional) a (se) strâmta, (învechit) a (se) puțina, (învechit) a reduțirui, (popular și figurat) a se pișca, (rar) a (se) pacifica, (rar) a se încheia, (Transilvania) a scăpăta.  
 
Ieftinire
Ieftinire, substantiv
Sinonime: micşorare, reducere, scădere, (învechit) îndurare, (variantă) eftinire, (variantă) ieftenire.  
 
Diminuant
Diminuant, adjectiv
Sinonime: atenuant, declinant, depreciativ, descrescător, devalorizant, micșorător, temperant, (învechit) scurtător.  
 
Prescurtare
Prescurtare, substantiv
Sinonime: abreviere, compendiu, concentrare, micșorare, reducere, rezumare, rezumat, scurtare, (figurat) comprimare, (figurat) condensare, (învechit) abreviație.  
 
Slăbire
Slăbire, substantiv
Sinonime: atenuare, calmare, descreștere, destindere, diminuare, domolire, lărgire, micșorare, potolire, reducere, relaxare, sarcopenie, scădere, slăbit, șubrezire, temperare, (popular) slobozire.  
 
Atrofiare
Atrofiare, substantiv
Sinonime: atrofiat, atrofiere, închircire, micșorare, pipernicire, slăbire, uscare, vlăguire.  
 
Scurtare
Scurtare, substantiv
Sinonime: abreviație, abreviere, concentrare, descreștere, micime, micșorare, prescurtare, reducere, retezare, rezumare, scădere, scurtime, tăiere, (figurat) comprimare, (figurat) condensare.  
 
Scurtător
Scurtător, adjectiv (învechit)
Sinonime: micșorător.  
 
Prescurtătură
Prescurtătură, substantiv (învechit)
Sinonime: abreviere, micșorare, prescurtare, rezumare, scurtare.  
 
Încetinire
Încetinire, substantiv
Sinonime: amânare, decelerare, domolire, frânare, întârziere, micșorare, potolire, recesiune, reducere, retardare, temporizare.  
 
Încetinit
Încetinit, adjectiv
Sinonime: amânat, cu intensitatea scăzută, cu viteza scăzută, domolit, întârziat, liniștit, micșorat, moderat, potolit, redus.  
 
Întoarcere
Întoarcere, substantiv
Sinonime: adresare, arătură de toamnă, atragere (de partea cuiva), castrare, cârmire, desfacere, îmbrăcare pe dos, înapoiere, întors, întorsătură, învârteală, învârtire, învârtit, învârtitură, jugănire, jugănit, mucezire (a fânului), rambursare, răsturnare, răsucire, recidivă, reflectare, reflexie, repercutare, restituire, retragere, retur, revenire, rotație, rotire, rotit, scopire, scopit, sterilizare, sucire, umezire (a tutunului), venire, (învechit) interpretare, (învechit) îndepărtare, (învechit) înnebunire, (învechit) răsfrângere, (învechit) refuz, (învechit) schimbare, (învechit) transformare, (învechit; figurat) convertire, (învechit; figurat) îndreptare, (popular) înturnare, (popular) înturnat, (popular) micșorare, (popular) rotitură, (popular) rotocol.  
 
Pitici
Pitici, verb
Sinonime: a (se) închirci, a (se) micșora.  
 
Triton
Triton, substantiv
Sinonime: (mitologie) semiom-semipește; (muzică) cvartă mărită, cvintă micșorată, interval de trei tonuri; (zoologie) salamandră de apă.  
 
Înmuia
Înmuia, verb
Sinonime: a (se) domoli, a (se) îmblânzi, a (se) potoli, a atenua, a calma, a descrește, a diminua, a fi mai blând, a liniști, a micșora, a modera, a muia, a pondera, a reduce, a scădea, a slăbi, a tempera, a uda, a umezi, (popular) a întinge.  
 
Decomprima
Decomprima, verb
Sinonime: a anula o comprimare, a decompresa, a micșora o comprimare, a reduce (lent) o suprapresiune.  
 
Îngena
Îngena, verb (regional)
Sinonime: a (se) încetini, a (se) mișca cu dificultate, a deveni mai domol, a domoli, a reduce viteza, a slăbi, a(-și) micșora intensitatea.  
 
Puţina
Puţina, verb (învechit)
Sinonime: a descrește, a diminua, a împuțina, a micșora, a reduce, a scădea.  
 
Împuţinare
Împuţinare, substantiv
Sinonime: descreștere, diminuare, împuținat, micșorare, reducere, scădere, slăbire, (figurat) descurajare, (figurat) înfricoșare, (învechit) puținare.  
 
Păpuși
Păpuși, verb (învechit și regional)
Sinonime: a dichisi, a găti, a împopoțona, a îngusta, a micșora, (regional; despre larve) a deveni nimfă, (variantă) a păpușa; (despre foile de tutun) a face păpuși, a lega în mănunchiuri.  
 
Păpușit
Păpușit, substantiv
Sinonime: găteală (exagerată), împopoțonare, legare în mănunchi, păpușire, (regional) micșorare.  
 
Zârni
Zârni, verb (învechit)
Sinonime: a se ghemui, a se încercăna, a se înnegri și micșora, a se pipernici, a se scofâlci, a se strânge, a se veșteji, a se zbârci, a se zgârci.  
 
Minimizat
Minimizat, adjectiv
Sinonime: bagatelizat, diminuat, micșorat, minimalizat, redus.  
 
Liliputanizare
Liliputanizare, substantiv
Sinonime: microminiaturizare, micșorare exagerată.  
 
Premieza
Premieza, verb (învechit)
Sinonime: (despre timp) a înjumătăți, a micșora, a scurta.  
 
Micșurare
Micșurare, substantiv (învechit)
Sinonime: micșorare.  
 
Micșurire
Micșurire, substantiv (învechit)
Sinonime: micșorare.  
 
Micire
Micire, substantiv (rar)
Sinonime: micșorare.  
 
 


Copyright © din 2011 Dictoo.eu | Toate drepturile rezervate
Folosirea acestui site implică acceptul d-voastră pentru utilizarea
cookie-urilor furnizate de terțe părți (AdSense, Statcounter, Facebook, etc).
Despre cookie

Reduceri online!
RSS


Meniu
Dictoo.eu
Dictoo.eu
Reduceri
Dicționar