Deforma
Deforma, verb
Sinonime: a denatura, a altera, a sluţi, a urâţi, a poci, a (se) strâmba, (popular şi familiar) a (se) scofâlci; a desfigura, a scâlcia; a ceda; a (se) corupe, a (se) strica.  
 
Deformant
Deformant, adjectiv
Sinonime: alterant, deformator, degradant, denaturant, desfigurator, diformant, distorsionant, mutilant, transformator.  
 
Deformare
Deformare, substantiv
Sinonime: strâmbare, (popular şi familiar) scofâlcire, desfigurare, stâlcire, scâlciere, scâlcietură; corupere, stricare, denaturare; deformaţie.  
 
Deformat
Deformat, adjectiv
Sinonime: anamorfozat, strâmb, (popular şi familiar) scofâlcit, desfigurat, stâlcit, scâlciat; denaturat; corupt, stricat.  
 
Deformaţie
Deformaţie, substantiv
Sinonime: alterație, anamorfoză, desfigurare, deformare, diformitate, distorsiune, malformație, mutilație.  
 
Deformațiune
Deformațiune, substantiv
Sinonime: deformație.  
 
Deformator
Deformator, adjectiv
Sinonime: deformant.  
 

Abatere (abateri)
Abatere (abateri), substantiv feminin
Sinonime: aberație, anomalie, contravenție, culcare pe pământ, culpabilitate, culpă, deformare, deplasare, derivă, deviație, deviere, doborâre, eroare, excepție, greșeală, infracțiune, încălcare (de norme), îndepărtare, mutare, ocolire, păcat, schimbare, vină, vinovăție, (figurat) deprimare, (figurat) rătăcire, (învechit și figurat) rătăceală, (învechit și regional) teahnă, (învechit) cusur, (învechit) săblaznă, (învechit) scandal, (învechit) smintă, (învechit) sminteală, (livresc) eres, (Oltenia, Muntenia și Moldova) ponos, (rar) prihană, (regional) greș.  
 
Altera
Altera, verb
Sinonime: a (se) strica, a (se) degrada, a (se) descompune, a (se) modifica, a (se) deforma, a (se) îmbătrâni, a (se) învechi.  
 
Anormal (anormală)
Anormal (anormală), adjectiv
Sinonime: neobişnuit, nefiresc, nenormal, bizar, ciudat, diform, deficient, insolit, ilogic, surprinzător; neregulat, deformat.  
 
Bomba
Bomba, verb
Sinonime: a (se) arcui, a (se) bolti, a (se) curba; a umfla, a deforma.

Bombă, substantiv feminin
Sinonime: proiectil; cârciumă sordidă, speluncă, bordel, casă de toleranţă, lupanar; știre de senzație, știre senzaţională.  
 
Caricatură
Caricatură, substantiv feminin
Sinonime: imagine deformată, schiță, portret satiric.

Caricatura, verb
Sinonime: a caricaturiza.  
 
Corupe
Corupe, verb
Sinonime: a (se) degrada, a decădea, a (se) deprava, a (se) desfrâna, a (se) destrăbăla, a (se) perverti, a (se) strica, a (se) vicia, (rar) a (se) dezmăţa, (învechit) a (se) sminti; a seduce; a (se) deforma, a (se) strica.  
 
Corupt
Corupt (coruptă), adjectiv
Sinonime: deformat, desfrânat, depravat, imoral, decăzut, destrăbălat, dezmăţat, neruşinat, pervertit, stricat, vicios, viciat; (livresc) libertin, (rar) deşănţat, (popular şi familiar) parşiv, (popular) deşucheat, (învechit şi regional) ruşinat, (regional) şucheat, teşmenit, (învechit) aselghicesc, demoralizat, spurcat, (figurat) putred.

Corupt, substantiv
Sinonime: alterare, corupere, (învechit) conrupt, (învechit) corumpt.  
 
Denatura
Denatura, verb
Sinonime: a deforma, a falsifica, a schimba, a caricaturiza, a răstălmăci, a modifica, a strica, a contraface, a altera, a stâlci, a escamota, a măslui, a mistifica, (figurat) a silui, (învechit, figurat) a sminti, a strâmba.  
 
Desfigura
Desfigura, verb
Sinonime: a (se) urâţi, a (se) deforma, a (se) denatura, a (se) poci, a (se) schimonosi, a (se) sluţi, a (se) strâmba, (popular şi familiar) a (se) scălâmbăia, a (se) scofâlci, (popular) a (se) hâzi, (Moldova şi Bucovina) a (se) şonţi, (învechit) a (se) grozăvi; a ecorșa, a jupui, a estropia.  
 
Escamota
Escamota, verb
Sinonime: a denatura, a falsifica, a deforma, a contraface.  
 
Exagera
Exagera, verb
Sinonime: a da proporţii, a mări, a augmenta, a amplifica, a îngroşa, a intensifica, a deforma, a denatura, (învechit) a asupri, (familiar) a încornora, (figurat) a încărca, a înflori, a umfla.  
 
Fals
Fals, substantiv neutru
Sinonime: denaturare, înşelare, contrafacere, plăsmuire, deformare, escamotare.  
 
Falsifica
Falsifica, verb
Sinonime: a altera, a contraface, a corupe, a denatura, a înşela, a schimba, a deforma, a plastografia, a plăsmui, a măslui.  
 
Grozăvi
Grozăvi, verb
Sinonime: a face pe grozavul, a face pe viteazul, a (se) deforma, a (se) desfigura, a se îngâmfa, a se lăuda, a (se) poci, a (se) schimonosi, a (se) sluţi, a (se) strâmba, a (se) urâţi, a-și da aere, a-şi da importanţă.  
 
Lăbărţa
Lăbărţa, verb
Sinonime: a se lărgi, a se întinde, a se deforma.  
 
Maleabil (maleabilă)
Maleabil (maleabilă), adjectiv
Sinonime: adaptabil, deformabil, ductil, elastic, extensibil, flasc, flexibil, moale, modelabil, plastic; (figurat; despre caracter) acomodabil, acomodant, adaptabil, ascultător, conciliant, docil, elastic, influențabil, laxist, maniabil, mlădios, plecat, suplu, supus.  
 
Mutila
Mutila, verb
Sinonime: a schilodi, a ciunti, a estropia, a sluţi, a deforma, a desfigura.  
 
Pervers (perversă)
Pervers (perversă), adjectiv
Sinonime: rău, corupt, depravat, desfrânat, imoral, viciat, decăzut, stricat, perfid; anormal, invertit, deformat, denaturat; demonic, diabolic, morbid, sadic, vicios.  
 
Perverti
Perverti, verb
Sinonime: a corupe, a deprava, a strica, a vicia; a denatura, a deforma.  
 
Plastic (plastică)
Plastic (plastică), adjectiv
Sinonime: deformabil, flexibil, maleabil, modelabil, sculptural; evocativ, evocator, expresiv, nuanțat, pictural, pitoresc, pregnant, semnificativ, sugestiv, viu, (figurat) colorat; (operație plastică) plastie.  
 
Pleoştit (pleoștită)
Pleoştit (pleoștită), adjectiv
Sinonime: turtit, deformat, lăbărţat, teşit, lăţit; (figurat) abătut, deprimat, indispus, mâhnit, întristat, descurajat, demoralizat.  
 
Pocit (pocită)
Pocit (pocită), adjectiv
Sinonime: arăcit, împrejmuit, închis; bizar, caraghios, ciudat, cu ghinion, curios, deformat, desfigurat, diform, diformat, excentric, extravagant, fantasmagoric, fantezist, fatal, funest, hidos, inexplicabil, insolit, năstrușnic, nefast, neobișnuit, original, paradoxal, rău, singular, sinistru, slut, stâlcit, straniu, sumbru, supărător, urât.  
 
Scălâmba
Scălâmba, verb
Sinonime: a se strâmba, a se schimonosi, a se deforma, a se scâlcia, a se poci.  
 
Scălâmbăială
Scălâmbăială, substantiv feminin
Sinonime: capriciu, chef, deformare, fandoseală, fantezie, fason, fiţă, grimasă, maimuţăreală, moft, naz, pocire, poftă, prosteală, scălâmbăiere, schimonoseală, schimonosire, schimonositură, sclifoseală, strâmbătură, toană, (variantă) scălămbăială.  
 
Schimba
Schimba, verb
Sinonime: a înlocui, a face schimb, a substitui, a inversa; a modifica, a preface, a primeni, a converti, a evolua, a fluctua, a oscila, a varia, a (se) metamorfoza, a transforma; a comuta, a permuta; a deforma, a reforma, a remania, a remodela, a reînnoi; a (se) deghiza, a reboteza; a revoluționa.  
 
Schimonosi
Schimonosi, verb
Sinonime: a deforma, a strâmba, a poci, a sluţi, a desfigura.  
 
Scâlcia
Scâlcia, verb
Sinonime: a strica, a deforma; (figurat) a schimonosi, a poci.  
 
Scofâlci
Scofâlci, verb
Sinonime: a se descărna, a slăbi, a se sfriji; (figurat) a se deforma, a se încovoia, a se turti, a se coşcovi, a se scoroji.  
 
Stâlci
Stâlci, verb
Sinonime: a deforma, a strivi, a zdrobi, a schilodi; a poci, a schimonosi, a greşi.  
 
Strâmba
Strâmba, verb
Sinonime: a îndoi, a încovoia, a curba; (figurat) a schimonosi, a se deforma, a face grimase, a se fandosi, a face mofturi.  
 
Strâmbătură
Strâmbătură, substantiv feminin
Sinonime: deformare, grimasă, imitare (în batjocură), maimuţăreală, rictus, scâlcietură, schimonoseală, schimonositură (a feței), strâmbet; (figurat) fandoseală, sclifoseală; obiect strâmb, obiect încovoiat.  
 
Stropşit (stropşită)
Stropşit (stropşită), adjectiv
Sinonime: zdrobit, sfărâmat, strivit, stricat, deformat; (figurat) zăpăcit, smintit, năbădăios, îndrăcit; pocit, desfigurat, schimonosit.  
 
Şarja
Şarja, verb
Sinonime: a caricaturiza, a exagera, a deforma, a denatura; a ataca, a izbi, a năvăli.  
 
Șifona
Șifona, verb
Sinonime: a (se) boți, a (se) cocoloși, a (se) deforma, (regional) a (se) golomozi, a (se) mototoli, a (se) mozoli, a (se) târnosi; a (se) bosumfla, a (se) indispune, a (se) îmbufna, a (se) necăji, a (se) ofensa, a (se) oțări, a (se) supăra, a se simți jignit.

Sifona, verb
Sinonime: a transvaza, a vida; a fura.  
 
Turti
Turti, verb
Sinonime: a teşi, a strivi, a stropşi, a tescui, a deforma; (figurat) a distruge, a prăpădi, a nimici; (figurat) a obosi, a osteni, a epuiza, a extenua, a slei.  
 
Chirlaucă
Chirlaucă, substantiv
Sinonime: (regional) (prună tânără atacată și deformată de o ciupercă specifică) hurlup; urlup.  
 
Corupere
Corupere, substantiv
Sinonime: decădere, deformare, depravare, pervertire, stricare, viciere, (învechit) degradaţie; seducere.  
 
Derveli
Derveli, verb
Sinonime: a jegoşi, a mânji, a murdări, a păta; a strica, a deforma.  
 
Denaturare
Denaturare, substantiv
Sinonime: stâlcire, alterare, deformare, escamotare, fals, falsificare, minciună, mistificare, mistificaţie, răstălmăcire, (figurat) siluire.  
 
Denaturat
Denaturat, adjectiv
Sinonime: stâlcit, alterat, deformat, eronat, fals, mistificat, răstălmăcit.  
 
Estropiat
Estropiat, adjectiv
Sinonime: amputat, deformat, impotent, infirm, mutilat, schilod, schilodit, șchiop, șchiopat.  
 
Desfigurare
Desfigurare, substantiv
Sinonime: deformare, deformaţie, pocire, schimonoseală, schimonosire, sluţire, strâmbare, urâţire.  
 
Desfigurat
Desfigurat, adjectiv
Sinonime: deformat, diform, hidos, pocit, schimonosit, slut, sluţit, strâmb, strâmbat, urât, urâţit, (regional) stropşit, zgâmboit, (Moldova) şonţit.  
 
Diformitate
Diformitate, substantiv
Sinonime: anomalie, defect, deformație, handicap, infirmitate, malformație, monstruozitate, sluțenie, tară, urâţenie, viciu de conformație.  
 
Escamotare
Escamotare, substantiv
Sinonime: denaturare, deformare.  
 
Scrombăi
Scrombăi, verb
Sinonime: a (se) deforma, a (se) scâlcia, a se scoroji, a (se) strâmba, a (se) strica, a (se) uza.  
 
Scrombăit
Scrombăit, adjectiv
Sinonime: deformat, scâlciat, strâmb, strâmbat, stricat.  
 
Parodia
Parodia, verb
Sinonime: a caricaturiza, a contraface, a deforma, a deghiza, a face mișto, a imita, a mima, a pastișa, a plagia, a reproduce, a ridiculiza, a-și bate joc, (rar) a parodiza.  
 
Maleabilitate
Maleabilitate, substantiv
Sinonime: adaptabilitate, deformabilitate, docilitate, elasticitate, flexibilitate, plasticitate, servilitate, suplețe, ușurință de adaptare.  
 
Anamorfoză
Anamorfoză, substantiv
Sinonime: deformație, metamorfoză, transformație.  
 
Scălâmb
Scălâmb, adjectiv
Sinonime: deformat, diform, hâd, hidos, monstruos, pocit, respingător, scâlciat, schimonosit, slut, strâmb, strâmbat, sucit, șonțit, urât.  
 
Scălâmbăia
Scălâmbăia, verb
Sinonime: a se afecta, a se deforma, a se desfigura, a se fandosi, a se maimuţări, a se poci, a se prosti, a se scâlcia, a se schimonosi, a se sclifosi, a se scrombi, a se sluţi, a se strâmba, a se șonți, a se urâţi; (variante) a se scălămbăia, a se scălâmba.  
 
Scălâmbăiat
Scălâmbăiat, adjectiv
Sinonime: deformat, diform, hâd, hidos, monstruos, pocit, respingător, schimonosit, slut, strâmb, sucit, urât; (variante) scălămbăiat, scălâmbat.  
 
Mutilare
Mutilare, substantiv
Sinonime: amputație, deformație, desfigurare, mutilație, pocire, schilodeală, schilodire, sluțire, (livresc) estropiere, (regional) schilăvire.  
 
Scuchița
Scuchița, verb
Sinonime: (despre lemn) a se deforma prin uscare.  
 
Hâzi
Hâzi, verb
Sinonime: a (se) deforma, a (se) desfigura, a deveni hâd, a (se) poci, a (se) schimonosi, a (se) sluţi, a (se) strâmba, a (se) urâţi.  
 
Zgâmboit
Zgâmboit, adjectiv
Sinonime: deformat, desfigurat, pocit, schimonosit, slut, sluțit, strâmb, strâmbat, urât, urâțit.  
 
Diformare
Diformare, substantiv
Sinonime: deformare, deformație, malformație.  
 
Malformație
Malformație, substantiv
Sinonime: anomalie fizică, beteșug, defect, deformație, diformitate, handicap, infirmitate, monstruozitate, tară, viciu, (variantă) malformațiune.  
 
Distorsionare
Distorsionare, substantiv
Sinonime: deformare, deformațiune.  
 
Distorsiona
Distorsiona, verb
Sinonime: a deforma, a produce distorsiune.  
 
Distorsiune
Distorsiune, substantiv
Sinonime: anormalitate, deformațiune, disparitate, torsiune, (variantă) distorsie.  
 
Potci
Potci, verb
Sinonime: (învechit) a deforma, a desfigura, a îndoi, a poci, a sluți, a suci.  
 
Învoalbe
Învoalbe, verb
Sinonime: (învechit) a căsca, a crește, a găti firele pentru năvădit, a holba, a i se apleca, a încărna, a înfășura, a învăli, a o face val, a se deforma, a se dezvolta, a se înspița, a se întoarce roată, a se învârteji, a se învârti (pe loc), a se învolbura, a se opri repede, a suci caierul, a-i veni râgâie, a-i veni verse.  
 
Modificabil
Modificabil, adjectiv
Sinonime: amenajabil, amovibil, convertibil, corigibil, deformabil, metamorfozabil, modulabil, mutabil, reversibil, revocabil, schimbabil, transformabil, transmutabil, transpozabil.  
 
Stâlcire
Stâlcire, substantiv
Sinonime: deformare, denaturare, pocire, pocit, scâlciere, schimonoseală, schimonosire, schimonosit, snopire, stâlcit, strivire, stropșire, stropșit.  
 
Masacrat
Masacrat, adjectiv
Sinonime: căsăpit, decimat, deformat, denaturat, distrus, exterminat, măcelărit, nimicit, stârpit, stricat, ucis.  
 
Jimbătură
Jimbătură, substantiv (regional)
Sinonime: curbare, deformare, încrețitură, schimonosire, strâmbătură.  
 
Șarjare
Șarjare, substantiv
Sinonime: atacare, deformare caricaturală, exagerare.  
 
Schimonoseală
Schimonoseală, substantiv
Sinonime: deformare, deformație, denaturare, desfigurare, grimasă, maimuțăreală, maimuțărie, pocire, pocit, scâlciere, schimă, schimonosire, schimonosit, schimonositură, sluțire, stâlcire, stâlcit, strâmbare, strâmbătură, strâmbet, stropșire, stropșit, urâțire, (livresc) rictus, (popular și familiar) scălâmbăială, (popular) scălâmbăiere, (popular) scălâmbăitură, (regional) schimoseală.  
 
Schingiuit
Schingiuit, adjectiv
Sinonime: bătut, brutalizat, chinuit, deformat, denaturat, maltratat, muncit, pocit, scâlciat, schimonosit, stâlcit, stricat, stropșit, torturat.

Schingiuit, substantiv
Sinonime: calvar, canon, caznă, chin, durere, patimă, schingiuire, suferință, supliciu, tortură, (învechit și popular) trudă, (popular) muncă; (învechit) muncitorie, pasiune, pedeapsă, pedepsitură, rană, schingi, strădanie, strânsoare, trudnicie.  
 
Schingiuitor
Schingiuitor, adjectiv
Sinonime: chinuitor, deformator, torturător.  
 
Expanda
Expanda, verb
Sinonime: a (se) dilata, a (se) întinde, a (se) mări, a deforma prin întindere, (figurat) a exprima, (figurat) a întinde către, (figurat) a revărsa, (învechit) a expande.  
 
Expandat
Expandat, adjectiv
Sinonime: deformat prin întindere, dilatat, întins, mărit, spongios, (figurat) întins către, (popular; figurat) revărsat.  
 
Mistificare
Mistificare, substantiv
Sinonime: alterare, deformare, denaturare, escamotare, falsificare, înșelare, înșelăciune, înșelătorie, mistificație, răstălmăcire, (figurat) siluire.  
 
Siluire
Siluire, substantiv
Sinonime: alterare, batjocorire, constrângere, deformare, denaturare, escamotare, falsificare, forțare, mistificare, mistificație, necinstire, obligare, răstălmăcire, silire, silnicie, viol, violare, (figurat) pângărire, (învechit) silă.  
 
Torsionare
Torsionare, substantiv
Sinonime: contorsiune, curbare, deformare, distorsionare, răsucire, torsiune.  
 
Distorsie
Distorsie, substantiv
Sinonime: aberație, anormalitate, deformare, deviație, disparitate, distorsiune, torsiune.  
 
Stricat (stricată)
Stricat (stricată), adjectiv
Sinonime: acrit, acru, alterat, avariat, becisnic, bolnav, cariat, certat, contrafăcut, corupt, dărăpănat, decăzut, defect, defectat, defectuos, deformat, degradat, denaturat, depravat, deranjat, dereglat, descompus, desfăcut, desfrânat, destrăbălat, deteriorat, dezmățat, falsificat, fermentat, forțat, găunos, găurit, greșit, hârbuit, hodorogit, imoral, incorect, împuțit, înăcrit, învechit, măcinat, mâniat, mutilat, necorect, nerușinat, paradit, părăginit, pervertit, pocit, poluat, ponosit, prăpădit, prost, rablagit, rău, rânced, ros, ruinat, rupt, scâlciat, schilod, schilodit, schimonosit, spart, spălăcit, stătut, stâlcit, stropșit, supărat, șters, tocit, uzat, vătămat, viciat, vicios, (figurat) schingiuit, (învechit și popular) searbăd, (învechit și regional) rușinat, (învechit și regional) scorboroșit, (învechit și regional) scorburos, (învechit) aselghicesc, (învechit) demoralizat, (învechit) preacurvar, (învechit) preacurvitor, (învechit) spurcat, (livresc) libertin, (Moldova) hrentuit, (popular și familiar) parșiv, (popular) curvar, (popular) deșucheat, (prin Maramureș) scopt, (rar) deșănțat, (rar) detracat, (rar) răblărit, (rar) smintit, (regional și familiar) părăduit, (regional) mocnit, (regional) răntuit, (regional) sărbezit, (regional) șucheat, (regional) teșmenit.  
 
Stricare
Stricare, substantiv
Sinonime: acrire, alterare, avariere, călcare, corupere, daună, dărăpănare, decădere, deformare, degradare, depravare, deranjare, descompunere, desfacere, deteriorare, distrugere, fermentare, forțare, împuțire, înăcrire, încălcare, înrăutățire, învechire, măcinare, nesocotire, nimicire, pagubă, părăginire, pervertire, pierdere, poluare, ponosire, prăpădire, prejudiciu, râncezire, roadere, ruinare, rupere, schimbare în rău, spargere, stricăciune, tocire, uzare, viciere, violare, (învechit) degradație, (popular) vătămare, (rar) ponoseală.  
 
Jimbat
Jimbat, adjectiv (regional)
Sinonime: cu gura strâmbă, curbat, deformat, strâmb, știrb, tulburat, (figurat) încrețit.  
 
Alterant
Alterant, adjectiv
Sinonime: alterativ, deformant, denaturant.  
 
Ductil
Ductil, adjectiv
Sinonime: deformabil, ductibil, maleabil.  
 
Încovoia
Încovoia, verb
Sinonime: a (se) apleca, a (se) arcui, a (se) cambra, a (se) cocoșa, a (se) culca, a (se) curba, a (se) deforma, a (se) încârliga, a (se) înclina, a (se) încolăci, a (se) încovriga, a (se) îndoi, a (se) lăsa, a (se) pleca, a (se) strâmba, a atârna, a cădea, a coborî, a se cocârja, a se coroia, a se gârbovi, a se gheboșa, (figurat) a se umili, (învechit și regional) a (se) încujba, (învechit și regional) a (se) povedi, (învechit și regional) a (se) scovârda, (învechit) a (se) închina, (învechit) a (se) încovăi, (învechit) a (se) încovăia, (învechit) a (se) încoveia, (învechit) a (se) încovia, (rar) a (se) recurba, (regional) a (se) încârjoia, (regional) a (se) poligni.  
 
Strâmbare
Strâmbare, substantiv
Sinonime: aducere, aplecare, aplecat, cocârjare, cocârjat, cocoșare, cocoșat, contorsionare, curbare, deformare, deformație, desfigurare, gârbovire, înclinare, înclinat, încovoiat, încovoiere, îndoire, îndoit, întoarcere, întors, lăsare, plecare, pocire, răsucire, scălâmbăială, scălâmbăiere, scălâmbăitură, scâlciere, schimonoseală, schimonosire, sluțire, sluțit, strâmbat, strâmbătură, sucire, sucit, urâțire, urâțit, (învechit) cotitură, (popular și familiar) scofâlcire, (popular) hâzire.  
 
Bașoldin
Bașoldin, adjectiv
Sinonime: (bărbat) deformat, strâmb, sucit.  
 
Scofâlcire
Scofâlcire, substantiv
Sinonime: burdușire, cojire, coșcovire, deformare, descărnare, scofâlceală, scorojire, strâmbare, (învechit) scovâlțire.  
 
Grozăvire
Grozăvire, substantiv
Sinonime: (familiar și depreciativ) fanfaronadă, fudulire, infatuare, împăunare, înfoiare, înfoiere, înfumurare, îngâmfare, lăudare, lăudăroșenie, lăudăroșie, marțafoire, mândrire, semețire, trufire, (figurat) cocoșire, (învechit și familiar) furlandisire, (învechit) fălire, (învechit) născocorâre, (popular și familiar) voinicire, (popular) păunire, (regional) bârzoiere, (regional) făloșire, (regional) sfătoșire; (familiar și depreciativ) groază; (învechit) deformare, desfigurare, pocire, schimonosire, sluțire, strâmbare, urâțire.  
 
Cebăluitură
Cebăluitură, substantiv (regional)
Sinonime: amețire, bătaie de joc, cebăluire, cebăluit, ciopârțire, deformare, pocire, rupere, stricare, zăpăcire.  
 
Cebăluit
Cebăluit, adjectiv (regional)
Sinonime: amețit, batjocorit, ciopârțit, deformat, pocit, rupt, stricat, zăpăcit.  
 
Cebăluire
Cebăluire, substantiv
Sinonime: amețire, bătaie de joc, cebăluit, cebăluitură, ciopârțire, deformare, pocire, rupere, stricare, zăpăcire.  
 
Cebăluitor
Cebăluitor, adjectiv (regional)
Sinonime: amețitor, batjocoritor, deformator, pocitor, rupător, stricător, zăpăcitor.  
 
Răstălmăcire
Răstălmăcire, substantiv
Sinonime: alterare, deformare, denaturare, escamotare, explicare, falsificare, interpretare, mistificare, mistificație, reinterpretare, (figurat) siluire, (figurat; rar) interversiune, (învechit) izvrătire.  
 
Schilăvitură
Schilăvitură, substantiv
Sinonime: deformație.  
 
Mistificație
Mistificație, substantiv
Sinonime: alterare, bluf, deformare, denaturare, escamotare, falsificare, fumisterie, impostură, mistificare, răstălmăcire, (figurat) siluire, (variantă) mistificațiune.  
 
Scâlcietură
Scâlcietură, substantiv
Sinonime: deformare, strâmbare, strâmbătură, (regional) scâlceietură, (regional) scâlciitură.  
 
Distorsionat
Distorsionat, adjectiv
Sinonime: deformat.  
 
 


Copyright © din 2011 Dictoo.eu | Toate drepturile rezervate
Folosirea acestui site implică acceptul d-voastră pentru utilizarea
cookie-urilor furnizate de terțe părți (AdSense, Statcounter, Facebook, etc).
Despre cookie

Reduceri online!
RSS


Meniu
Dictoo.eu
Dictoo.eu
Reduceri
Dicționar