Trage
Trage, verb
Sinonime: a smulge, a scoate, a extrage; a duce, a târî, a mişca; a poposi, a se opri, a se instala, a se caza; a tinde, a aspira, a se îndrepta; a îndura, a pătimi, a suporta; a sorbi, a înghiţi, a bea; a trasa, a marca, a desena, a contura; a ţinti, a descărca arma; a sufla, a bate vântul.  
 
Tragedian
Tragedian, substantiv
Sinonime: actor, comedian, vamp; (autor de tragedii) tragic.  
 
Tragedie
Tragedie, substantiv feminin
Sinonime: (figurat) nenorocire, calamitate, dezastru, catastrofă, zbucium, suferinţă.  
 
Tragedien
Tragedien, substantiv (învechit)
Sinonime: tragedian.  
 
Tragere
Tragere, substantiv
Sinonime: aplecare, aplicaţie, aptitudine, aruncare, atracţie, chemare, dar, descălţare, descărcare, dezbrăcare, extragere, fricţionare, har, înclinare, înclinaţie, încuiere, întindere, înzestrare, masare, pornire, predilecţie, predispoziţie, preferinţă, publicare, scoatere, smulgere, suflare, sunare, talent, trasare, trefilare, vocaţie.  
 

Abnegaţie
Abnegaţie, substantiv feminin
Sinonime: devotament, tragere de inimă, dăruire, altruism, sacrificiu, renunțare.  
 
Actor
Actor, substantiv masculin
Sinonime: arlechin, artist, bufon, cabotin, clovn, comic, compars, figurant, iluzionist, interpret, jongler, june-prim, măscărici, mim, paiață, pantomim, păpușar, personaj, prestidigitator, protagonist, saltimbanc, scamator, star, tragedian, vedetă, (depreciativ) actoraș, (figurat) stea, (franțuzism învechit) baladin, (ieșit din uz) gagist, (învechit și regional) statist, (învechit) aftor, (învechit) comedian, (învechit) comediant, (învechit) pehlivan, (la romani) histrion, (la romani) prolog, (rar) teatralist, (rar) tragic, (regional) boscar; (compuse) actor-cântăreț, actor-dansator-cântăreț, actor-director-animator.  
 
Aplecare
Aplecare, substantiv feminin
Sinonime: înclinare, plecare, încovoiere, îndoire, curbare, flexiune; (figurat) predispoziție, înclinaţie, aplicare, aptitudine, tragere (pentru ceva).  
 
Asculta
Asculta, verb
Sinonime: a auzi, a fi atent, a audia, a da ascultare, a trage cu urechea; a se supune, a se conforma, a lua în consideraţie.  
 
Beneficia
Beneficia, verb
Sinonime: a trage folos, a câştiga, a profita, a se alege cu ceva.  
 
Bluf
Bluf, substantiv neutru
Sinonime: născocire, minciună, lăudăroşenie; cacealma, înşelătorie, păcăleală, tragere pe sfoară.  
 
Bombardament
Bombardament, substantiv neutru
Sinonime: canonadă, atac; tragere, salvă, tir.  
 
Bunăvoinţă
Bunăvoinţă, substantiv feminin
Sinonime: îngăduinţă, amabilitate, tragere de inimă; râvnă, zel, sârg; afecţiune, cordialitate, prietenie.  
 
Cacealma
Cacealma, substantiv feminin
Sinonime: înşelătorie, păcăleală, tragere pe sfoară, inducere în eroare, sminteală, înşelăciune.  
 
Cerceta
Cerceta, verb
Sinonime: a examina, a controla, a observa, a analiza, a studia; a investiga, a căuta; a se informa, a iscodi, a spiona, a trage de limbă; a întreba, a chestiona, a ancheta; (popular) a vizita, a vedea.  
 
Chiul
Chiul, substantiv neutru
Sinonime: fugă (de muncă sau de școală), absenţă, sustragere, lenevire, tragere pe sfoară, înşelătorie.  
 
Chiuli
Chiuli, verb
Sinonime: a trage chiulul, a se sustrage, a absenta, a trage pe sfoară, a înşela.  
 
Ciufuli
Ciufuli, verb
Sinonime: a zbârli părul; (familiar) a bate, a trage o bătaie.  
 
Cârpi
Cârpi, verb
Sinonime: a coase, a repara, a reface; a petici, a prinde, a ţese, (Transilvania) a ştopoli, (Moldova) a ţârâi, a drege; (figurat) a lovi, a bate, a da palme; a ameţi, a chercheli, a da, a îmbăta, a pălmui, a trage, a turmenta.  
 
Câştiga
Câştiga, verb
Sinonime: a agonisi, a dobândi, a obţine, a se alege cu ceva, a trage folos, a beneficia, a folosi, a profita, a căpăta, a repurta, a izbândi, a cuceri; a aranja, a căuta, a curăţa, a deretica, a dichisi, a ferchezui, a găti, a împodobi, a îngriji, a scutura, a spilcui, a strânge, a vedea.

Câştigă, substantiv
Sinonime: atenţie, grijă, interes, preocupare, sinchiseală, sinchisire, sinchisit.  
 
Conchide
Conchide, verb
Sinonime: a trage concluzii, a încheia, a termina.  
 
Conştiincios (conştiincioasă)
Conştiincios (conştiincioasă), adjectiv
Sinonime: serios, sârguincios, perseverent, cu tragere de inimă, exigent, meticulos, minuţios, scrupulos.  
 
Da
Da, verb
Sinonime: a oferi, a dărui, a acorda, a preda, a înmâna, a întinde, a furniza, a procura, a împrumuta, a dona, a ceda, a transmite, a atribui, a conferi, a plăti, a restitui, a jertfi, a vinde, a deplasa, a ajunge, a abate, a nimeri, a aluneca, a întoarce, a arunca, a împrăştia, a izbi, a trage, a face, a produce, a rodi, a apărea, a scoate, a provoca, a hărăzi, a îngădui, a permite, a desfăşura, a susţine, a trasa, a fâţâi, a cerne, a vopsi, a unge, a cădea, a ura; a azvârli, a întâmpla, a juca, a năpusti, a năvăli, a pomeni, a precipita, a prezenta, a repezi, a reprezenta, a sări, a tăbărî, a tălmăci, a traduce, a transpune, a veni, a zvârli.

Da, adverb
Sinonime: desigur, fireşte, (învechit şi regional) dar, (turcism, în Moldova) helbet.  
 
Deduce
Deduce, verb
Sinonime: a conchide, a trage concluzii, a deriva, a desprinde, (livresc) a prezuma, (învechit) a cunoaşte; a scădea.  
 
Deriva
Deriva, verb
Sinonime: a proveni, a decurge, a se trage, a rezulta, a veni, a devia, a se îndepărta.  
 
Descărca
Descărca, verb
Sinonime: a scăpa de, a se uşura; a se dezlănţui, a se revărsa, a deşerta, a goli, (rar) a vida, (popular) a zvânta, (învechit şi regional) a scurge, (prin vestul Munteniei) a sicni; a trage, (învechit şi popular) a slobozi.  
 
Descinde
Descinde, verb
Sinonime: a coborî, a veni, a se trage (din cineva); a se opri, a trage (la o casă); a se deplasa, a pleca.  
 
Dramă
Dramă, substantiv feminin
Sinonime: artă dramatică, catastrofă, încercare grea, nefericire, nenorocire, operă, piesă de teatru, tragedie, tragicomedie.  
 
Emana
Emana, verb
Sinonime: a degaja, a exala, a împrăştia, a emite, a elimina (gaz, vapori); a proveni, a veni de la (ceva), a se trage, a izvorî, a răspândi, a scoate, (învechit) a răsfuga, a slobozi.  
 
Exploata
Exploata, verb
Sinonime: a pune în valoare, a cultiva, a valorifica; a asupri, a oprima, a împila, a prigoni, a nedreptăţi; a profita, a trage foloase, a se alege cu (ceva); a jefui, a jecmăni, a fura, a răpi, a spolia, a prăda.  
 
Extrage
Extrage, verb
Sinonime: a scoate, a lua, a da afară, a desprinde, (popular) a trage.  
 
Folosi
Folosi, verb
Sinonime: a (se) întrebuinţa, a (se) servi, a (se) sluji, a (se) utiliza, a ajuta, a aplica, a avea folos, a beneficia, a câştiga, a circula, a consuma, a face uz, a fi de folos, a fi util, a pierde, a practica, a prii, a profita, a recurge, a trage folos, a uza, (învechit și popular) a prinde, (regional) a vestegălui.  
 
Fricţiona
Fricţiona, verb
Sinonime: a frecționa, a face o frecţie, a face o fricțiune, a freca, a masa, a trage.  
 
Gara
Gara, verb
Sinonime: a adăposti, a parca, a staționa, a trage pe o linie de garaj.

Gară, substantiv feminin
Sinonime: aerogară, aeroport, haltă, staţie, terminal, terminus; (gară maritimă) ambarcader, debarcader; (regional) cenușă de la paie, pulbere; (regional) calomnie, clevetire, mulțime zgomotoasă, protest zgomotos, tăgăduire.  
 
Inhala
Inhala, verb
Sinonime: a aspira, a inspira, a înghiţi, a trage.  
 
Interpreta
Interpreta, verb
Sinonime: a explica, a tălmăci, a comenta; a juca, a reda, a prezenta.

Interpretă, substantiv
Sinonime: actriță, artistă, cântăreață, cântătoare, comediană, comentatoare, muziciană, protagonistă, teatralistă, traducătoare, tragediană, (învechit) dizeuză, (învechit) șanteză.  
 
Intriga
Intriga, verb
Sinonime: a unelti, a complota, a trage sforile.

Intrigă, substantiv feminin
Sinonime: uneltire, cabală, vrajbă, zâzanie.  
 
Încălţa
Încălţa, verb
Sinonime: a-şi trage ghetele, a-şi trage bocancii, a-şi pune încălţămintea; (familiar) a înşela, a păcăli, a duce, a îmbrobodi.  
 
Înfrupta
Înfrupta, verb
Sinonime: a mânca, a se îndulci; a trage beneficii, a profita, a beneficia, a câştiga.  
 
Înşela
Înşela, verb
Sinonime: a induce în eroare, a amăgi, a minţi, a dezamăgi, a falsifica, a trage pe sfoară, a păcăli.  
 
Înşelătorie
Înşelătorie, substantiv feminin
Sinonime: tragere pe sfoară, inducere în eroare, amăgire, minciună, păcăleală, falsificare.  
 
Judeca
Judeca, verb
Sinonime: a chibzui, a reflecta, a gândi, a socoti, a aprecia; a trage la răspundere, a mustra, a dojeni, a muştrului, a critica, a condamna.  
 
Lepăda
Lepăda, verb
Sinonime: a abandona, a abjura, a afurisi, a alunga, a anatemiza, a arunca, a avorta, a azvârli, a blestema, a deborda, a descărca, a excomunica, a expulza, a goni, a izgoni, a înlătura, a lua, a năpârli, a nega, a nu mai fi de acord, a părăsi, a refuza, a renega, a renunţa, a respinge, a scoate, a se apăra, a se depărta, a se dezbăra, a se dezbrăca, a se dezice, a se dezvinovăți, a se feri, a se îndepărta, a se lăsa, a se păzi, a se schimba, a trage, a vărsa, a voma, a vomita, a zvârli, a-şi muta gândul, (învechit) a scutura, (regional) a lăpăda, (regional) a țipa.  
 
Loterie
Loterie, substantiv feminin
Sinonime: bingo, loto, loton, tombolă, tragere la sorți; (figurat) conjunctură, destin, hazard, întâmplare, noroc, probabilitate, soartă.  
 
Păcăli
Păcăli, verb
Sinonime: a înşela, a amăgi, a prosti, a juca renghiul, a face festa, a trage pe sfoară, a induce în eroare.  
 
Păzi
Păzi, verb
Sinonime: a proteja, a apăra, a ocroti; a veghea, a supraveghea, a străjui, a feri; a evita, a ocoli, a se da în lături, a se da deoparte, a se trage înapoi, a se eschiva; a pândi, a urmări; a respecta, a păstra, a considera, a se conforma.  
 
Petrece
Petrece, verb
Sinonime: a (se) trece, a avea loc, a (se) băga, a cerne, a chefui, a colinda, a conduce, a cutreiera, a da, a dăinui, a deceda, a se deplasa, a desface, a dispărea, a se duce, a dura, a exista, a face treacă, a fi, a găuri, a introduce, a împlânta, a se încheia, a îndura, a înfige, a se îngălbeni, a însoţi, a întovărăşi, a leșina, a se menține, a muri, a muta, a se ofili, a parcurge, a se păli, a se păstra, a pătimi, a pătrunde, a păți, a perfora, a perinda, a perpetua, a persista, a pieri, a plasa, a se prăpădi, a răbda, a rămâne, a răposa, a răsfoi, a scobi, a scurge, a se afla, a se amuza, a se bucura, a se cheltui, a se consuma, a se desfăşura, a se desfăta, a se disputa, a se distra, a se întâmpla, a se produce, a se sfârși, a se termina, a se veseli, a sfredeli, a sta, a străbate, a strămuta, a străpunge, a se succeda, a suferi, a suporta, a trage, a trăi, a ține, a urma, a se usca, a vântura, a vârî, a se veșteji, a vieţui, a vinde, a vizita, a-și duce viața, a-și umple timpul.  
 
Pili
Pili, verb
Sinonime: a răzui, a rășpălui; (figurat) a şlefui, a prelucra, a cizela; (popular) a se îmbăta, a se chercheli, a se afuma, a trage la măsea.  
 
Priza
Priza, verb
Sinonime: (despre tutun) a trage, a aspira, a inspira; a aprecia, a preţui, a estima, a evalua.

Priză, substantiv feminin
Sinonime: (figurat) influenţă, popularitate, faimă, renume, reputaţie.  
 
Produce
Produce, verb
Sinonime: a (se) isca, a (se) realiza, a (se) stârni, a aduce, a apărea, a cauza, a compune, a confecționa, a crea, a cultiva, a da naştere, a da, a declanșa, a degaja, a deștepta, a determina, a dezlănțui, a dezvolta, a elabora, a emana, a emite, a executa, a fabrica, a face, a genera, a interveni, a începe, a lăsa, a naște, a prepara, a pricinui, a prilejui, a provoca, a radia, a ridica, a rodi, a scoate, a se ivi, a se înfăptui, a se întâmpla, a se petrece, a se porni, a solicita, a surveni, a suscita, a trezi, a turna, a veni, (figurat) a se naște, (învechit și popular) a odrăsli, (învechit și regional) a (se) prileji, (învechit și regional) a scorni, (învechit și regional) a se scociorî, (învechit) a pricini, (învechit) a se purta, (învechit) a trage, (popular) a cășuna.  
 
Prosti
Prosti, verb
Sinonime: a se tâmpi, a se buimăci, a se idioţi; a păcăli, a înşela, a duce de nas, a trage pe sfoară.  
 
Proveni
Proveni, verb
Sinonime: a se trage, a veni din, a lua naştere, a rezulta, a-şi avea obârşia.  
 
Rezulta
Rezulta, verb
Sinonime: a reieşi, a decurge, a ieşi, a urma, a izvorî, a apărea, a proveni, a se trage, a-şi avea originea, a lua naştere; a degaja, a răspândi, a împrăştia, a exala, a emite, a emana.  
 
Săpuni
Săpuni, verb
Sinonime: a da cu săpun, a (se) freca cu săpun; (figurat) a admonesta, a certa, a critica, a dăscăli, a dojeni, a moraliza, a mustra, a ocărî, a trage o săpuneală.  
 
Scutura
Scutura, verb
Sinonime: a (se) curăţa, a deretica; (figurat) a arunca, a lepăda, a îndepărta; a scăpa, a se debarasa, a se descotorosi; a se desprinde, a cădea; a zgâlţâi, a agita, a zdruncina; a se cutremura, a se înfiora, a se înfrigura; (familiar) a critica, a certa, a muștrului, a trage un perdaf.  
 
Smuci
Smuci, verb
Sinonime: a se zbate, a se trage, a se smulge.  
 
Smulge
Smulge, verb
Sinonime: a trage, a scoate, a desprinde; (figurat) a obţine, a lua; a despărţi, a dezlipi.  
 
Sorti
Sorti, verb
Sinonime: a ursi, a meni, a predestina.

Sorți, substantiv masculin la plural
Sinonime: şansă.

Sorți, verb
Sinonime: (învechit) a trage la sorți.  
 
Specula
Specula, verb
Sinonime: a înşela, a profita, a trage pe sfoară; a medita, a filozofa, a concepe.

Speculă, substantiv feminin
Sinonime: afacere, învârteală, şarlatanie.  
 
Spiona
Spiona, verb
Sinonime: a iscodi, a observa, a cerceta, a trage cu ochiul, a pândi, a urmări, a fila, a scruta.  
 
Supune
Supune, verb
Sinonime: a accepta, a amaneta, a asculta, a ascunde, a aservi, a bate, a birui, a ceda, a constrânge, a controla, a copleși, a covârși, a cuceri, a cuprinde, a destina, a disciplina, a domestici, a domina, a dosi, a expune, a forța, a hărăzi, a impune, a ipoteca, a îmblânzi, a împovăra, a îndoi, a înfrânge, a înrobi, a întrece, a învinge, a meni, a mistui, a năpădi, a obliga, a ocupa, a predispune, a prostitua, a răsfrânge, a răzbi, a ridica, a robi, a se conforma, a se închina, a se pleca, a se preda, a se smeri, a se umili, a sili, a subjuga, a subordona, a sufleca, a sumete, a suporta, a trage, a urma, (figurat) a înfeuda, (figurat) a îngenunchea, (învechit) a pobedi, (învechit) a prididi, (învechit) a reduce, (învechit) a se cuceri, (învechit) a se paradosi, (învechit) a se supleca, (popular) a pleca.  
 
Şantaj
Şantaj, substantiv neutru
Sinonime: bluff, constrângere, escrocherie, estorcare, extorcare, extorsiune, intimidare, înşelăciune, presiune, racket, supralicitare, șantajare, tragere pe sfoară, (figurat) stoarcere.  
 
Târî
Târî, verb
Sinonime: a trage, a târşâi, a duce; (figurat) a îndemna, a împinge, a antrena; a înainta, a merge.  
 
Trişa
Trişa, verb
Sinonime: a înşela, a păcăli, a trage pe sfoară.  
 
Ţărmuri
Ţărmuri, verb
Sinonime: a mărgini, a limita, a pune hotar, a îngrădi, a stăvili; a se învecina, a se mărgini; a trage la mal, a aborda.  
 
Tragicomedie (tragicomedii)
Tragicomedie (tragicomedii), substantiv feminin
Sinonime: comedie, dramă, tragedie.  
 
Ponos (ponoase)
Ponos (ponoase), substantiv neutru
Sinonime: abatere, belea, bucluc, consecință neplăcută, culpabilitate, culpă, cusur, dandana, defect, deficienţă, dezonoare, eroare, greşeală, imperfecţiune, insuficienţă, încurcătură, lacună, lipsă, meteahnă, năpastă, neajuns, necaz, necinste, nemulţumire, nenorocire, neplăcere, nevoie, nume, pacoste, păcat, plângere, pocinog, poreclă, rău, reclamație, rușine, scădere, slăbiciune, supărare, supranume, viciu, vină, vinovăție; (a trage ponoasele) a suferi consecințele nefaste ale unei acțiuni.  
 
Actriţă
Actriță, substantiv
Sinonime: artistă, cabotină, colombină, comediană, comediantă, divă, figurantă, interpretă, protagonistă, star, stea, tragediană, vedetă, (învechit) actoriță, (rar) teatralistă.  
 
Aruncare
Aruncare, substantiv
Sinonime: azvârlire, lepădare, zvârlire; proiectare; lansare, tragere; doborâre; cheltuire.  
 
Ascuţi
Ascuţi, verb
Sinonime: (Moldova şi Transilvania) a toci; a trage; a piţigăia.  
 
Azvârlire
Azvârlire, substantiv
Sinonime: aruncare, proiectare, lansare, tragere; doborâre; cheltuire.  
 
Cerca
Cerca, verb
Sinonime: a analiza, a căuta, a cerceta, a examina, a gusta, a informa, a (se) interesa, a iscodi, a încerca, a îndura, a măsura, a observa, a pătimi, a păţi, a pedepsi, a pândi, a privi, a proba, a răbda, a ruga, a sancţiona, a scruta, a sili, a sonda, a spiona, a (se) strădui, a studia, a suferi, a suporta, a trage, a uita, a urmări, a verifica, a vizita.  
 
Acerina
Acerina, verb
Sinonime: (Banat) a atârna, a trage la pamânt.  
 
Pesti
Pesti, verb
Sinonime: a continua, a îndura, a întârzia, a pătimi, a păţi, a persista, a răbda, a stărui, a suferi, a suporta, a trage, a zăbovi.  
 
Clapă
Clapă, substantiv
Sinonime: astupătoare, capac, piston, supapă, tastă, tușă, valvă, valvulă, (învechit și regional) bașlâc, (la rindea) lamă; (expresie; a trage clapa) a înșela, a păcăli.  
 
Codalbă
Codalbă, substantiv
Sinonime: codobatură, prundar, prundaş.

Codălba, verb (regional)
Sinonime: a se uita pe furiș, a trage cu ochiul, (variantă) a codălha.  
 
Cosi
Cosi, verb
Sinonime: a tăia; (figurat) a distruge, a nimici, a omorî; a se roade.

Coşi, verb
Sinonime: a se bășica, a se umfla, a se urzica; (despre aluat) a crește; a (se) burduși, a bate, a snopi în bătaie; a păcăli, a înșela, a trage pe sfoară; a seduce; a fura; a se coji.  
 
Mitralia
Mitralia, verb
Sinonime: a trage cu mitraliera; a fotografia în rafale rapide.  
 
Descălţa
Descălţa, verb
Sinonime: a scoate, a trage, (regional) a desculţa.  
 
Descălțare
Descălțare, substantiv
Sinonime: descălțat, scoatere, tragere, (regional) desculțare.  
 
Descărcare
Descărcare, substantiv
Sinonime: descărcat, deşertare, deşertat, golire, golit; tragere, (învechit şi popular) slobozire.  
 
Desculţa
Desculţa, verb
Sinonime: a (se) descălța, a scoate, a trage.  
 
Dezbrăca
Dezbrăca, verb
Sinonime: a scoate, a trage, (popular) a lepăda, (învechit) a (se) dezveşti, (familiar) a (se) dezechipa, a (se) despuia, a (se) dezgoli, (popular) a (se) goli, (Transilvania, Moldova şi Bucovina) a (se) târşi.  
 
Dezbrăcare
Dezbrăcare, substantiv
Sinonime: scoatere, tragere, (familiar) dezechipare, despuiere, dezgolire, (popular) golire.  
 
Dezechipa
Dezechipa, verb
Sinonime: a dezbrăca, a scoate, a trage; a lipsi de echipament, a dezarma.  
 
Dezechipare
Dezechipare, substantiv
Sinonime: dezbrăcare, scoatere, tragere; dezarmare.  
 
Dezveşti
Dezveşti, verb
Sinonime: a (se) dezbrăca, a scoate, a trage.  
 
Băși
Băși, verb
Sinonime: (regional) a se beși; a face vânturi, a trage vânturi, a se pârțâi.  
 
Etira
Etira, verb
Sinonime: a efectua o etirare, a alungi, a întinde, a trage.  
 
Etirare
Etirare, substantiv
Sinonime: trefilare, tragere prin filieră.  
 
Extragere
Extragere, substantiv
Sinonime: extracţie, scoatere, (popular) tragere, exploatare.  
 
Tombolă
Tombolă, substantiv
Sinonime: loterie, loto, tragere la sorţi.  
 
Fricţionare
Fricţionare, substantiv
Sinonime: frecționare, frecare, tragere.  
 
Fuma
Fuma, verb
Sinonime: (popular) a bea, a suge, (Maramureș) a duhăni, (familiar) a pufăi, a pufni, a trage.  
 
Neca
Neca, verb
Sinonime: a inunda, a îneca, a înnăbuși, a năpădi, a omorî, a potopi, a trage la fund, a ucide (prin sugrumare).  
 
Număruş
Număruş, substantiv
Sinonime: număr; recrutare, tragere la sorți pentru recrutare.  
 
Hăti
Hăti, verb
Sinonime: a arunca, a azvârli, a bara, a baricada, a stăvili, a zăgăzui; (regional) a trage, a scoate.

Hăţi, verb
Sinonime: a smuci, a zgâlţâi.  
 
Procopsi
Procopsi, verb
Sinonime: a educa, a forma, a instrui, a îmbogăți, (variantă) a pricopsi, a profita, a se căpătui, a trage folos.  
 
Sălăşi
Sălăşi, verb
Sinonime: a adăposti, a domicilia, a fi, a găzdui, a locui, a mânea, a primi, a sta, a şedea, a trage, a trăi, a vieţui.  
 
Sălăşui
Sălăşui, verb
Sinonime: a adăposti, a aşeza, a domicilia, a fi, a fixa, a găzdui, a instala, a locui, a mânea, a opri, a primi, a sta, a stabili, a statornici, a şedea, a trage, a trăi, a vieţui.  
 
Sălui
Sălui, verb
Sinonime: a adăposti, a găzdui, a mânea, a primi, a trage.  
 
Târpi
Târpi, verb
Sinonime: a îndura, a pătimi, a păţi, a răbda, a suferi, a suporta, a trage.  
 
Publicarisire
Publicarisire, substantiv
Sinonime: editare, imprimare, imprimat, publicare, scoatere, tipărire, tipărit, tragere.  
 
Poligon
Poligon, substantiv
Sinonime: (învechit) multunghi; (specific) chiliagon, decagon, digon, dodecagon, enagon, endecagon, eneacontagon, eneadecagon, eneagon, enicosagon, hectogon, heptacontagon, heptadecagon, heptagon, hexacontagon, hexadecagon, hexagon, icosagon, megagon, miriagon, octocontagon, octodecagon, octogon, patrulater, pentacontagon, pentadecagon, pentagon, tetracontagon, tetradecagon, tetragon, triacontagon, tridecagon, triunghi; teren de tir, teren pentru trageri; loc de instrucție auto.  
 
Tracta
Tracta, verb
Sinonime: a remorca, a trage; a trata.  
 
 


Copyright © din 2011 Dictoo.eu | Toate drepturile rezervate
Folosirea acestui site implică acceptul d-voastră pentru utilizarea
cookie-urilor furnizate de terțe părți (AdSense, Statcounter, Facebook, etc).
Despre cookie

Reduceri online!
RSS


Meniu
Dictoo.eu
Dictoo.eu
Reduceri
Dicționar