Întinde
Întinde, verb
Sinonime: a lungi, a prelungi, a alungi, a desface, a desfășura; a se răspândi, a se extinde; a mări, a crește, a amplifica, a derula, a lărgi; a dilua; a propaga.  
 
Întindere
Întindere, substantiv
Sinonime: așezare, așternere, bogăție, creștere, culcare, culcat, cuprins, dăinuire, desfășurare, despăturire, digresiune, distanță, durare, durată, etalaj, etalare, expunere, extensiune, extindere, față, insistență, interval, împrăștiere, încordare, încumetare, înstrunare, întins, lărgire, loc, lungime, lungire, mărime, obrăznicire, perioadă, prelungire, punere, răspândire, răstimp, spațiu, sporire, strunire, suprafață, tensionare, tensiune, teritoriu, timp, tragere, trântire, ungere, uns, vastitate, (învechit) cuprindere, (învechit) dezvoltare, (învechit) încordătură, (învechit) întinsură, (învechit) întinzime, (învechit) olat, (învechit) surfață, (muzică) ambitus, (muzică) diapazon, (muzică) registru, (regional) rahăt.  
 

Amploare
Amploare, substantiv feminin
Sinonime: cuprindere, desfășurare largă, dezvoltare, extensiune, extindere, forță, grandoare, intensitate, întindere, lărgime, mărime, proporție, vastitate, volum, (figurat) amplitudine.  
 
Arie
Arie, substantiv feminin
Sinonime: domeniu, întindere, loc, suprafață, zonă, (învechit) are; cântec, melodie, (învechit) aer.

Arie, substantiv masculin
Sinonime: om rău, (figurat) eretic, (variantă) aria.  
 
Aşterne
Aşterne, verb
Sinonime: a întinde, a acoperi, a răspândi, a împrăştia, a pune.  
 
Cadru
Cadru, substantiv neutru
Sinonime: bordură, ramă, pervaz; suprafaţă, întindere, limită, spaţiu; mediu, ambianţă, atmosferă, climat, situaţie, circumstanţă; osatură, schelet, structură.  
 
Capacitate
Capacitate, substantiv feminin
Sinonime: forţă, tărie, posibilitate, putere; valoare, calitate; cuprindere, mărime, volum, întindere; aptitudine, pricepere, îndemânare, talent.  
 
Căţeli
Căţeli, verb
Sinonime: (zoologie) a face pui, a făta; (reflexiv) a se împerechea; (despre răni) a se lăţi, a se întinde.  
 
Cerc
Cerc, substantiv neutru
Sinonime: circumferinţă; (figurat) sferă, întindere, domeniu, cuprins; grup, grupare, asociaţie.  
 
Câmp
Câmp, substantiv
Sinonime: șes, câmpie, platou; ogor, cultură; (figurat) loc, spaţiu, întindere, arie, domeniu; (geografie) (câmp de gheaţă) aisfild, (câmp de pietre) mare de pietre; (câmpul muncii) producţie; (lingvistică) (câmp asociativ) câmp noţional, câmp semantic; ţară.

Camp, substantiv
Sinonime: (regional) cuarț (amestecat cu elemente metalice).  
 
Culca
Culca, verb
Sinonime: a se trânti, (învechit) a se tinde, a (se) aşeza, a (se) aşterne, a (se) întinde, a (se) lungi, a (se) pune, a doborî, a tăvăli, (popular) a pologi, a apleca, a apune, a asfinţi, a coborî, a dispărea, a pieri, a pleca.  
 
Cuprins
Cuprins, substantiv neutru
Sinonime: conţinut; întindere, suprafaţă, spaţiu, loc, ţinut, regiune; tablă de materii, sumar, întins, teritoriu, (învechit) cuprindere, olat, limită, (rar) perimetru, (învechit) ocol, (rar) plin, corp, materie, (învechit) registru, scară, sumă, (grecism învechit) pinax; cotropire, gard, invadare, invazie, împrejmuire, încălcare, îngrăditură, năpădire, ulucă.

Cuprins, adjectiv
Sinonime: avut, bogat, înstărit, ocupat, prins, situat.  
 
Da
Da, verb
Sinonime: a oferi, a dărui, a acorda, a preda, a înmâna, a întinde, a furniza, a procura, a împrumuta, a dona, a ceda, a transmite, a atribui, a conferi, a plăti, a restitui, a jertfi, a vinde, a deplasa, a ajunge, a abate, a nimeri, a aluneca, a întoarce, a arunca, a împrăştia, a izbi, a trage, a face, a produce, a rodi, a apărea, a scoate, a provoca, a hărăzi, a îngădui, a permite, a desfăşura, a susţine, a trasa, a fâţâi, a cerne, a vopsi, a unge, a cădea, a ura; a azvârli, a întâmpla, a juca, a năpusti, a năvăli, a pomeni, a precipita, a prezenta, a repezi, a reprezenta, a sări, a tăbărî, a tălmăci, a traduce, a transpune, a veni, a zvârli.

Da, adverb
Sinonime: desigur, fireşte, (învechit şi regional) dar, (turcism, în Moldova) helbet.  
 
Derula
Derula, verb
Sinonime: a desface, a desfăşura, a întinde, a defila, a (se) perinda, a (se) prefira, a (se) succeda.  
 
Desface
Desface, verb
Sinonime: a descompune, a desprinde, a dezangrena, a separa, a izola; a vinde, a face negoţ, a oferi; a anula, a contramanda, a desfiinţa, a despături, a dezdoi, (învechit) a răspica, a desfăşura, a dezlega, a despleti, a degaja, a elibera, a libera, a scoate, (învechit şi popular) a slobozi, a dezlipi, a întinde, a răsfira, a căsca, a crăpa, a (se) deschide, a se despica, a plesni, a rupe, a rezilia.  
 
Desfăşura
Desfăşura, verb
Sinonime: a aşterne, a (se) desface, (popular) a (se) desfira, (regional) a (se) dezveli, a (se) întinde, (Moldova) a (se) dişterne, a (se) derula, a se întâmpla, a se petrece, a (se) purta, a merge, a decurge, a evolua, a disputa, a depune, a duce, a efectua, a executa, a face, a îndeplini, a întreprinde, a presta, a da, a susţine, (învechit) a sta.  
 
Desfăta
Desfăta, verb
Sinonime: a delecta, a încânta, a fermeca; a petrece, a se distra, a se amuza, a se veseli.

Desfăța, verb
Sinonime: (despre pat sau așternut) a lăsa fară rufărie, (despre perne, plapume) a dezbrăca de fețe; (regional) a deschide, a expune, a întinde la vedere.  
 
Destinde
Destinde, verb
Sinonime: a se relaxa, a se odihni, a se linişti, a se recrea, a slăbi, a lărgi, (popular) a slobozi, a (se) îndrepta, a (se) întinde; a se calma, a se domoli, a se potoli.

Deştinde, verb
Sinonime: a coborî, a descinde, a scoborî.  
 
Dimensiune
Dimensiune, substantiv feminin
Sinonime: mărime, întindere, măsură, proporţie, (învechit) mărie, mărire, (familiar) calibru, format, volum, (familiar) gabarit.  
 
Doborî
Doborî, verb
Sinonime: a răsturna, a prăbuşi, a da la pământ; a frânge, a supune, a răpune; a nimici, a desfiinţa, a stârpi, a lichida, a birui, a copleşi; a arunca, a azvârli, a culca, a dărâma, a întinde, a lungi, a prăvăli, a trânti, (popular şi familiar) a aşterne, (popular) a păli, (învechit şi regional) a răntuna, (învechit) a oborî, a poligni, (figurat) a secera; a ajunge, a covârşi, a cuprinde, a împovăra, a înfrânge, a învinge, a năpădi, a podidi, a prinde, a răzbi, a toropi; (sport) a depăşi.  
 
Expune
Expune, verb
Sinonime: a prezenta, a explica, a relata, a povesti, a istorisi, a descrie, a înfăţişa, a exprima, a spune; (reflexiv) a risca, a se primejdui, a fi în pericol; a rosti, a demonstra, a emite, a(-şi) arăta, a(-şi) etala, a-şi întinde, a (se) hazarda, a supune.  
 
Extensiune
Extensiune, substantiv feminin
Sinonime: extensie, dezvoltare, (termen juridic) devoluțiune, dilatație, creştere, amplificare, extindere, întindere, augmentare, proporţie; sferă.  
 
Extinde
Extinde, verb
Sinonime: a amplifica, a augmenta, a (se) întinde, a creşte, a (se) lărgi, a (se) mări, a (se) ridica, a spori, a (se) urca, a (se) lăţi.  
 
Fugi
Fugi, verb
Sinonime: a alerga, a curge, a dezerta, a dispărea, a evada, a evita, a goni, a merge în fugă, a o întinde, a o lua la goană, a o șterge, a o tuli, a ocoli, a scăpa (din), a se căra, a se eschiva, a se feri, a se mătrăși, a se mişca repede, a se perinda, a se refugia, a se scurge (rapid), a se sustrage, a trece prin faţa ochilor, a trece (repede), (Bucovina) a scopci, (despre anumite lichide) a da în foc, (familiar) a se cărăbăni, (învechit și regional) a cure, (popular) a lipsi, (regional) a (se) încura; (locuţiune) (a fugi în lume) a pleca de acasă; (locuţiune) (a fugi printre degete) a-i aluneca cuiva ceva din mână, (figurat) a nu se lăsa prins.

Fugi, interjecție
Sinonime: pleacă, (popular) tiva, (prin nord-estul Olteniei) tiutiu; (locuţiune) (fugi de-aici!) pleacă! nu mai spune!; (locuţiune) (fugi de-acolo!) da` de unde! nici gând fie așa!  
 
Împânzi
Împânzi, verb
Sinonime: (figurat) a se întinde, a se răspândi, a se extinde, a copleşi.  
 
Larg
Larg, substantiv neutru
Sinonime: întindere, cuprins, întins, cuprindere.  
 
Lăbărţa
Lăbărţa, verb
Sinonime: a se lărgi, a se întinde, a se deforma.  
 
Lărgi
Lărgi, verb
Sinonime: a se întinde, a se mări, a se extinde, a se lăbărţa, a se lăți.  
 
Lăţi
Lăţi, verb
Sinonime: a se întinde, a se mări, a se extinde, a se lărgi; a se răspândi, a se împrăştia, a se difuza, a se propaga.  
 
Loc
Loc, substantiv neutru
Sinonime: spaţiu, întindere; punct de plecare, origine, obârşie; situaţie, post, funcţie, poziţie, rang, treaptă.  
 
Lungi
Lungi, verb
Sinonime: a se întinde, a se mări, a prelungi; a se culca, a se odihni; a dilua, a subţia, a slăbi.  
 
Mărime
Mărime, substantiv feminin
Sinonime: întindere, dimensiune, măsură, calibru, cantitate, volum, înălţime; (învechit) însemnătate, importanţă, valoare.  
 
Măsura
Măsura, verb
Sinonime: a evalua, a cântări, a calcula; a limita, a proporţiona.

Măsură, substantiv feminin
Sinonime: cantitate, mărime, întindere; (figurat) dispoziţie, hotărâre, ordin; procedeu, modalitate, manieră, mijloc, metodă, chip, fel; valoare, putere, tărie, forţă, grad; moderaţie, cumpătare, chibzuinţă, înfrânare, reţinere, abţinere, limită, stăpânire, echilibru.  
 
Nemărginire
Nemărginire, substantiv feminin
Sinonime: enormitate, imensitate, infinit, întindere fără margini, necuprins, nemărginime, nemărginit, nesfârșire, nesfârşit, noian, vastitate, (rar) nemargine.  
 
Perimetru
Perimetru, substantiv neutru
Sinonime: suprafaţă, porţiune, teren, întindere.  
 
Prelungi
Prelungi, verb
Sinonime: a lungi, a întinde, a dura; a amâna, a tărăgăna, a întârzia.  
 
Pune
Pune, verb
Sinonime: a aşeza, a instala, a depune, a stabiliza; a aşterne, a rândui, a întinde; a sili, a obliga, a constrânge.  
 
Răspândi
Răspândi, verb tranzitiv și reflexiv
Sinonime: a se împrăştia, a se răsfira, a se răzleţi, a se distanţa, a se risipi, a se propaga, a se difuza, a se revărsa, a se întinde, a emana, a exala, a radia.  
 
Revărsa
Revărsa, verb
Sinonime: a inunda; (figurat) a se răspândi, a împânzi, a năvăli, a se împrăştia, a se întinde, a se extinde.  
 
Roi
Roi, verb
Sinonime: a forfoti, a se aglomera; (figurat) a pleca, a o întinde, a o lua din loc, a se duce.  
 
Spaţiu
Spaţiu, substantiv neutru
Sinonime: întindere, distanţă, orizont, suprafaţă; răstimp, interval.  
 
Şes
Şes, substantiv neutru
Sinonime: câmpie, pustă, întindere, bărăgan.  
 
Şterge
Şterge, verb
Sinonime: a curăţa, a înlătura, a răzui, a rade, a face dispară, a elimina; (figurat) a anula, a suprima, a radia, a desfiinţa; a fugi, a spăla putina, a o întinde.  
 
Tuli
Tuli, verb
Sinonime: a fugi, a o rupe la fugă, a o întinde, a spăla putina, a-şi pune picioarele la spinare, a da bir cu fugiţii, a o paşli, a o lua la sănătoasa.  
 
Ţinut
Ţinut, substantiv neutru
Sinonime: regiune, loc, ţară, întindere.  
 
Vehicula
Vehicula, verb
Sinonime: a comunica, a difuza, a duce, a face circule, a împrăştia, a întinde, a lăţi, a propaga, a răspândi, a trambala, a transfera, a transmite, a tranzita.  
 
Alungi
Alungi, verb
Sinonime: a (se) întinde, a (se) lungi, a (se) prelungi; a se subţia.  
 
Ambitus
Ambitus, substantiv
Sinonime: (muzică) diapazon, întindere, registru.  
 
Aşternere
Aşternere, substantiv
Sinonime: aşezare, întindere, punere.  
 
Durată
Durată, substantiv
Sinonime: întindere, lungime, perioadă, moment; mărime, interval, răstimp, timp, (regional) rahăt.  
 
Amplitudine
Amplitudine, substantiv
Sinonime: ecart, (figurat) întindere, amploare, proporție.  
 
Concurge
Concurge, verb (învechit)
Sinonime: a candida, a colabora, a concura, a conlucra, a converge, a coopera, a lucra împreună, a participa la, a se întinde (într-un punct), a tinde (spre).  
 
Confia
Confia, verb
Sinonime: a confesa, a da, a declara, a destăinui, a dezvălui, a divulga, a împărtăşi, a încredinţa, a înmâna, a întinde, a lăsa, a mărturisi, a preda, a remite, a revela, a spovedi, a spune, a transmite.  
 
Continua
Continua, verb
Sinonime: (local) a (se) întinde, a (se) lungi, a (se) prelungi; (temporal) a (se) întinde, a (se) lungi, a (se) prelungi, a ţine; a persista, a relua, a urma.  
 
Culcare
Culcare, substantiv
Sinonime: culcat, întindere, lungire, trântire, odihnă, doborâre, tăvălire, aplecare.  
 
Cuprindere
Cuprindere, substantiv
Sinonime: includere, înglobare; conţinut, corp, cotropire, cuprins, invadare, invazie, încălcare, întindere, întins, materie, năpădire, spaţiu, suprafaţă, teritoriu.  
 
Distensie
Distensie, substantiv
Sinonime: dilatație, extindere, întindere, umflare.  
 
Deşira
Deşira, verb
Sinonime: a se desface, a se destrăma, (popular) a (se) desfira, a se răsfira; a întinde, a extinde, a împrăștia, a răspândi.  
 
Deșirare
Deșirare, substantiv
Sinonime: desfirare, desfirat, despletire, despletit, destrămare, deșirat, dezlânare, dezlânat, dezrăsucire, împrăștiere, întindere, prezentare, răspândire, răzlețire, (învechit) desucire, (învechit) sfâșiere, (regional) deșârare.  
 
Dezdoi
Dezdoi, verb
Sinonime: a descovoia, (învechit şi regional) a obli; (învechit) a răspica; a desface, a întinde, a despături un lucru îndoit; a reveni în poziție dreaptă, a se îndrepta, a se destinde.  
 
Dişterne
Dişterne, verb
Sinonime: a deșterne, a desfăşura, a întinde.  
 
Entorsă
Entorsă, substantiv
Sinonime: (medicină) clacaj, clacare, întindere, lumbago, luxație, scrânteală, scrântitură.  
 
Etira
Etira, verb
Sinonime: a efectua o etirare, a alungi, a întinde, a trage.  
 
Expunere
Expunere, substantiv
Sinonime: povestire, expozeu, descriere, emitere, etalaj, etalare, întindere.  
 
Tragere
Tragere, substantiv
Sinonime: aplecare, aplicaţie, aptitudine, aruncare, atracţie, chemare, dar, descălţare, descărcare, dezbrăcare, extragere, fricţionare, har, înclinare, înclinaţie, încuiere, întindere, înzestrare, masare, pornire, predilecţie, predispoziţie, preferinţă, publicare, scoatere, smulgere, suflare, sunare, talent, trasare, trefilare, vocaţie.  
 
Prelarg
Prelarg, substantiv
Sinonime: întindere vastă, spațiu întins, spațiu nemărginit; (locuțiune) (în prelargul) în largul, pe întinsul, în cuprinsul.  
 
Paradosi
Paradosi, verb
Sinonime: a da, a închina, a încredinţa, a înmâna, a întinde, a învăța, a pleca, a preda, a remite, a supune, a transmite.  
 
Pridădi
Pridădi, verb
Sinonime: a consacra, a da, a dărui, a dedica, a destina, a devota, a hărăzi, a închina, a încredinţa, a înmâna, a întinde, a preda, a remite, a transmite.  
 
Stânjinire
Stânjinire, substantiv
Sinonime: măsurare (cu stânjenul), întindere a mâinii (ca lovească), stânjenire.  
 
Stânjini
Stânjini, verb
Sinonime: a măsura (cu stânjenul), a-și întinde mâna (ca lovească), a stânjeni.  
 
Pristavlisi
Pristavlisi, verb
Sinonime: (despre documente) a da, a înainta, a încredinţa, a înmâna, a întinde, a preda, a prezenta, a remite, a transmite; (despre persoane) a numi în funcția de pristav.  
 
Poligni
Poligni, verb
Sinonime: a abate, a apleca, a arunca, a atârna, a azvârli, a cădea, a coborî, a culca, a curba, a da jos, a dărâma, a doborî, a face cadă, a înclina, a încovoia, a îndoi, a întinde, a lăsa, a lungi, a pleca, a prăbuși, a prăvăli, a răsturna, a trânti.  
 
Împânzire
Împânzire, substantiv
Sinonime: împăienjenire, întindere, răspândire.  
 
Răntuna
Răntuna, verb
Sinonime: (învechit) a arunca, a azvârli, a coti, a culca, a dărâma, a doborî, a înlătura, a întinde, a lungi, a prăbuși, a prăvăli, a rănturna, a răsturna, a trânti.  
 
Oborî
Oborî, verb
Sinonime: (regional) a arunca, a azvârli, a culca, a dărâma, a doborî, a întinde, a lungi, a omorî, a prăbuși, a prăvăli, a răsturna, a trânti.  
 
Ocean
Ocean, substantiv
Sinonime: apă, mare, noian, (oceanul planetar) oceanul mondial; (figurat) imensitate, întindere nemărginită.  
 
Netezime
Netezime, substantiv
Sinonime: întindere plană, loc neted, neteziş, planeitate, suprafață netedă, teren neaccidentat.  
 
Neteziş
Neteziş, substantiv
Sinonime: întindere, loc neted, netezime, suprafață.  
 
Pălălăi
Pălălăi, verb
Sinonime: a agita, a arde cu flacără mare, a clătina, a fâlfâi, a flutura, a se extinde, a se întinde, a se lăți, a se propaga, a se răspândi.  
 
Lungire
Lungire, substantiv
Sinonime: culcare, culcat, dărâmare, diluare, doborâre, întindere, prăbușire, prăvălire, prelungire, răsturnare, trântire, (învechit) răsturnătură, (lingvistică) hifen.  
 
Alungire
Alungire, substantiv
Sinonime: diluare, etirare, extensie, extensiune, întindere, lungire, mărire, prelungire, subțiere, (rar) lunguire.  
 
Surfaţă
Surfaţă, substantiv (învechit)
Sinonime: față, întindere, întins, suprafață.  
 
Discursivitate
Discursivitate, substantiv
Sinonime: deducere, deducție, diluare, extindere, întindere.  
 
Încordătură
Încordătură, substantiv (învechit)
Sinonime: contracțiune, cotitură, încordare, înstrunare, întindere, strunire, șerpuire.  
 
Încorda
Încorda, verb
Sinonime: a acorda, a ajunge într-o stare de tensiune (maximă), a înstruna, a întări, a întinde, a lega coardele viței-de-vie, a se concentra, a se înăspri, a se opinti, a stimula, a struni, a tensiona, a trage, a(-și) contracta mușchii, (regional) a cetlui, (regional) a îmbredeli.  
 
Teritoriu
Teritoriu, substantiv
Sinonime: canton, circumscripție, cuprins, fief, întindere, întins, loc, meleag, națiune, pământ, provincie, regiune, rezervație, sector, spațiu, stat, suprafață, tărâm, teren, țară, ținut, zonă, (învechit) cuprindere, (învechit) olat, (învechit) posesiune, (teritoriu extravilan) extravilan, (teritoriu intravilan) intravilan.  
 
Ungere
Ungere, substantiv
Sinonime: gresare, întindere, lubrifiere, miruire, murdărire (cu ulei), uns; lipire, mituială, mituire, şperţuială; înscăunare.  
 
Teslimarisi
Teslimarisi, verb (învechit)
Sinonime: a achiziționa, a da, a furniza, a încredința, a înmâna, a întinde, a livra, a preda, a procura, a remite, a transmite.  
 
Pălăi
Pălăi, verb (învechit și regional)
Sinonime: a agita, a arde cu flacără, a clătina, a extinde, a fâlfâi, a flutura, a întinde, a lăți, a propaga, a răspândi, (variantă) a pălui.  
 
Suprafaţă
Suprafaţă, substantiv
Sinonime: anvergură, arie, cuprins, față, întindere, întins, mărime, regiune, spațiu, teritoriu, zonă, (figurat) aparență, (figurat) exterior, (învechit) cuprindere, (învechit) olat, (învechit) surfață.  
 
Prelungire
Prelungire, substantiv
Sinonime: alonjă, amânare, continuare, înnoire, întârziere, întindere, lungire, păsuire, prolongație, ralonjă, tărăgănare.  
 
Expande
Expande, verb (învechit)
Sinonime: a deschide, a expanda, a întinde.  
 
Expanda
Expanda, verb
Sinonime: a (se) dilata, a (se) întinde, a (se) mări, a deforma prin întindere, (figurat) a exprima, (figurat) a întinde către, (figurat) a revărsa, (învechit) a expande.  
 
Expandat
Expandat, adjectiv
Sinonime: deformat prin întindere, dilatat, întins, mărit, spongios, (figurat) întins către, (popular; figurat) revărsat.  
 
Lărgire
Lărgire, substantiv
Sinonime: amplificare, creștere, destindere, dezvoltare, dilatare, extensiune, extindere, întindere, lăbărțare, lărgit, mărire, slăbire, sporire, (învechit) lărgitură, (popular) slobozire.  
 
Lărgime
Lărgime, substantiv
Sinonime: amploare, dezvoltare, extindere, întindere, lățime, (figurat) bogăție, (figurat) libertate de acțiune, (figurat) libertate de mișcare, (figurat) opulență, (figurat) trai îndestulat, (învechit) largul mării, (învechit) lărgie, (rar) larg.  
 
Intendenţă
Intendenţă, substantiv (învechit)
Sinonime: administraţie, intendatură, (variantă) intendenție, (variantă) intindență, (variantă) itindenție.  
 
Pricăli
Pricăli, verb (regional)
Sinonime: (despre vreme) a se face frumos, a se încălzi, a se muia; (despre porci) a se întinde la soare.  
 
Ridicare
Ridicare, substantiv
Sinonime: anulare, arestare, ascensiune, așezare sus, avansare, cățărare, clădire, cocoțare, construcție, construire, creștere, culegere, cules, desființare, dezvoltare, ducere sus, durare, evaporare, evoluție, funcție, grad, ieșire la suprafață, izbăvire, împingere în sus, împrăștiere, înaintare, înălțare, încasare, îndepărtare, îndreptare, înființare, înfiripare, înlăturare, însănătoșire, întindere, întremare, înzdrăvenire, lecuire, luare de atitudine, luare de jos, luare în primire, majorare, mărire, mers înainte, mobilizare, numire, opunere, plecare, primire, producere, progres, promovare, propășire, rang, răscoală, răsculare, răzmeriță, răzvrătire, rebeliune, reconstruire, redresare, refacere, relevare, restabilire, revoltă, ridicat, risipire, săltare, săltat, scoatere, sculat, scumpire, sporire, stârnire, strângere, strâns, suflecare, suire, suit, suspendare, tămăduire, tragere în sus, transportare, trezire, ucidere, umflare, urcare, urcat, vindecare, zidire, (figurat) formare, (figurat) ivire, (figurat) răpire, (învechit și regional) suflecătură, (învechit) alungare, (învechit) ardicare, (învechit) aridicare, (învechit) înviere, (învechit) mutare, (învechit) preamărire, (învechit) provivasire, (învechit) rădicare, (învechit) răsărit, (învechit) redicare, (învechit) sănătoșare, (învechit) tămăduință, (învechit) văznesenie, (învechit) vracevanie, (livresc) edificare, (popular) ispas, (popular) sculare, (popular) tămăduială.  
 
Vastitate
Vastitate, substantiv
Sinonime: amploare, bogăție, complexitate, enormitate, grandoare, imensitate, infinit, întindere, necuprins, nemărginire, nemărginit, nesfârșire, nesfârșit.  
 
Întinzime
Întinzime, substantiv (învechit)
Sinonime: întindere.  
 
Întinsură
Întinsură, substantiv (învechit)
Sinonime: întindere.  
 
 


Copyright © din 2011 Dictoo.eu | Toate drepturile rezervate
Folosirea acestui site implică acceptul d-voastră pentru utilizarea
cookie-urilor furnizate de terțe părți (AdSense, Statcounter, Facebook, etc).
Despre cookie

Reduceri online!
RSS


Meniu
Dictoo.eu
Dictoo.eu
Reduceri
Dicționar