Indispune
Indispune, verb
Sinonime: a supăra, a mâhni, a plictisi; a enerva, a irita, a înfuria, a întărâta, a scoate din sărite.  
 
Indispunere
Indispunere, substantiv
Sinonime: indispoziție.  
 

Agasa
Agasa, verb
Sinonime: a irita, a enerva, a indispune, a bate la cap, a supăra, a tachina, a necăji.  
 
Enerva
Enerva, verb
Sinonime: a (se) irita, a-şi ieşi din fire, a (se) înfuria, a-şi ieşi din pepeni, a-şi ieşi din ţâţâni (balamale), a (se) supăra, a (se) surescita, a aţâţa, a întărâta, a indispune, a-şi pierde cumpătul, a călca pe nervi, a sâcâi, a-și ieși din sărite, a agasa, a necăji, a plictisi, (livresc) a tracasa, (popular) a ciudi, a zădărî, (regional) a zăhătui, (Moldova) a chihăi, (Banat) a zăgălui, (Moldova şi Bucovina) a zăhăi, (învechit) a scârbi, (popular, la figurat) a ardeia, (regional, la figurat) a scociorî.  
 
Indispoziţie
Indispoziție, substantiv feminin
Sinonime: agitație, amăreală, boală ușoară, deranjament, indigestie, indispunere, mahmureală, mâhnire, mocneală, neliniște, plictis, plictiseală, posomorală, posomoreală, proastă dispoziție, prodrom, racilă, răuț, supărare, surescitare, tensiune, urât, (fiziologie) ciclu, (fiziologie) menstruație, (fiziologie) period, (învechit și familiar) parapon, (învechit și popular) voie rea, (învechit) îndemână, (învechit) nedispozițiune, (învechit) stenahorie, (învechit) zaiflâc, (rar) mahmurie, (regional și familiar) pântecăraie, (regional) bănat, (regional) dălăceală, (regional) pioceală, (regional) pircoteală, (regional) terteleag, (variantă) (învechit) indispozițiune.  
 
Irita
Irita, verb
Sinonime: a supăra, a mânia, a enerva, a înfuria, a aţâţa, a întărâta, a scoate din sărite, a indispune.

Irită, substantiv
Sinonime: (oftalmologie) ciclită, uveită.  
 
Înduioşa
Înduioşa, verb
Sinonime: a emoţiona, a mişca, a impresiona; a întrista, a indispune, a supăra.  
 
Întuneca
Întuneca, verb
Sinonime: a se însera, a cădea seara, a se înnopta; (figurat) a (se) posomorî, a (se) întrista, a (se) indispune; a eclipsa, a umbri; (figurat) a diminua, a (se) estompa.  
 
Jena
Jena, verb
Sinonime: a deranja, a indispune, a supăra, a stânjeni, a stingheri, a incomoda; a se ruşina, a se sfii, a nu îndrăzni.

Jenă, substantiv feminin
Sinonime: sfială, ruşine, stânjenire, stingherire, sfiiciune, timiditate, reticență.  
 
Nemulţumi
Nemulțumi, verb
Sinonime: a agasa, a amărî, a contraria, a indispune, a insatisface, a irita, a întrista, a mâhni, a necăji, a supăra, a vexa, (învechit) a neodihni, (variantă) (învechit) a nemulțămi.  
 
Plictisi
Plictisi, verb
Sinonime: (reflexiv) a se sătura, a se scârbi, a (-i) ajunge, a se dezgusta; a indispune, a agasa, a pisa, a pisălogi, a sâcâi, a cicăli.  
 
Râcâi
Râcâi, verb
Sinonime: a scurma, a scormoni, a răscoli, a râma; a irita, a aţâţa, a indispune, a călca pe nervi.  
 
Supăra
Supăra, verb
Sinonime: a se mâhni, a se necăji, a se amărî, a se întrista; a indispune, a jena; a se mânia, a se irita, a se înfuria.  
 
Șifona
Șifona, verb
Sinonime: a (se) boți, a (se) cocoloși, a (se) deforma, (regional) a (se) golomozi, a (se) mototoli, a (se) mozoli, a (se) târnosi; a (se) bosumfla, a (se) indispune, a (se) îmbufna, a (se) necăji, a (se) ofensa, a (se) oțări, a (se) supăra, a se simți jignit.

Sifona, verb
Sinonime: a transvaza, a vida; a fura.  
 
Tulbura
Tulbura, verb
Sinonime: a agita, a mişca, a învolbura; (figurat) a emoţiona, a nelinişti, a îngrijora, a indispune; a instiga, a aţâţa; a incomoda, a stingheri, a deranja, a stânjeni.  
 
Vexa
Vexa, verb
Sinonime: a jigni, a ofensa, a contraria, a indispune.  
 
Oripila
Oripila, verb
Sinonime: a agasa, a enerva, a exaspera, a impacienta, a indispune, a irita, a supăra foarte tare; a înfiora, a îngrozi, a teroriza.  
 
Ardeia
Ardeia, verb
Sinonime: a (se) iuţi, a agasa, a indispune, a înfuria, a mânia, a necăji, a pipera, a pișcă la limbă, a plictisi, a presăra cu ardei, a sâcâi, a se enerva, a se irita, a se supăra.  
 
Chihăi
Chihăi, verb
Sinonime: a agasa, a enerva, a indispune, a irita, a necăji, a plictisi, a sâcâi, a supăra.  
 
Ciudi
Ciudi, verb
Sinonime: a agasa, a cruci, a enerva, a indispune, a irita, a înciuda, a minuna, a mira, a necăji, a nedumeri, a plictisi, a sâcâi, a supăra, a uimi, a ului.  
 
Scârbi
Scârbi, verb
Sinonime: a agasa, a (se) amărî, a (se) boci, a (se) căi, a (se) căina, a (se) cutremura, a deveni trist, a (se) dezgusta, a (se) enerva, a face simtă scârbă, a fi cuprins de scârbă, a (se) indispune, a (se) irita, a (se) încrâncena, a (se) îndurera, a (se) înfiora, a (se) înfricoșa, a (se) înfuria, a (se) îngrețoșa, a (se) îngrozi, a (se) înspăimânta, a (se) întrista, a (se) jeli, a (se) jelui, a (se) lamenta, a (se) mâhni, a (se) mânia, a (se) necăji, a (se) plânge, a (se) plictisi, a (se) pocăi, a (se) posomorî, a produce scârbă, a regreta, a sâcâi, a simți scârbă, a (se) supăra, a (se) tângui, a tremura, a umple de scârbă, a (se) văicări, a (se) văita, a zgudui.  
 
Nedispozițiune
Nedispozițiune, substantiv (învechit)
Sinonime: indispoziție, indispunere, (învechit) indispozițiune.  
 
 


Copyright © din 2011 Dictoo.eu | Toate drepturile rezervate
Folosirea acestui site implică acceptul d-voastră pentru utilizarea
cookie-urilor furnizate de terțe părți (AdSense, Statcounter, Facebook, etc).
Despre cookie

Reduceri online!
RSS


Meniu
Dictoo.eu
Dictoo.eu
Reduceri
Dicționar