Lichid
Lichid, adjectiv
Sinonime: acviform, cu vâscozitate redusă, curgător, fluent, fluid, lichefiat, licoros, (figurat) (învechit) curat, (figurat) (învechit) limpede, (figurat) (învechit) pur; (despre bani) cash, gata, gheață, numerar, sunător, (învechit) naht, (popular și familiar) numărător, (popular și familiar) peșin; (variante învechite) licfida, licid, licuid, licvid.

Lichid, substantiv
Sinonime: apă, băutură, suc, (învechit) lichiditate, (popular) zeamă; (biologie) limfă, (lichid cefalorahidian) neurolimfă, (lichid sinovial) sinovie; (variante învechite) licfida, licid, licuid, licvid.  
 
Lichida
Lichida, verb
Sinonime: a termina, a încheia, a sfârşi; a ucide, a omorî, a asasina.

Lichidă, substantiv
Sinonime: (lingvistică) consoană lichidă.  
 
Lichidabil
Lichidabil, adjectiv
Sinonime: epuizabil, jetabil, plătibil, soluționabil, suprimabil, terminabil.  
 
Lichidare
Lichidare, substantiv
Sinonime: achitare, asasinare, desființare, falimentare, încheiere, înlăturare, lichidat, nimicire, omorâre, onorare, plată, plătire, soluționare, stârpire, suprimare, terminare, ucidere, (argou) exterminare, (învechit) lichidație, (învechit) licuidare, (învechit) răspundere, (sens suspect) lichefiere.  
 
Lichidat
Lichidat, adjectiv
Sinonime: asasinat, eliminat, nimicit, omorât, suprimat, ucis, (învechit) licidat, (învechit) licuidat.  
 
Lichidație
Lichidație, substantiv (învechit)
Sinonime: lichidare; (variante învechite) lichidațiune, licidațiune, licuidație, licuidațiune, licvidație.  
 
Lichidator
Lichidator, substantiv
Sinonime: administrator, curmător, înăbușitor, reprimator, sindic, (învechit) istovitor, (învechit) licidatoriu, (învechit) licidător, (învechit) licuidator.  
 
Lichiditate
Lichiditate, substantiv
Sinonime: (la plural) bani lichizi, cash flow, disponibil; facilitate, fluiditate.  
 

Abate
Abate, verb
Sinonime: a devia, a schimba direcţia; a doborî, a tăia, a ucide, a anihila, a elimina, a epuiza, a lichida.

Abate, substantiv
Sinonime: (biserică) prior; stareţ, egumen.  
 
Aplana
Aplana, verb
Sinonime: a calma, a potoli, a linişti, a domoli, a stinge, a lichida, a înlătura (un conflict); (figurat) a dezamorsa (un conflict); a nivela, a egaliza.  
 
Asasina
Asasina, verb
Sinonime: a omorî, a ucide, a suprima, a lichida, a trimite pe lumea cealaltă, a executa.  
 
Asasinat
Asasinat, substantiv neutru
Sinonime: omor, ucidere, crimă, omucidere; (familiar) lichidare, executare.

Asasinat, adjectiv
Sinonime: omorât.  
 
Bancrută
Bancrută, substantiv feminin
Sinonime: faliment, ruină, eşec total; dezastru, lichidare; (învechit) mofluzie.

Bancruta, verb
Sinonime: a falimenta.  
 
Bâlbâi
Bâlbâi, verb
Sinonime: a bălmăji, a blodogori, a bogonisi, a bolborosi, a da în bâlbă, a se gângăvi, a se gângâi, a se încurca, a vorbi incoerent, a vorbi neînțeles, a-și pierde șirul vorbelor, (Banat) a pâtcăi, (impropriu) a se zbate (într-un lichid), (învechit) a se bolbâi, (regional) a clocoti, (regional) a se blibăi, (regional) a tântăvi, (regional) a trăncăni, (Transilvania și Oltenia) a șișcăvi, (variantă) a se bălbăi, (variantă) a se bălbui, (variantă) a se bâlbăi.  
 
Carburant
Carburant, substantiv masculin
Sinonime: combustibil lichid.  
 
Comercializa
Comercializa, verb
Sinonime: a plasa, a desface, a pune în comerț, a distribui, a exporta, a lichida, a vinde, a revinde, (învechit şi popular) a negustori.  
 
Culant (culantă)
Culant (culantă), adjectiv
Sinonime: acomodant, amabil, complezant, complezent, conciliant, culisant, curgător, curtenitor, darnic, dulce, facil, fluid, fondant, generos, glisant, indulgent, lichid, mărinimos, munificent, suplu, (familiar) galanton, (figurat) larg, (învechit) dăruitor, (învechit) filotim, (învechit) magnanim, (învechit) marinim, (rar) galant.  
 
Dejuca
Dejuca, verb
Sinonime: a zădărnici, a lichida, a anula.  
 
Desfiinţa
Desfiinţa, verb
Sinonime: a suprima, a abroga, a anula, a desface, a aboli, (figurat) a ridica, a dizolva, a lichida, a distruge, a nimici, a prăpădi, (figurat) a topi.  
 
Distruge
Distruge, verb
Sinonime: a (se) nimici, a (se) ruina, a desfiinţa, a face praf, a stârpi, a devasta, a pârjoli, a (se) prăpădi, a pustii, (regional) a pustului, (învechit) a sfârşi, a (se) strica, a lichida, (figurat) a topi; a masacra, a rade, a zdrobi, (învechit şi regional) a sparge, (figurat) a pulveriza, a şterge; a (se) nenoroci, (învechit şi regional) a (se) ticăloşi, a vătăma, a mistui, (figurat) a sfărâma, a ucide, a (se) mânca, a (se) roade.  
 
Doborî
Doborî, verb
Sinonime: a răsturna, a prăbuşi, a da la pământ; a frânge, a supune, a răpune; a nimici, a desfiinţa, a stârpi, a lichida, a birui, a copleşi; a arunca, a azvârli, a culca, a dărâma, a întinde, a lungi, a prăvăli, a trânti, (popular şi familiar) a aşterne, (popular) a păli, (învechit şi regional) a răntuna, (învechit) a oborî, a poligni, (figurat) a secera; a ajunge, a covârşi, a cuprinde, a împovăra, a înfrânge, a învinge, a năpădi, a podidi, a prinde, a răzbi, a toropi; (sport) a depăşi.  
 
Finanţa
Finanţa, verb
Sinonime: a achita, a amortiza, a da bani, a debursa, (familiar) a împrumuta, a lichida, a plăti, a rambursa, a susţine, a stipendia, a subvenţiona.  
 
Fluid
Fluid, substantiv neutru
Sinonime: lichid, gaz; suflu, curent, emanaţie, efluviu.  
 
Fluiditate
Fluiditate, substantiv feminin
Sinonime: fluenţă, lichiditate, viscozitate redusă; (figurat) flexibilitate; cursivitate, coerență, curgere, schimbare, modificare, mobilitate, mlădiere, elasticitate.  
 
Fugi
Fugi, verb
Sinonime: a alerga, a curge, a dezerta, a dispărea, a evada, a evita, a goni, a merge în fugă, a o întinde, a o lua la goană, a o șterge, a o tuli, a ocoli, a scăpa (din), a se căra, a se eschiva, a se feri, a se mătrăși, a se mişca repede, a se perinda, a se refugia, a se scurge (rapid), a se sustrage, a trece prin faţa ochilor, a trece (repede), (Bucovina) a scopci, (despre anumite lichide) a da în foc, (familiar) a se cărăbăni, (învechit și regional) a cure, (popular) a lipsi, (regional) a (se) încura; (locuţiune) (a fugi în lume) a pleca de acasă; (locuţiune) (a fugi printre degete) a-i aluneca cuiva ceva din mână, (figurat) a nu se lăsa prins.

Fugi, interjecție
Sinonime: pleacă, (popular) tiva, (prin nord-estul Olteniei) tiutiu; (locuţiune) (fugi de-aici!) pleacă! nu mai spune!; (locuţiune) (fugi de-acolo!) da` de unde! nici gând fie așa!  
 
Gata
Gata, adjectiv
Sinonime: definitivat, finisat, isprăvit, lichid, pregătit, terminat.

Gata, adverb
Sinonime: aproape (să), cât p-aci să, dispus să, în stare să, mai, pe cale de, pe punctul de.

Gata, interjecție
Sinonime: adio, ajunge, destul.

Găta, verb
Sinonime: a epuiza, a găti, a isprăvi, a încheia, a sfârşi, a termina.  
 
Încheiere
Încheiere, substantiv feminin
Sinonime: cabaletă, capăt, concluzie, contractare, deznodământ, epilog, final, finalizare, isprăvire, îmbinare, închidere, lichidare, perfectare, semnare, sfârșire, sfârşit, terminare, (învechit) istov, (învechit) statornicire, (regional) îmbumbare.  
 
Linşa
Linşa, verb
Sinonime: a ucide, a asasina, a lichida, a suprima, a omorî.  
 
Număra
Număra, verb
Sinonime: a achita, a afla, a aprecia, a boteza, a calcula, a chema, a chibzui, a cifra, a considera, a conţine, a crede, a cuprinde, a da ceva cu număr (socotind), a denumi, a enumera, a face parte din, a găsi, a gândi, a include, a intitula, a intra în categoria, a îngloba, a înşira, a înşirui, a judeca, a lichida, a numi, a onora, a opina, a plăti, a porecli, a reuni un anumit număr, a se socoti printre, a socoti, a spune, a supranumi, a verifica, (prin Transilvania) a sămălui.  
 
Rasă
Rasă, substantiv feminin
Sinonime: soi, varietate, specie, sort; anteriu.

Rasa, verb
Sinonime: (despre lichide) a se așeza, a se decanta, a se limpezi.  
 
Răfui
Răfui, verb
Sinonime: a se certa, a se bate, a se încăiera, a se lupta, a se răzbuna; a achita, a plăti, a lichida.  
 
Răspundere
Răspundere, substantiv feminin
Sinonime: achitare, garanție, îndatorire, lichidare, onorare, plată, plătire, răspuns, responsabilitate, sarcină, (învechit) răspuns, (învechit) răspunzătate.  
 
Răsufla
Răsufla, verb
Sinonime: a respira; a se odihni, a poposi, a avea pace, a fi liniştit, a avea răgaz; a se scurge, a curge, a scăpa un lichid; a dezvălui, a transpira, a deconspira.  
 
Suprima
Suprima, verb
Sinonime: a înlătura, a elimina, a anula, a desfiinţa; a omorî, a extermina, a lichida.  
 
Tranşa
Tranşa, verb
Sinonime: a rezolva, a încheia, a lichida.

Tranşă, substantiv feminin
Sinonime: parte, rată, porţie.  
 
Vinde
Vinde, verb
Sinonime: a da (contra cost; pe bani), a adjudeca, a atribui, a aliena, a ceda, a cesiona, a înstrăina, a lichida, a transmite, a preda; (figurat) a trăda, a pârî, a denunţa, a sacrifica; a se prostitua, a fi corupt, a fi imoral.  
 
Spermă (sperme)
Spermă (sperme), substantiv feminin
Sinonime: germen, lichid seminal, (popular) sămânță.  
 
Achitare
Achitare, substantiv
Sinonime: lichidare, onorare, plată, plătire; depunere, vărsare.  
 
Asasinare
Asasinare, substantiv
Sinonime: asasinat, omor, omorâre, suprimare, ucidere, ucis, (figurat) achitare, (figurat) lichidare, (învechit) supresiune, (învechit) ucigătură, (popular) răpunere.  
 
Băutură
Băutură, substantiv
Sinonime: alcool, apă, aperitiv, bere, bulion, cafea, ceai, chefir, cidru, ciocolată, citronadă, cocteil, cola, coniac, crușon, decoct, elixir, filtru, grog, hidromel, infuzie, julep, lapte, lichid, lichior, licoare, limonadă, mixtură, nectar, oranjadă, palincă, pepsi, pepsi-cola, poțiune, punci, rachiu, răcoritoare, rom, sifon, sirop, sodă, spirtoasă, suc, șliboviță, țuică, vin, vinars, vișinată, votcă, whisky; (popular) udătură, udeală; beție, chef; (variantă) beutură.  
 
Exporta
Exporta, verb
Sinonime: a bazarda, a comercializa, a se debarasa, a lichida, a revinde, a vinde.  
 
Suprimat
Suprimat, adjectiv
Sinonime: anulat, abrogat, abolit, interzis, suspendat, șters; omorât, eliminat, înlăturat, lichidat, desființat.  
 
Ejaculație
Ejaculație, substantiv
Sinonime: ejaculare, orgasm, poluție, scurgere; lichid spermatic.  
 
Desfiinţare
Desfiinţare, substantiv
Sinonime: anulare, abolire, (figurat) ridicare, suprimare, dizolvare, lichidare.  
 
Dezgheţa
Dezgheţa, verb
Sinonime: a redeveni lichid, a se muia la căldură, a (se) dezmorţi, a se încălzi; a-și pierde sfiala, a deveni vioi.  
 
Eliminare
Eliminare, substantiv
Sinonime: abandon, aboliție, anulare, curăţare, eradicație, infirmare, invalidare, lacună, lichidare, resciziune, reziliere, revocație, suprimare, evacuare, excludere, înlăturare, torpilare.  
 
Exoflisi
Exoflisi, verb
Sinonime: a achita, a concedia, a debarasa, a degaja, a descotorosi, a dezbăra, a îndepărta, a lichida, a onora, a plăti, a scăpa, a scoate.  
 
Numărător
Numărător, adjectiv
Sinonime: cash, gata, gheaţă, lichid, numerar, sunător.  
 
Statică
Statică, substantiv
Sinonime: echilibru; (fizică) (statica gazelor) aerostatică, (statica lichidelor) hidrostatică.  
 
Insolvabilitate
Insolvabilitate, substantiv
Sinonime: faliment, insolvență, lichidare.  
 
Inconsistent
Inconsistent, adjectiv
Sinonime: amorf, eterat, fără tărie, fin, fluid, fragil, imaterial, impalpabil, imperceptibil, imponderabil, lichid, lipsit de consistență, lipsit de soliditate, lipsit de temeinicie, moale, neconsistent, slab, veleitar, versatil.  
 
Poțiune
Poțiune, substantiv
Sinonime: antidot, breuvaj, filtru, leac, liniment, medicament lichid, mixtură, preparație, reconstituant, remediu, soluție, tonifiant, topic.  
 
Exterminație
Exterminație, substantiv
Sinonime: aneantizare, carnaj, decimare, destrucție, eradicație, exterminare, extincție, extirpare, genocid, hecatombă, lichidare, masacru, nimicire, pogrom, purificare etnică, ucidere în masă, (variantă) exterminațiune.  
 
Naht
Naht, adjectiv
Sinonime: cash, gata, gheaţă, lichid, numerar, sunător; (locuţiune) (în naht) cu bani gata, în numerar, peșin.  
 
Imerge
Imerge, verb
Sinonime: a afunda (într-un lichid), a imersa, a pătrunde (într-un lichid), a scufunda (într-un lichid).  
 
Turgid
Turgid, adjectiv
Sinonime: inflamat, plin cu lichid, umflat; bosumflat, supărat.  
 
Istov (istovuri)
Istov (istovuri), substantiv
Sinonime: achitare, capăt, deces, decontare, extremitate, fine, încheiere (de cont), lichidare, moarte, pierzare, scadență, sfârşit, socoteală, sold, termen de plată.  
 
Plini
Plini, verb
Sinonime: (învechit și regional) a achita, a comite, a completa, a efectua, a executa, a face, a făptui, a împlini, a îndeplini, a înfăptui, a întregi, a lichida, a onora, a plăti, a realiza, a rotunji, a satisface, a săvârși, a umple.  
 
Omorât
Omorât, adjectiv
Sinonime: asasinat, curățat, lichidat, mort, suprimat, ucis, (familiar, figurat) achitat, (popular) răpus.  
 
Submerge
Submerge, verb
Sinonime: a acoperi cu apă, a băga complet într-un lichid, a inunda, a scufunda; (figurat) a copleși, a invada, a năpădi.  
 
Ejaculațiune
Ejaculațiune, substantiv
Sinonime: ejaculare, ejaculație, ejecție, emisie, evacuație, jet, lichid spermatic ejaculat, poluție.  
 
Destrucțiune
Destrucțiune, substantiv
Sinonime: aboliție, aneantizare, anihilare, autodistrugere, carnaj, cataclism, demantelare, demoliție, destrucție, devastare, devastație, devastațiune, dezagregație, dezintegrație, disoluție, dispariție, distrugere, eliminare, eliminațiune, exterminație, extincțiune, genocid, lacerare, lichidare, lichidațiune, masacru, nimicire, pogrom, pulverizare, ravaj, supresiune, suprimare.  
 
Lichefiat
Lichefiat, adjectiv
Sinonime: lichid, topit.  
 
Eliminațiune
Eliminațiune, substantiv
Sinonime: (învechit) aneantizare, anulare, carnagiu, carnaj, curățare, descalificare, destrucție, destrucțiune, distrugere, eliminare, eliminație, evacuare, evacuație, evacuațiune, evicție, evicțiune, evingere, excludere, excluziune, excomunicare, excomunicație, excomunicațiune, excreție, excrețiune, exmatriculare, expulsie, expulsiune, exterminare, exterminație, exterminațiune, genocid, îndepărtare, înlăturare, lichidare, lichidație, lichidațiune, nimicire, radiațiune, radiere, rescisiune, rescizie, resciziune, revocare, revocație, revocațiune, reziliare, reziliere, supresiune, suprimare, ștergere.  
 
Limpiditate
Limpiditate, substantiv
Sinonime: brianță, claritate, diafanitate, inteligibilitate, lichiditate, limpezeală, limpezire, netitate, puritate.  
 
Limfă
Limfă, substantiv
Sinonime: lichid, sevă, umoare.  
 
Licoare
Licoare, substantiv
Sinonime: lichid, lichior, licor.  
 
Umoare
Umoare, substantiv
Sinonime: atrabilă, bilă, flegmă, gleră, lacrimă, lichid, limfă, mucozitate, pituită, pus, salivă, sânge, serozitate, sinovie, sudoare; (umoare vitroasă) corp vitros, umoare sticloasă; caracter, dispoziție, fire, jovialitate, natură, structură, temperament, toană, vervă.  
 
Pluti
Pluti, verb
Sinonime: a aluneca, a levita, a naviga, a plana, a se deplasa pe suprafața unui lichid, a se împrăștia, a se mișca pe bolta cerească, a se răspândi, a sta (la suprafață), a străbate prin aer, a zbura, (despre mâncăruri) a fi înecat în grăsime (sau sos), (figurat) a dăinui, (figurat) a predomina, (figurat) a stărui, (învechit și regional) a nota, (învechit) a înota.  
 
Înota
Înota, verb
Sinonime: a fi cufundat într-un lichid, a naviga, a pluti, a străbate un mediu, a vâsli, (învechit) a nota, (variantă) a înnota; (figurat) a fi apăsat, a fi copleșit; (figurat) a înainta cu greu; (figurat) a avea din abundență, a fi bogat.  
 
Nimicit
Nimicit, adjectiv
Sinonime: distrus, exterminat, lichidat, potopit, prăpădit, sfărâmat, stârpit, zdrobit, (învechit și popular) risipit, (învechit și regional) spart, (învechit) stropșit, (popular) zdrumicat.  
 
Terminabil
Terminabil, adjectiv
Sinonime: efemer, fugitiv, lichidabil, pasager, tranzitoriu, trecător.  
 
Răscumpărare
Răscumpărare, substantiv
Sinonime: compensație, eliberare, ispășire, lichidare, mântuire, răsplată, (învechit) pedeapsă, (învechit) răzbunare, (învechit) satisfacție.  
 
Curmător
Curmător, adjectiv
Sinonime: înăbușitor, lichidator, reprimator, sugrumător, tăios; (regional) decisiv, gâtuitor, întrerupător.

Curmător, substantiv (regional)
Sinonime: ferăstrău (de pădure).  
 
Zeamă
Zeamă, substantiv
Sinonime: ciorbă, fiertură, lichid, must, suc, supă, (variantă) zamă, (zeamă de prune) țuică, (zeamă de varză) moare.  
 
Comercializat
Comercializat, adjectiv
Sinonime: exportat, lichidat, mercantilizat, pus în vânzare, revândut, tranzacționat.

Comercializat, substantiv
Sinonime: comercializare.  
 
Vaporiza
Vaporiza, verb
Sinonime: a atomiza, a gazifica, a pulveriza, a transforma în vapori, a trece din stare lichidă în stare gazoasă, a volatiliza.  
 
Musti
Musti, verb
Sinonime: a curge, a extrage sucul, a fi îmbibat, a fi plin de lichid, a lăsa zeamă (sau sevă), a mustui, a puroia, a stoarce sucul, a supura, a zemui, (regional) a bușni, (regional) a chifti, (regional) a dospi, (regional) a fermenta, (regional) a mujdi, (regional) a se umfla, (regional) a smârci.  
 
Mobilizabil
Mobilizabil, adjectiv
Sinonime: încorporabil; lichidabil.  
 
Bazarda
Bazarda, verb (familiar)
Sinonime: a lichida, a se debarasa de, a solda, a vinde de urgență.  
 
Storsură
Storsură, substantiv
Sinonime: lichid stors, presare, stoarcere, stors, suc, tescuire, tescuit, zdrobire, (învechit) storsătură.  
 
Sorbeală
Sorbeală, substantiv (regional)
Sinonime: ciorbă, lături, mâncare lichidă, sorbire, sorbit, sorbitură, supă, zeamă.  
 
Terminare
Terminare, substantiv
Sinonime: absolvență, absolvire, consumare, epuizare, isprăvire, isprăvit, încetare, încheiere, închidere, lichidare, sfârșire, sfârșit, terminat, (învechit și regional) spargere, (învechit și regional) spart, (învechit) săvârșire, (popular) gătare, (popular) istovire, (popular) mântuire, (rar) terminație.  
 
Peşin
Peşin, adverb
Sinonime: curând, devreme, fuga, grabnic, imediat, iute, îndată, neîntârziat, numaidecât, rapid, repede, (învechit) peșim.

Peşin, adjectiv invariabil
Sinonime: cash, gata, gheață, lichid, numerar, sunător.  
 
Hidrostatică
Hidrostatică, substantiv
Sinonime: hidromecanică, statica fluidelor, statica lichidelor.  
 
Hidromecanică
Hidromecanică, substantiv
Sinonime: hidraulică, hidrodinamică, hidrostatică, mecanica lichidelor.  
 
Plasmă
Plasmă, substantiv
Sinonime: creație, invenție, plăsmuire; (medicină) lichid intercelular, serum; (biologie; plasmă germinativă) genotip, germen, idiotip.

Plasma, verb
Sinonime: a crea.  
 
Cash flow
Cash flow, substantiv
Sinonime: (finanțe) flux de disponibilități, flux de numerar, flux de trezorerie, lichiditate, sold, venit disponibil.  
 
Plătire
Plătire, substantiv
Sinonime: achitare, despăgubire, ispășire, lichidare, onorare, plată, plătit, răsplătire, remunerare, retribuire, (învechit) răspundere.  
 
Omorâre
Omorâre, substantiv
Sinonime: asasinare, asasinat, crimă, homicid, moarte, omor, omucidere, suprimare, ucidere, ucis, (figurat) achitare, (figurat) lichidare, (învechit) deșugubină, (învechit) omucid, (învechit) sângi, (învechit) ucigătură, (popular) răpunere.  
 
Curator
Curator, substantiv
Sinonime: administrator, epitrop, lichidator, tutore, (învechit) curatore, (popular) coratăr.  
 
Tulburăciune
Tulburăciune, substantiv (învechit)
Sinonime: lichid tulbure, tulbureală, (învechit) turburăciune.  
 
Tulbureală
Tulbureală, substantiv
Sinonime: apă tulbure, lichid tulbure, turbiditate, tulburime, (învechit) tulburare, (învechit) tulburăciune, (învechit) turbureală, (învechit; figurat) mânie, (învechit; figurat) răzvrătire, (regional) turbuseală, (regional) vreme urâtă.  
 
Neurolimfă
Neurolimfă, substantiv
Sinonime: (anatomie) lichid cefalorahidian.  
 
Licoros
Licoros, adjectiv
Sinonime: dulceag, fin, lichid, savuros, siropos, (învechit) lichioros, (învechit) licvoros.  
 
Licidatoriu
Licidatoriu, adjectiv (învechit)
Sinonime: lichidator.  
 
Licidător
Licidător, adjectiv (învechit)
Sinonime: lichidator.  
 
Licuidator
Licuidator, adjectiv (învechit)
Sinonime: lichidator.  
 
Falimentare
Falimentare, substantiv
Sinonime: bancrotare, bancrotat, bancrutare, bancrutat, lichidare, lichidat.  
 
Onorare
Onorare, substantiv
Sinonime: achitare, lichidare, plată, plătire, (grecism învechit) exoflisire, (grecism învechit) exoflisis, (învechit) răspundere; apreciere, cinstire, glorificare, (rar) fălire.  
 
Sugrumător
Sugrumător, adjectiv
Sinonime: apăsător, asfixiant, chinuitor, copleșitor, curmător, înăbușitor, înecăcios, înecător, lichidator, năbușitor, nădușitor, reprimator, strangulator, sufocant, (învechit și regional) zugrumător, (învechit) sufocativ, (popular) zăpușit.  
 
Sugrumare
Sugrumare, substantiv
Sinonime: apăsare, asfixie, asfixiere, curmare, gâtuire, înăbușeală, înăbușire, lichidare, năbușire, omor prin gâtuire, reprimare, strangulare, strangulație, strângere de gât, sufocare, sufocație, ucidere, (învechit și regional) înecare, (învechit) împresurare, (învechit) sugrumătură, (rar) înecăciune, (rar) jugulare, (regional) îmberegățire, (regional) înnădușire, (variantă) (regional) zugrumare.  
 
Sinovie
Sinovie, substantiv
Sinonime: (fiziologie) hidartroză, lichid sinovial, (învechit) untura încheieturilor.  
 
Reflua
Reflua, verb
Sinonime: (despre ape, lichide) a recula, a reveni, a se întoarce.  
 
Acviform
Acviform, adjectiv
Sinonime: apos, lichid.  
 
Moiciune
Moiciune, substantiv (rar)
Sinonime: muiat, muiere (într-un lichid).  
 
 


Copyright © din 2011 Dictoo.eu | Toate drepturile rezervate
Folosirea acestui site implică acceptul d-voastră pentru utilizarea
cookie-urilor furnizate de terțe părți (AdSense, Statcounter, Facebook, etc).
Despre cookie

Reduceri online!
RSS


Meniu
Dictoo.eu
Dictoo.eu
Reduceri
Dicționar